Μόνο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (vids)

Gazzetta team
Μόνο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός κυνηγά το θαύμα στη ρεβάνς με την Λεβάντε και το gazzetta.gr σας θυμίζει ότι στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν πετύχει μεγάλες ανατροπές στην Ευρώπη.

Το 3-0 στην Ισπανία δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια πρόκρισης στους «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται απέναντι στη Λεβάντε στο «Γ. Καραϊσκάκης» να κάνουν την υπέρβαση και να πετύχουν μια τόσο μεγάλη ανατροπή για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία.

Βλέπεις νίκη του Ολυμπιακού επί της Λεβάντε με σκορ 3-0; Παίξτο σε απόδοση 15.00 στη vistabet

Ποτέ στο παρελθόν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν κατάφεραν να ανατρέψουν ένα τόσο μεγάλο σκορ μετά από εκτός έδρας ήττα. Μάλιστα, η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός ανέτρεψε σκορ στην έδρα του ήταν τη σεζόν 1989/90 στο Κύπελλο UEFA.

Τότε είχε χάσει με 2-1 από την Ραντ Βελιγραδίου και στη ρεβάνς κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τελικά την πρόκριση με 2-0 χάρη στα γκολ του Λάγιος Ντέταρι και του Νίκου Αναστόπουλου.

Αντιθέτως, μεγάλες ανατροπές στην Ευρώπη μετά από εκτός έδρας ήττα, έχουν πετύχει ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» είχαν χάσει το 1971 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο, στον επαναληπτικό της Λεωφόρου επικράτησαν με 3-0 χάρη στα δύο γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη και το ένα του Αριστείδη Καμάρα και πήραν τελικά την πρόκριση.

Το 1987 ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία ακόμα μεγάλη ανατροπή στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα στο Κύπελλο UEFA, όταν και είχε βρεθεί στο δρόμο του η Χόνβεντ στους «16» της διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς της Ουγγαρία το «τριφύλλι» γνώρισε τη συντριβή με 5-2, αλλά στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ πήρε μια ιστορική πρόκριση. Με τα δύο γκολ του Βλάχου και αυτά των Αντωνίου, Μαυρίδη και Μπατσινίλα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 5-1.

Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή στην Ευρώπη έχει στο ενεργητικό της και η ΑΕΚ. Τη σεζόν 1976/77 ηττήθηκε εκτός έδρας από την ΚΠΡ με 3-0 στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Στη ρεβάνς οι «κιτρινόμαυροι» με δύο γκολ του Θωμά Μαύρου και ένα του Μίμη Παπαϊωάννου έστειλαν το ματς στην παράταση. Στα πέναλτι η «Ένωση» επικράτησε με 7-6 στα πέναλτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα