«Πλεονέκτημα παίκτες και εμπειρία»

«Πλεονέκτημα παίκτες και εμπειρία»

Δημήτρης Τομαράς
«Πλεονέκτημα παίκτες και εμπειρία»

bet365

Στην κλάση των παικτών του και στην ευρωπαϊκή εμπειρία του Ολυμπιακού στάθηκε ο Μίτσελ για το ματς της Πέμπτης με την Λεβάντε στο Europa League! «Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά», η ατάκα του για την παράδοση στην Ισπανία.

Ο Μίτσελ για τα ατού του Ολυμπιακού

Ανάμεσα στα άλλα στην Σ.Τ. στην Βαλένθια ο Μίτσελ σχολίασε για την ομάδα του ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Λεβάντε στο Γιουρόπα Λιγκ πως «το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι το όνομά του και οι παίκτες που έχει στην διάθεσή του. Είναι η εμπειρία και το ράνκινγκ που έχει στην Ευρώπη. Δεν είναι η δική μου παρουσία πλεονέκτημα, αλλά ότι ο Ολυμπιακός θέλει να γίνεται μεγαλύτερος στην Ευρώπη.

Δυστυχώς δεν μπορώ να παίξω». Ο Ισπανός τεχνικός ήταν και ευδιάθετος και αρκετά αισιόδοξος στην συνέντευξη Τύπου. Ένιωθε πολύ άνετα και χαμογελούσε αρκετά. Ερωτηθείς για τους Φέισα και Μανιάτη και το κατά πόσον θα είναι βασικοί με την Λεβάντε ισχυρίστηκε: «Ποιος σας έστειλε ο προπονητής της Λεβάντε (σ.σ. κάνοντας πλάκα); Όλοι οι παίκτες θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Από την στιγμή που είμαι ευχαριστημένος και από τους δύο παίκτες θα έχουν θέση αύριο στην ενδεκάδα. Δεν θέλω να σας πω τις θέσεις αλλά προφανώς ο Φέισα θα είναι εκεί που έπαιζε».

Αναφορικά με την Λεβάντε και το τι είχε σχολιάσει για την έκβαση του αγώνα της Πέμπτης ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι «θαυμάζω και τους δύο συλλόγους. Και τον Ολυμπιακό και την Λεβάντε. Η Λεβάντε είναι εδώ εξαιτίας της πολύ καλή διαδρομής της. Δεν είναι καθόλου τυχαία εδώ. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει πάει πολύ καλά.

Όσο και εάν θέλω να εμψυχώσω την ομάδα μου θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας για αύριο ότι και οι δύο αντίπαλοι διαθέτουν πολύ καλές ομάδες». Για την επικείμενη αντίπαλο των πρωταθλητών Ελλάδας σχολίασε επίσης πως «ότι είναι μία ομάδα πολυ καλά προετοιμασμένη αλλά και ανταγωνιστική. Είναι δύο όπλα της για να υποσχεθεί πράγματα για την συνέχεια. Με τέτοια στοιχεία μπορεί ένας σύλλογος να σταθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση».

Για την αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού στην Ισπανία ανέφερε: «Ωραία θα ήταν να κερδίζαμε. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Η Λεβάντε άλλωστε παίζει πρώτη φορά στην Ευρώπη. Όλα μπορεί να αλλάζουν. Μπορεί να αλλάξει και αυτό. Γενικά θα μου φαινόταν πολύ ωραίο. Μία χαρά θα ήταν.

Όπως και η Λεβάντε δεν είχε παίξει ξανά στην Ευρώπη και τώρα παίζει βλέπουμε ότι όλα αλλάζουν. Επίσης κάποτε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο πρωταθλητής έπρεπε να παίξει προκριματικά για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ τώρα μπαίνει απευθείας. Όλα αλλάζουν».

Για την σχέση του με τον Μαρτίνεθ και την δήλωση του τεχνικού της Λεβάντε ο Μίτσελ είπε ότι «στον κόσμο του ποδοσφαίρου πια υπάρχει πολύ μεγάλη πληροφόρηση. Όλοι γνωρίζουν το τι γίνεται. Ο Μαρτίνεθ μίλησε για την σχέση μας, διότι όταν είχα φύγει από την Σεβίλλη μου είχε στείλει μήνυμα για ευχές επισημαίνοντάς μου ότι ελπίζει να με δει γρήγορα. Δεν περίμενε όμως να γίνει αυτό τόσο σύντομα. Τον θαυμάζω πολύ ως προπονητή και ήταν πολύ καλός στο ισπανικό πρωτάθλημα».

