Το... έσωσε η Νυρεμβέργη

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Το... έσωσε η Νυρεμβέργη

bet365

Το Ανόβερο προηγήθηκε δύο φορές, έχασε ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι, όμως τελικά η Νυρεμβέργη το... έσωσε, με τον Πόλτερ να κάνει το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις.

Η τελευταία ήττα εντός έδρας για τη Νυρεμβέργη στην Μπουντεσλίγκα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012 και το Ανόβερο έφτασε πολύ κοντά στο να βάλει τέλος σε αυτό το σερί. Οι παίκτες του Σλόμκα δεν έδειξαν καθόλου κουρασμένοι από το ταξίδι στη Μόσχα και το παιχνίδι με την Ανζί πριν λίγες ημέρες για το Europa League, όμως μία στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης στο 2' των καθυστερήσεων και κάποιες χαμένες ευκαιρίες νωρίτερα στάθηκαν αρκετές στους γηπεδούχους, που ισοφάρισαν και πήραν τουλάχιστον τον βαθμό.

Το παιχνίδι μπορεί να ήταν ανοιχτό στο πρώτο μέρος, όμως το θέαμα ήταν μέτριο και οι φάσεις ελάχιστες. Στο 20' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Κιοτάκε έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα μακριά από το αριστερό «γάμα» του Τσίλερ. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν το γκολ για το Ανόβερο στο 41', με τον Χούζτι να κάνει πολύ ωραία προσποίηση, να εκμεταλλεύεται την... ανυπαρξία της αντίπαλης άμυνας, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα τον Σέφερ με το δεξί για το 0-1!

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, όμως απειλούσαν μόνο με στημένα και με σέντρες. Ο Αμπντελαουέ, πάντως, είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν στο 51' το σουτ του πέρασε λίγο άουτ, πριν έρθει η ισοφάριση 2' αργότερα. Ο Κιοτάκε εκτέλεσε το φάουλ και Κλόζε με ωραία κεφαλιά προς τα πίσω έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ακολούθησε η κεφαλιά του Πέκχαρτ στο 59', που πήγε πάνω στον Τσίλερ, πριν ο Κονάν στο 68' δώσει ξανά το προβάδισμα στο Ανόβερο. Μετά από λάθος στην άμυνα της Νυρεμβέργης, ο Αμπντελαουέ έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα και από κοντά ο Ιβοριανός δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2!

Ο Ντιούφ λίγο αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, όταν από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέφερ και στο τελευταίο 10λεπτο οι παίκτες του Βίζινγκερ ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με Πέκχαρτ και Κιοτάκε (ενδιάμεσα ένα καλό σουτ του Πίντο πέρασε λίγο άουτ) και τελικά ανταμείφθηκαν για την επιμονή τους, όταν στο 2' των καθυστερήσεων ο Τσάντλερ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πόλτερ με προβολή από κοντά έκανε το τελικό 2-2, που δεν αφήνει καμία από τις ομάδες ικανοποιημένη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή (15/02)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 0-2

(36' Μάντζουκιτς, 90+2' Ρόμπεν)

Σάββατο (16/02)

Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 2-1

(26' Κίσλινγκ, 75' Μπέντερ – 89' Μέλντερς)

Βέρντερ-Φράιμπουργκ 2-3
(39', 64' Πέτερσεν – 36' Κρούζε, 54' πεν. Καλιγκιούρι, 71' Γκίντερ)

Μάιντς-Σάλκε 2-2
(27' Ίβανσιτς, 63' Πόσπεχ – 41', 82' Μπάστος)

Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 1-0
(24' Φαν Ντερ Φάαρτ)

Φορτούνα-Γκρόιτερ Φιρτ 1-0
(18' Μπέλινγκχαουζεν)

Ντόρτμουντ-Άιντραχτ 3-0
(8', 10', 65' Ρόις)

Κυριακή (17/02)

Νυρεμβέργη-Ανόβερο 2-2

(53' Κλόζε, 90+2' Πόλτερ - 41' Χούζτι, 68' Κονάν)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα