«Εμπρηστής» Πλατανιάς! (vid)

Νίκος Τσιώκος
«Εμπρηστής» Πλατανιάς! (vid)

bet365

Μπαμ στο Γεντί Κουλέ και… φωτιά! Ο Πλατανιάς κέρδισε 3-1 τον ΟΦΗ στον Κρητικό... εμφύλιο και έκανε άνω-κάτω την ουρά στην Σούπερ Λίγκα! Αυτο-γκολάρα ο Μονιάκης!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Πετράκης. Ο Αγριμάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ιωαννίδης αριστερά στην άμυνα, ο Μονιάκης δεξιά και οι Σαρ, Σόουζα αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Βερόν, Λαμπρόπουλος, αριστερά ο Κουτσιανικούλης, δεξιά ο Μπούρμπος. Επιθετικό δίδυμο οι Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

Από τη μεριά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης προτίμησε το 4-3-3. Ο Κηπουρός κάτω από τα γκολπόστ, ο Δημήτρης κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γκονζάλες το δεξί, με τους Ποτουρίδη, Καστέλς να αποτελούν τα δυο στόπερ. Αμυντικό χαφ ο Κάλαϊτζιτς, αριστερά του ο Δέντσας και δεξιά του ο Αγκιλέρα. Την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Ναζλίδης (αριστερά), Γιάννου (δεξιά) και Αναστασάκος (κορυφή).

Αυτογκόλ της χρονιάς και 0-1

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον ΟΦΗ, καθώς ο Μονιάκης έβαλε μόλις στο 2' μπροστά στο σκορ τον Πλατανιά. Ο πλάγιος μπακ, που σήμερα ξεκίνησε δεξιά, προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα στη σέντρα του Κάλαϊτζιτς από αριστερά, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν πετύχει το αυτογκόλ της χρονιάς με βολ πλανέ.

Έβαλε και δεύτερο ο Πλατανιάς

Ωστόσο, οι Χανιώτες δεν έμειναν στο ένα τέρμα και πέτυχαν και δεύτερο, αφού προηγήθηκε μια φάση γι' αυτούς και μια για τους Ηρακλειώτες. Ο Γκονζάλες επιχείρησε ένα σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή στο 11', ενώ αυτό του Παπάζογλου τρία λεπτά αργότερα στην κίνηση έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά στο γκολ στο 22' κι έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για μια σημαντική νίκη. Ο Ναζλίδης έκανε ωραία το 1-2 με τον Κάλαϊτζιτς και στη συνέχεια έβγαλε τη σέντρα, με τον Γιάννου να πιάνει το πλασέ στην κίνηση και να νικάει τον Αγριμάκη.

Αλλαγή για ΟΦΗ

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Πετράκη να κάνει νωρίς την πρώτη του αλλαγή προσπαθώντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αφού πέρασε τον Ζορμπά στη θέση του Ιωαννίδη στο 27'. Όμως, ο Πλατανιάς έδειχνε να αμύνεται σωστά και απειλήθηκε μόνο σε δυο φάσεις, εφόσον πρώτα είχε την ευκαιρία στο 32', όταν το σουτ του Ναζλίδη έξω από την περιοχή κατάληξε άουτ.

Στο 35' ο Περογαμβράκης καθυστέρησε και έδωσε στον Ζορμπά, το πλασέ του οποίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ το σουτ του Μονιάκη δυο λεπτά αργότερα πέρασε πάνω από την εστία του Κηπουρού. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δυο καλές στιγμές για τον Πλατανιά στο 44'.

Αρχικά, το δυνατό σουτ του Αγκιλέρα μέσα από την περιοχή στην κίνηση απέκρουσε ο Αγριμάκης για να παραχωρήσει κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κάλαϊτζιτς έκλεψε την μπάλα από δεξιά, έκανε και το γύρισμα, με τον γκολκίπερ των Ομιλιτών να μπλοκάρει το σουτ του Ναζλίδη.