Ερωτηθείς για την απώλεια του Μπαγιεστέρος τόνισε: «Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό ότι θα λείπει ο συγκεκριμένος παίκτης. Πολύ περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους γιατί είναι ο ηγέτης της ομάδας».

Για το ότι εμφανίζεται στην πατρίδα του, ως προπονητής του Ολυμπιακού, πολύ πιο ώριμος και διαφορετικός είπε: «Όχι, απλά έχω αλλάξει το στυλ μου στις φαβορίτες. Πάντα απολαμβάνω την ενασχόληση μου με αυτό που κάνω. Αυτή την στιγμή νιώθω πάρα πολύ καλά σε αυτή την διοργάνωση και προσπαθώ να το απολαύσω».

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι με την Λεβάντε, αλλά και τον Ντέρεκ Μπόατενγκ τόνισε: «Πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι που θα παίξει μεγάλο ρόλο η τακτική. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει να αναγνωρίζει τις αδυναμίες του αντιπάλου.

Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα το εκμεταλλευτούν και αυτό θυα είναι άσχημο. Συμβαίνει με την Λεβάντε όταν ο αντίπαλος της ελέγχει το παιχνίδι να το χάνει τελείως γιατί είναι μία ομάδα που ξέρει να αναγνωρίζει το παιχνίδι του αντιπάλου. Για τον Μπόατενγκ δεν θέλω να πω κάτι γιατί έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι».

Για την απουσία του Νταβίντ Φουστέρ επισήμανε: «Θέλουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα να γυρίσει ο Νταβίντ όπως και ο Πίνο. Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς. Ο Νταβίντ είναι παίκτης με εμπειρία και παίζει πολύ καλά την θέση του. Αν τον είχαμε θα μας βοηθούσε πολύ να δημιουργήσουμε το παιχνίδι μας».

Για το αν θέλει να πάρει «εκδίκηση» για το 0-0 με τη Λεβάντε, στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Σεβίλλης απάντησε: «Σε αντίθεση με εσάς βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο οπότε βλέπω θετικό το γεγονός πως το 75% των αποτελεσμάτων είναι υπέρ μου. Η προοπτική μου σε κάθε παιχνίδι είναι πάντα να προσπαθώ να κερδίζω».

Για το αν ο Μάρτινς είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον Ολυμπιακό ισχυρίστηκε ότι «πιστεύω ότι δεν έχει καμία σημασία. Σίγουρα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες θα βοηθήσουν όσο καλύτερα μπορούν την ομάδα τους».

Δέχθηκε ερώτηση για το Ρέαλ-Μάντσεστερ

Στην συνέντευξη Τύπου εκτός των άλλων ο Μίτσελ δέχθηκε και ερώτηση για το ματς Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ στην οποία απάντησε πως «δεν μπορώ να σας πω ποιός θα νικήσει. Μπορώ όμως να σας πως σίγουρα ποιός θέλω να νικήσει. Καταλαβαίνετε ποιός θέλω να κερδίσει. Σίγουρα δεν θα με πιστεύατε εάν σας έλεγα ότι θέλω την Μάντσεστερ (σ.σ. χαμόγελα)».

Με πίστη για το αποτέλεσμα ο Μασάντο

Από μέρους του ο Πάολο Μασάντο επισήμανε μεταξύ άλλων για τον Μίτσελ και το ματς του Ολυμπιακού με την Λεβάντε: «Είναι σίγουρα πλεονέκτημα για εμάς ότι έχουμε τον κ. Μίτσελ. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα της Ισπανίας. Ξέρει την Λεβάντε καλά. Ο Ολυμπιακός όπου και να πηγαίνει, πηγαίνει για να κερδίσει. Αυτός ο στόχος αύριο για εμάς. Η νίκη. Εμείς αυτό θέλουμε.

Προσωπικά προτιμάω να βλέπω παιχνίδι με παχνίδι. Πρώτα κοιτάμε το αύριο και μετά την συνέχεια. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Είχαμε πάνω από μία εβδομάδα στην διάθεσή μας για το ματς αυτό. Είναι περισσότερο από μία εβδομάδα που προπονούμαστε με τον νέο προπονητή. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να κάνουμε σωστά τα πράγματα για να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τα πράγματα σωστά στο γήπεδο. Για μένα το ματς είναι στο 50%-50%. Ήρθαμε εδώ για το καλύτερο. Ήρθαμε για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα