Νίκησε... το ποδόσφαιρο! (vid)

Gazzetta team
Νίκησε... το ποδόσφαιρο! (vid)

bet365

To Be Continued... Ματσάρα στο «Μπερναμπέου», Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έπαιξαν μεγάλη μπάλα, και το 1-1 κρατά ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στο «Ολντ Τράφορντ».

Mεγάλη μπάλα στο Μπερναμπέου, νικητής το... ποδόσφαιρο και το 1-1 κρατά ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό. Σούπερ ρυθμός, καλύτερη η Ρεάλ, εξαιρετικός ο Ντε Χέα, μοιραία ο Φαν Πέρσι, ο οποίος είχε δοκάρι και χαμένες κλασικές ευκαιρίες. Η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που δέχεται 300 γκολ στην Ευρώπη και ο Κριστιάνο ο τρίτος παίκτης που σκοράρει υπέρ και κατά της Μάντσεστερ (Μπερμπάτοφ, Φαν Πέρσι


Με Βαράν και... άμυνα!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο για ακόμα ένα ματς δεν μπορούσε να είχε στην σύνθεσή του τον Πέπε και ο Βαράν πήρε σε ακόμα ένα μεγάλο ματς θέση βασικού. Στα θετικά για τον Πορτογάλο η παρουσία του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα και πήρε θέση βασικού. Στον αντίποδα, οι προβλέψεις για Κλέβερλι και Βαλέντσια διαψεύστηκαν, πιο αμυντικά η Γιουνάιτεντ, με τον Τζόουνς στα χαφ δίπλα στον Κάρικ και τον Γουέλμπεκ στην τριάδα πίσω από τον Φαν Πέρσι.

«Καταιγίδα» με το... καλημέρα!

Η Ρεάλ ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά, πήρε αμέσως τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής φτάνοντας εύκολα στην εστία του Ντε Χέα. Κριστιάνο, Ντι Μαρία δημιουργούσαν και εκτελούσαν, αλλά τα πρώτα σουτ δεν βρήκαν στόχο. Στο 6' η Ρεάλ ήρθε φάτσα με το γκολ, ο Κοεντράο έκανε το σουτ, ο Ντε Χέα την ακούμπησε και η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Η Ρεάλ ήταν καλύτερη, έλεγχε το ματς και με πίεση προσπαθούσε να κάνει δυσκολότερη τη ζωή της Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς, η Μάντσεστερ κατόρθωσε στο 20' να κάνει... έξαλλο τον Μουρίνιο και να τον σηκώσει από τον πάγκο. Ακόμα μια αδράνεια σε στημένη φάση, κόρνερ από τον Ρούνεϊ, ο Ράμος έχασε τον Γουέλμπεκ, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ στην καριέρα του εκτός έδρας στο Champions League.

Η πίεση της Ρεάλ έγινε πιο έντονη, η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να ανακόψει τις επιθέσεις και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Προβληματική η άμυνα των φιλοξενούμενων και στη σέντρα του Ντι Μαρία ο Κριστιάνο με... τρελό άλμα πέτυχε με κεφαλιά το 1-1. Αυτό ήταν το έβδομο φετινό γκολ του στη διοργάνωση, έχει επτά τέρματα με κεφαλιές και μόνο ο Ντρογκμπά έχει περισσότερα (οχτώ). Ο Πορτογάλος που δεν πανηγύρισε το γκολ ξεπέρασε τον Χέντο και με 183 γκολ είναι πλέον 6ος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ.

Η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, το εύκολο λάθος - προϊόν πίεσης- έφερνε τη Ρεάλ στην επίθεση, η οποία πάντως δεν είχε την ουσία. Οι «κόκκινοι» εκτός από το γκολ κρατούν ακόμα μια μεγάλη φάση, στο 34' όταν ο Γουέλμπεκ δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει όπως ήθελε τη μπάλα. Η Ρεάλ ήταν αυτή που έκλεισε το α' μέρος με δυο καλές φάσεις, αλλά Οζίλ και Κριστιάνο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ντε Χέα.

Σούπερ πρώτο μέρος, με τρελό ρυθμό, τη Ρεάλ απόλυτο αφεντικό στο ματς και την Γιουνάιτεντ να έχει το εκτός έδρας γκολ, αλλά και το χειρότερο ποσοστό της σε σωστές μεταβιβάσεις στη φετινή διοργάνωση (μόλις 65%, όταν το προηγούμενο ήταν 85%).

Μοιραίος ο Φαν Πέρσι

Το β' μέρος άρχισε όπως ακριβώς το πρώτο, με την Ρεάλ να βρίσκει διαδρόμους έξω από την περιοχή του Ντε Χέα, να δοκιμάζει σουτ με Ντι Μαρία, αλλά να μην έρχεται το πολυπόθητο γκολ. Η Γιουνάιτεν προσπαθούσε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και στο 55' ο Φέργκιουσον διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ του Βαράν στον Εβρά που δεν σφυρίχτηκε και υπό... προϋποθέσεις θα μπορούσε να δοθεί και κόκκινη!

Ο Μουρίνιο πέρασε τον Ιγουαΐν στη θέση του Μπενζεμά, με τον Φέργκιουσον να απαντά με Γκιγκς (150η ευρωπαϊκή εμφάνιση). Οι Μαδριλένοι συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, όμως τα κενά στα μετόπισθεν έφεραν δυο... τρελές ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ με τον Ολλανδό μοιραία παίκτη. Στο 72΄η σουτάρα του σε τετ α τετ βρήκε το δοκάρι (μερίδιο επιτυχίας και στον Λόπεθ), ενώ ένα λεπτό αργότερα, αντί να πιάσει με το αριστερό γεμάτο, το σουτ ήταν αδύναμο και ο Τσάμπι Αλόνσο έδιωξε στη γραμμή!

Έβγαλε τα λεφτά του...
Πριν το ματς αρκετή κουβέντα είχε γίνει για την επιστροφή του Ντε Χέα στην Ισπανία, αλλά και τα 20 εκατ. ευρώ της μεταγραφής. Οι Ισπανοί είδαν με άλλο μάτι τον γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ, ο οποίος με οχτώ επεμβάσεις στο ενεργητικό του κράτησε όρθια την ομάδα του στη μάχη της πρόκρισης! Κορυφαία η επέμβαση με τα πόδια στο δεύτερο δοκάρι και το σουτ του Κοεντράο! Βέβαια, πρωταγωνιστής και ο Λόπεθ, που μπορεί να δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ από τη Γιουνάιτεντ στο Champions League (είχε 2 στα 2), αλλά κράτησε ακόμα και στο 90' όταν έδιωξε εξαιρετικά τη σουτάρα του Φαν Πέρσι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα