Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λεβάντε αναδείχθηκε ισόπαλες 1-1 στο «Ανοέτα», με τα γκολ να προέρχονται από ανύπαρκτα πέναλτι. Aποβλήθηκε ο Καράμπελας για τους φιλοξενούμενους, που στάθηκαν πολύ καλά, ενώ είχαν και δοκάρι.
Σε ένα ματς με καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λεβάντε αρκέστηκαν στην ισοπαλία, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα... δώρα του διαιτητή Ερνάντεθ στο πρώτο ημίχρονο. Οι «βάτραχοι» έκαναν το παιχνίδι τους, αφήνοντας στον αντίπαλο την κατοχή, ωστόσο έβγαλαν φάσεις και άντεξαν στην πίεση παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα από το 58΄. Οι γηπεδούχοι έσφιξαν τον κλοιό στο τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της ομάδας του Μαρτίνεθ, που παραμένει στην ένατη θέση.
Αλλαγές και δύο Έλληνες!
Ο Νάβας, που παίζει στα παιχνίδια της Ευρώπης, ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια λόγω της απουσίας του Μουνούα για τη Λεβάντε, ενώ η τετράδα της άμυνας ήταν εντελώς διαφορετική σε σχεση με το ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Καράμπελας ξεκίνησε στα αριστερά, στη δεύτερη φορά φέτος που παίζει βασικός. Δεξιά ήταν ο Λελ, με τον Βύντρα και τον Μπαγεστέρος στο κέντρο της άμυνας. Ντιόπ και Ιμπόρα ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ στην τριάδα πίσω από τον Μάρτινς ξεκίνησαν οι Πέδρο Ρίος, Βάλντο και Μίτσελ.
«Βουτιά» Βέλα και 1-0
Η τρομερή φέτος στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν εκείνη που από την αρχή προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να διασπάσει την καλή άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ από την άλλη περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει, κάνοντας το παιχνίδι της και αναζητώντας το λάθος στην άμυνα των Βάσκων. Αυτό έγινε στο 8', όταν ο Ινίγο Μαρτίνεθ έχασε την μπάλα και μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Ρίος σούταρε πάνω στον Μπράβο. Στο 13' το σουτ του Βάλντο δεν ήταν καλό, ενώ στο 15', ξανά από λάθος των γηπεδούχων, ο Μίτσελ έβγαλε ωραία στον Μάρτινς, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή άνοιξε το κοντρόλ και έχασε μοναδική ευκαιρία. Η Λεβάντε πίεζε στην πρώτη πάσα, κυκλοφόρησε κάπως την μπάλα, αλλά στο 17' την... πάτησε όπως ο Ολυμπιακός στην Ισπανία! Ο Καράμπελας μάρκαρε τον Κάρλος Βέλα, ο οποίος βούτηξε και ο διαιτητής Ερνάντεθ έδειξε την άσπρη βούλα, «κιτρινίζοντας» τον Έλληνα μπακ. Ο Μεξικανός πήρε φόρα για το 1-0.
Απάντηση με τον ίδιο τρόπο!
Η Λεβάντε προσπάθησε να ανέβει στη συνέχεια, με την Σοσιεδάδ να απειλεί ξανά στο 22', όταν μετά από απόκρουση του Νάβας στη σέντρα του Γκριζμάν, ο Τσόρι Κάστρο σούταρε στην πλάτη του αμυντικού. Οι «βάτραχοι» βρήκαν το δρόμο για την ισοφάριση στο 28', με μια ακόμα κακή απόφαση του Ερνάντεθ, ο οποίος είδε πέναλτι πάνω στο μαρκάρισμα του Τσόρι Κάστρο στον Λελ. Ο Μίτσελ ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Μπράβο. Ο Νάβας στο 33' έκανε την απόκρουση του ματς, με τον Βέλα να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά απέναντί του και τον Ισπανό τερματοφύλακα να διώχνει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης, έδιωξε με γροθιές το σουτ του Γκριζμάν. Οι Βάσκοι στρίμωξαν την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο τέλος του ημιχρόνου και στο 43' έχασαν μοναδική ευκαιρία, με τον Βέλα να βρίσκει τον Γκριζμάν, την άμυνα να... κοιμάται και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
Δοκάρι ο Μίτσελ, εκτός ο Καράμπελας
Ο Μαρτίινεθ άλλαξε δεξί μπακ στο δεύτερο μέρος, με τον Πέδρο Λόπεθ να παίρνει τη θέση του Λελ. Μία εκτέλεση φάουλ του Γκριζμάν στο 50' κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Η απάντηση της Λεβάντε ήταν άμεση, όταν δύο λεπτά αργότερα το τρομερό σουτ του Μίτσελ με το αριστερό σταμάτησε στο δοκάρι του Μπράβο. Στο 56' ο Τσόρι Κάστρο με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Νάβας σε καλή απόκρουση, με το δεύτερο μέρος να έχει από νωρίς δύο καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Τα δεδομένα για τη Λεβάντε ωστόσο άλλαξαν, όταν στο 58' ο Καράμπελας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Για να καλύψει το κενό του, ο Μαρτίνεθ έβαλε τον Καράμπελα αντί του Ρίος. Η Σοσιεδάδ ανέβασε ρυθμούς, είχε μια πολύ καλή στιγμή στο επόμενο λεπτό, με τον Νάβας να προλαβαίνει τον Γκριζμάν, ενώ στο 59' μετά από ωραίο 1-2 με τον Βέλα, ο Τσόρι Κάστρο σούταρε άουτ.
Άντεξε η Λεβάντε
Ο Ντιόπ με εξαιρετικό σουτ στο 60' πήγε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, αλλά ο Μπράβο «απογειώθηκε» και απέκρουσε το σουτ του. Η Σοσιεδάδ πίεσε, ο Βύντρα απομάκρυνε σωτήρια στο 71' και η Λεβάντε είχε γυρίσει εντελώς σε θέση άμυνας. Ο Μοντανιέ έβαλε στο ματς τον Αγιρέτσε αντί του Τσάμπι Πριέτο στο 71΄ και τον Ιφράν αντί του κινητικού Τσόρι Κάστρο πέντε λεπτά αργότερα, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του, που είχε εγκατασταθεί πλέον... μόνιμα στο μισό γήπεδο της Λεβάντε. Στο 81' ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Γκριζμάν. έξω από την περιοχή. Ο Μαρτίνεθ από την άλλη έβαλε τον Ρούμπεν Γκαρσία στη θέση του Μίτσελ και στο 82' λίγο έλειψε να τον δικαιώσει, αλλά το σουτ του από την περιοχή δεν ήταν καλό. Η Σοσιεδάδ πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους όμως να κρατούν την ισοπαλία.
Οι συνθέσεις:
Ρεάλ Σοσιεδάδ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνεθ, Ινίγο Μαρτίνεθ, Μίκελ, Ντε λα Μπέγια, Ιγιαραμέντι, Μπεργάρα (63' Ρούμπεν Πάρδο), Τσάμπι Πριέτο (70' Αγκιρέτσε), Γκριζμάν, Βέλα, Τσόρι Κάστρο (78' Ντιέγο Ιφράν)
Λεβάντε: Νάβας, Βύντρα, Καράμπελας, Μπαγεστέρος, Λελ (46' Πέδρο Λόπες), Ντιόπ, Ιμπόρα, Βάλντο, Ρίος (59' Χουανφράν), Μίτσελ (79' Ρούμπεν), Μάρτινς