Κλασικοί Γερμανοί (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Κλασικοί Γερμανοί (vid)

bet365

Η αεροπορική τραγωδία επισκίασε τα πάντα στην Ουκρανία, όμως η Ντόρτμουντ δεν ξέφυγε από την γερμανική συνήθεια και με γκολ στο 87' πήρε 2-2 και προβάδισμα από την Σαχτάρ.

Σε έναν αγώνα ο οποίος έγινε στη σκιά του αεροπορικού δυστυχήματος στην Ουκρανία που είχε τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς και δώδεκα τραυματίες, Σαχτάρ και Ντόρτμουντ προσέφεραν ένα καλό παιχνίδι με πολλά γκολ και καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου είχε πει πριν τον αγώνα ότι η Μπορούσια είναι «ό,τι πιο κοντά στις ισπανικές ομάδες», όμως οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ τον διέψευσαν, αφού σαν κλασικοί Γερμανοί «χτύπησαν» στο τέλος, πήραν πολύτιμο 2-2 στην «Ντόνμπας Αρένα» και μαζί προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Εντυπωσιακό στατιστικό contrast στον αγώνα το ότι η Ντόρτμουντ παρατάχθηκε με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην ιστορία της στο CL, ενώ η Σαχτάρ με τον μεγαλύτερο.

Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς για την Σαχτάρ μέσα στο 2013 -αφού το ουκρανικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί- και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Η Ντόρτμουντ μπήκε καλύτερα στο ματς και αφού απείλησε δύο φορές με τον Μπλαζικόφσκι, στο 17' είχε δοκάρι με τον Χούμελς ο οποίος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ τράνταξε το οριζόντιο. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλα και να κόψουν το καλό tempo που είχαν στο παιχνίδι τους οι πρωταθλητές Γερμανίας και σκόραραν κόντρα στη ροή του αγώνα από στημένη φάση. Στο 31' ο Σρνα εκτέλεσε φάουλ από μαρκινή απόσταση και παρότι η μπάλα δεν πήγε στη γωνία του, ο Βαϊντενφέλερ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 1-0.

Η Σαχτάρ δεν πρόλαβε να χαρεί το προβάδισμά της αφού μόλις δέκα λεπτά αργότερα από πάσα του Γκέτσε ο Λεβαντόφσκι βρήκε αέρα στο σουτ το οποίο όμως ξελίχθηκε σε προσποίηση, δύο παίκτες της Σαχτάρ βρέθηκαν στο έδαφος και ο Πολωνός με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-1, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους αφού στο 45' οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έκοψαν πάνω στη γραμμή το σουτ του Αλεξ Τεϊσέιρα.

Η επανάληψη μπορεί να μην είχε να προσφέρει τον ρυθμό του πρώτου μέρους, όμως είχε δύο γκολ. Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κρατήσουν μπάλα και να ελέγξουν το ματς συμπληρώθηκε μία ώρα αγώνα και στο 62' ο Λουτσέσκου είχε έμπνευση. Ο Ρουμάνος τεχνικός έβγαλε τον Τάισον και έβαλε τον Ντάγκλας Κόστα και ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να τον δικαιώσει αφού στο 68' μετά από βαθιά μπαλιά του Ρακίτσκι, Χούμελς και Σμέλτσερ δεν συνεννοήθηκαν και ο άσος της Σαχτάρ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Ντόρτμουντ και αφού κατέβασε υπέροχα, έγραψε με ωραίο αριστερό το 2-1.

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ των Ουκρανών, στο 73' ο Λεβαντόφσκι έχασε το άχαστο μετά από εξαιρετική πάσα του Γκέτσε, όμως όπως πάντα, οι Γερμανοί είχαν κάτι να πουν στο τέλος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σμέλτσερ ο Χούμελς νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έγραψε το 2-2 χαρίζοντας σκορ πρόκρισης στην Μπορούσια.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Αλεξ Τεϊσέιρα (84' Εντουάρδο), Μκιταριάν, Λουίζ Αντριάνο, Τάισον (62' Ντάγκλας Κόστα).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Φελίπε Σαντάνα, Κελ, Μπλαζικόφσκι (80' Λάιτνερ), Μπέντερ, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Ρόις.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα