Λίγη η Νάπολι... (vids)

Gazzetta team
Λίγη η Νάπολι... (vids)

bet365

Αν είχαν μία ευχή οι Παρτενοπέι θα ήταν να χάσει η Γιουβέντους από την Ρόμα, όμως οι ίδιοι φάνηκαν ανίκανοι να νικήσουν την Σαμπντόρια (0-0) και να βρεθούν στο -2.

Οταν θέλεις να θεωρείσαι ομάδα που πάει για Scudetto δεν μπορείς να επιτρέπεις να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Μία μέρα πριν, απάντες στην Νάπολι είχαν γίνει τιφόζι της Ρόμα προκειμένου να χάσει βαθμούς η Γιουβέντους, ο Τότι και η παρέα τους έκαναν δώρο... τίτλου, όμως την επόμενη μέρα η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι έδειξε πως δεν έχει το ειδικό βάρος για να το δεχθεί. Οι Παρτενοπέι υποδέχθηκαν την Σαμπντόρια στο «Σαν Πάολο» και ήθελαν απλά μία νίκη που θα τους έφερνε στο -2 από την Γιουβέντους και θα έβαζε φωτιά στη μάχη του πρωταθλήματος, όμως δεν έμελλε να γίνει έτσι. Οι κάτοχοι του Coppa Italia, ίσως φορτωμένοι από άγχος, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις κόντρα σε μία ομάδα που δεν κλείστηκε και ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ο Ρομέρο απέκρουσε το σουτ του Χάμσικ και έστειλε τη μπάλα βασανιστικά στο δοκάρι, στην καλύτερη φάση...

Πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη είχαν οι Βεζουβιάνι που απείλησαν δύο φορές κολλητά στα πρώτα λεπτά. Στο 12' μετά το σουτ του Χάμσικ, ο Καβάνι δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά και ένα λεπτό μετά το αριστερό σουτ του Ουρουγουανού μπλόκαρε ο πολύ καλός σε όλο το ματς και καλά τοποθετημένος, Σέρχιο Ρομέρο. Η Σαμπντόρια έκανε αισθητή την παρουσία της στο 21' όταν ο Πόλι κατέβασε ωραία τη μπάλα και έδωσε στον Ικάρντι, όμως ο Ντε Σάνκτις αντέδρασε σωστά. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν άλλη φάση της προκοπής στο πρώτο μέρος και στο 34' λίγο έλλειψε να βρεθεί να χάνει. Μετά από κακή έξοδο του Ντε Σάνκτις, ο Κόστα έκανε την κεφαλιά προς την κενή εστία, ο Μπεχράμι έκοψε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Ικάρντι μπλόκαρε ο Ιταλός πορτιέρε της Νάπολι.

Το δεύτερο μέρος είχε λίγο περισσότερη δράση από το πρώτο, η Νάπολι είχε την κατοχή και πίεσε για το πολύτιμο γκολ, όμως πέρα από λίγες φάσεις δεν προβλημάτισε τους Μπλουτσερκιάτι. Πρώτοι κοντά στο γκολ βρέθηκαν οι φιλοξενούμενοι, όμως ξανά ο Μπεχράμι έκοψε τελευταία στιγμή τον Ικάρντι, ενώ όσο η ώρα περνούσε ο Ματσάρι έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και χρησιμοποίησε μαζί Καβάνι, Πάντεφ, Χάμσικ, Ινσίνιε, με τον τελευταίο να έχει σουτ άουτ στο 63'. Στο 68' ήρθε η τελευταία καλή στιγμή για την «Σαμπ», όμως ο δραστήριος Ικάρντι δεν κατάφερε να πιάσει όπως ήθελε το βολέ με το αριστερό.

Στο τελευταίο τέταρτο η Νάπολι ανέβηκε όλη στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν πέτυχε αυτό που ήθελε. Στο 71' ο Ρομέρο μετά από άστοχη έξοδο μπλόκαρε την κεφαλιά του Καμπανιάρο και στο 74' όλο το «Σαν Πάολο σηκώθηκε όρθιο». Ο Πάντεφ έκανε πάσα όνειρο στον Χάμσικ, αυτός έπιασε δυνατό αριστερό λίγο μέσα από την περιοχή, όμως ο Ρομέρο έβαλε ένα χέρι στη μπάλα η οποία πήγε στο δοκάρι και πριν έρθει ο Καβάνι να την σπρώξει στα δίχτυα πρόλαβε και την μπλόκαρε! Στην περιοχή των Γενοβέζων είχε κατασκηνώσει και ο κεντρικός αμυντικός, Πάολο Καναβάρο, όπως σε δύο περιπτώσεις (79', 80') δεν μπόρεσε να γίνει ήρωας...

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Ντε Σάνκτις, Μέστο, Καναβάρο, Καμπανιάρο, Μπρίτος (61' Μπρίτος), Μπεχράμι, Ινλέρ (77' Τζεμαϊλί), Χάμσικ, Αρμέρο (61' Ζουνίγκα), Ινσίνιε, Καβάνι.

Σαμπντόρια (Ντέλιο Ρόσι): Ρομέρο, Ντε Σιλβέστρι (91' Μουστάφι), Γκασταντέλο, Ροσίνι, Κόστα, Πόλι, Κρστιτς, Πέδρο Ομπιάνγκ, Εστιγαρίμπια, Σανσόνε (66' Εντερ), Ικάρντι (81' Μάξι Λόπες).

Κατάνια για Ευρώπη!
Για δεύτερη σερί χρονιά οι Σικελοί εντυπωσιάζουν με τη σταθερότητα τους και είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι θα διεκδικήσουν την έξοδο τους στην Ευρώπη! Η ομάδα του Ρολάντο Μαράν υποδέχθηκε την Μπολόνια (βασικός ο Κονέ και αντικαταστάθηκε στο 46', δεν έπαιξε ο Χριστοδουλόπουλος) και πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Αλμιρόν στο 42' με κεφαλιά μετά από κόρνερ κι ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Γκόμεζ είχε σημαδέψει το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπολόνια δεν μπόρεσε να αντιδράσει και σχετικά εύκολα η Κατάνια πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της.



Ανετη η Τορίνο
Ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα έλεγε πριν κάποιες εβδομάδες ότι ο στόχος της Τορίνο είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή της και είναι σε πολύ καλό δρόμο για να το πετύχει. Η Γκρανάτα φιλοξένησε την Αταλάντα και πήρε τη νίκη με 2-1, αποτέλεσμα που την ανεβάζει κι άλλο στη βαθμολογία, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούν να ξεφύγουν μία και καλή από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι, που είχαν ευκαιρίες και δοκάρι, άνοιξαν το σκορ στο 42' με σουτ του Τσέρτσι, ήλεγχαν γενικά την κατάσταση αλλά στο 75' οι Μπεργκαμάσκι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζιλέ στον Λιβάγια και ο Ντένις από τα 11 βήματα έκανε το 1-1. Η «Τόρο», όμως, άξιζε το τρίποντο και το πήρε στο 87', όταν ο Μπίρσα πρόλαβε τον Σκαλόνι και με σουτ νίκησε τον Κονσίλι για το 2-1!


Κάλιαρι για Serie A, Πεσκάρα για Serie B...
Ο αγώνας Πεσκάρα-Κάλιαρι στο «Αντριάτικο» χαρακτηρίστηκε από τους προπονητές και των δύο ομάδων σαν τελικός καθώς κοινός στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, λοιπόν, οι Σαρδήνιοι είναι πιο κοντά στον στόχο τους ενώ οι νεοφώτιστοι βλέπουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στη συνέχεια... Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ αλλά στο δεύτερο ο Σάου έκανε και πάλι τη διαφορά για την Κάλιαρι καθώς άνοιξε το σκορ στο 53' με κεφαλιά και στο 61' έκανε από κοντά το 0-2 με το δεύτερο του γκολ, αναγκάζοντας τους οπαδούς της Πεσκάρα στην Curva να αποχωρήσουν μαζικά από το γήπεδο στο 74'...

Ανάσα με Κούτσκα!
Στο «Λουίτζι Φεράρις» η Τζένοα ήθελε τη νίκη για να αποσπαστεί λίγο από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ η Ουντινέζε ήθελε το τρίποντο για να μπορεί να υποστηρίζει ότι έχει ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν δημιούργησε τις φάσεις για να φύγει νικήτρια από τη Γένοβα αλλά το τελείωμα δεν ήταν ποτέ σωστό, με συνέπεια η μπάλα να μην καταλήξει στα δίχτυα... Αντιθέτως, ο Κούτσκα για την Τζένοα την έστειλε εκεί, στο 33', για το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παρασκευή (15/2)
Μίλαν-Πάρμα 2-1 (39' αυτ. Παλέτα, 78' Μπαλοτέλι-93' Σανσόνε)
Σάββατο (16/2)
Κιέβο-Παλέρμο 1-1 (55' Τερό-5' Φορμίκα)
Ρόμα-Γιουβέντους 1-0 (58' Τότι)
Κυριακή (17/2)
Κατάνια-Μπολόνια 1-0 (42' Αλμιρόν)
Τζένοα-Ουντινέζε 1-0 (33' Κούτσκα)
Νάπολι-Σαμπντόρια 0-0
Πεσκάρα-Κάλιαρι 0-2 (53',61' Σάου)
Τορίνο-Αταλάντα 2-1 (42' Τσέρτσι, 87' Μπίρσα-75' πεν. Ντένις)
Φιορεντίνα-Ιντερ (21:45)
Δευτέρα (18/2)
Σιένα-Λάτσιο (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25 αγωνιστικές)
1. Γιουβέντους 55
2. Νάπολι 51
3. Μίλαν 44
4. Λάτσιο 44*
5. Ιντερ 43*
6. Φιορεντίνα 39*
7. Κατάνια 39
8. Ρόμα 37
9. Ουντινέζε 36
10. Πάρμα 32
11. Τορίνο 31
12. Σαμπντόρια 29
13. Κιέβο 29
14. Κάλιαρι 28
15. Αταλάντα 27
16. Μπολόνια 26
17. Τζένοα 25
18. Πεσκάρα 21
19. Παλέρμο 19
20. Σιένα 18*

* Οι Λάτσιο, Ιντερ, Φιορεντίνα και Σιένα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26η)
Σάββατο (23/2)
Παλέρμο-Τζένοα (21:45)
Κυριακή (24/2)
Σαμπντόρια-Κιέβο (13:30)
Αταλάντα-Ρόμα (16:00)
Μπολόνια-Φιορεντίνα (16:00)
Κάλιαρι-Τορίνο (16:00)
Γιουβέντους-Σιένα (16:00)
Πάρμα-Κατάνια (16:00)
Ιντερ-Μίλαν (21:45)
Δευτέρα (25/2)
Ουντινέζε-Νάπολι (20:00)
Λάτσιο-Πεσκάρα (22:00)

 

SERIE A Τελευταία Νέα