Μείωσε με το... καλησπέρα

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά, είχε 4 τελικές προσπάθειες μέσα σε 6 λεπτά και μείωσε το σκορ μόλις στο 49'. Ο Περογαμβράκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σόουζα τροφοδότησε με κεφαλιά τον Σαρ, που με σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αγριμάκη.

Με δέκα ο ΟΦΗ, πίεσε για την ισοφάριση

Ωστόσο, στο 63' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Μπούρμπος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο μέσα στην περιοχή. Παρά ταύτα, οι παίκτες του Πετράκη εξακολούθησαν να πιέζουν για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή και από δεξιά κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού στο 74', ενώ η εκτέλεση φάουλ του Βερόν πέρασε άουτ στο επόμενο λεπτό.

Το «κλείδωσε» ο Μαραγκουδάκης

Τελικά, ο Πλατανιάς σημείωσε και τρίτο γκολ στο 83' στη μοναδική φάση που είχε στο δεύτερο μέρος. Ο Ναζλίδης έδωσε στον Μαραγκουδάκη, που έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε τετ α τετ με τον Αγριμάκη, τον οποίο πλάσαρε, έστω και καθυστερημένα για να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του.

Το ματς ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Μιρτσέτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, που ο Αγριμάκης απέκρουσε σε κόρνερ, με τους Χανιώτες να παίρνουν το «τρίποντο» και να συνάμα τεράστια βαθμολογική ανάσα.

Man of the match: Ο Θωμάς Ναζλίδης δημιούργησε το δεύτερο και το τρίτο γκολ του Πλατανιά, ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μανώλης Μονιάκης έκανε κακό παιχνίδι, με πιο μελανό σημείο του να είναι το αυτογκόλ σε βάρος της ομάδας του. Πολλά κενά είχε σε γενικές γραμμές η άμυνα του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ύψος του: Από την πλευρά του Πλατανιά οι Γιάννου και Μαραγκουδάκης βρήκαν δίχτυα, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Κάλαϊτζιτς. Από τη σέντρα του ήρθε το αυτογκόλ του Μονιάκη, ενώ συμμετείχε και στο δεύτερο τέρμα. Από μεριάς ΟΦΗ, ο Σαρ σκόραρε, με τον Παπάζογλου να έχει τις περισσότερες προσπάθειες.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μονιάκης στο 2' με το αυτογκόλ, αλλά και ο Μπούρμπος στο 63', όταν θέλησε να πάρει το πέναλτι, με αποτέλεσμα να δει τη δεύτερη κίτρινη και να αφήσει την ομάδα του με δέκα, τη στιγμή που πίεζε για την ισοφάριση.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Τριτσώνη. Σωστή η αποβολή του Μπούρμπου στο 63', καθώς πέφτει μόνος του μέσα στην περιοχή και κάνει θέατρο. Δεν υπάρχει τίποτα σε πέσιμο του Περογαμβράκη στο 73' στην περιοχή. Μοναδικό λάθος η υπόδειξη οφσάιντ στον Ναζλίδη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, φάση όμως που δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πλατανιάς πήρε σημαντική νίκη στο Γεντί Κουλέ σε ένα ωραίο ματς και συνάμα τεράστια βαθμολογική ανάσα. Όμως, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Μονιάκης, που πέτυχε το αυτογκόλ της χρονιάς, αφού δύσκολα θα μπει ένα τέτοιο αυτογκόλ στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Ιωαννίδης (27' Ζορμπάς, 88' Ζαχαράκης), Σαρ, Σόουζα, Μονιάκης, Μπούρμπος, Βερόν, Λαμπρόπουλος (84' Κανούλας), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Καστέλς, Γκονζάλες, Δέντσας (54' Στόλερ), Αγκιλέρα (90'+1' Μιρτσέτα), Κάλαϊτζιτς, Γιάννου (68' Μαραγκουδάκης), Ναζλίδης, Αναστασάκος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα