Κυρία και στην Σκωτία! (vid)

Κυρία και στην Σκωτία! (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Κυρία και στην Σκωτία! (vid)

bet365

Η Γιουβέντους είχε ό,τι χρειαζόταν για να υποτάξει την Σέλτικ στην Σκωτία και με το επιβλητικό 0-3 κράτησε ψηλά τη σημαία της Ιταλίας σφραγίζοντας την «οκτάδα».

Οιωνός τίτλου; Για τους πολύ αισιόδοξους, ναι! Την τελευταία φορά που η Μεγάλη Κυρία έφυγε από σκωτσέζικο γήπεδο με διπλό, πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του Champions League. Τη σεζόν 1995-96 ήταν οι Ρέιντζερς που είχαν χάσει (0-4) στο γήπεδό τους και το βράδυ της Τρίτης (12/02) ήταν η σειρά της Σέλτικ να υποκλιθεί στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Σε ένα ματς που ο Πίρλο ξεπέρασε τον μεγάλο Ντελ Πιέρο σε συμμετοχές στη διοργάνωση (90), ένας άλλος Αλεσάντρο, ο Μάτρι, με γκολ και ασίστ χάρισε τους Μπιανκονέρι μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Σούπερ εμφάνιση και από τον Μαρκίζιο, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Ανελκά που έπαιξε στον θεσμό με 6η διαφορετική ομάδα!

Η Γιουβέντους ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Μόλις στο 3' ο εξαιρετικός Πελούζο έκανε μακρινή πάσα, ο Αμπροουζ κακή εκτίμηση της φάσης, ο Μάτρι πρόλαβε την έξοδο του Φόρστερ και με τσίμπημα έγραψε το 0-1. Η μπάλα κόπηκε οριακά στην γραμμή και ο Μαρκίζιο την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, όμως η UEFA στη συνέχεια πίστωσε σωστά το γκολ στον Ιταλό επιθετικό. Πέρασαν 7 χρόνια από την τελευταία φορά που η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ σε εκτός έδρας αγώνα στο Champions League. Ηταν Φεβρουάριος του 2006 και η ήττα 3-2 από την Βέρντερ Βρέμης στην ήττα τελικά με 3-2.

Παρά το σοκ από το γρήγορο γκολ, οι Καθολικοί δεν πτοήθηκαν και βγάζοντας πάθος και δύναμη κέρδισαν πολλές μονομαχίες και μπάλες, ενώ η Γιουβέντους επέλεξε να περιμένει περισσότερο και να ψάξει να κάνει κάτι καλό με την ατομική ποιότητα των παικτών της. Η μπάλα πήγαινε αρκετά πάνω κάτω στο πρώτο κομμάτι και οι γηπεδούχοι δοκίμασαν πολλά σουτ τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Κυρίως ο Κόμονς απειλούσε από όλα τα σημεία, ενώ προσπάθειες για γκολ είχαν οι Γουανιάμα και Μάλγκριου.

Στο 29' ο Κόμονς άφησε άγαλμα τον Μπουφόν με ψαλιδάκι μετά από σέντρα από δεξιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε μόλις άουτ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου. Η Σέλτικ ήταν αυτή που βρέθηκε πρώτη κοντά στο γκολ και έγινε από σέντρα. Ο Μάλγκριου βρήκε υπέροχα τον αμαρκάριστο Αμπροουζ στην μικρή περιοχή, όμως ο Νιγηριανός έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Μπουφόν σε μία μεγάλη ευκαιρία. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για την Σέλτικ, αφού πέντε λεπτά μετά η Γιούβε απάντησε με τον Βούτσινιτς να κάνει αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο κόντραρε στα σώματα και στο 77' σφράγισε νίκη και πρόκριση με τον Μαρκίζιο να χρίζεται σκόρερ μετά από ωραία ντρίμπλα και τελείωμα με το δεξί ύστερα από εξαιρετική πάσα με τη μία του Μάτρι για το 0-2. Ο Αμπροουζ -που έπαιξε τελικό Copa Africa την Κυριακή- ολοκλήρωσε στο 83' μία καταστροφική βραδιά, αφού έχασε τη μπάλα ως τελευταίος παίκτης, ο Μαρκίζιο έδωσε στον Βούτσινιτς και ο τελευταίος έβαλε την τελευταία πινελιά για το 0-3.

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Ισαγουίρε, Μάλγκριου, Γουίλσον, Λούστιχ (59' Μάθιους), Αμπροουζ, Μπράουν (80' Καγιάλ), Κόμονς (73' Γουάτ), Γουανιάμα, Φόρεστ, Χούπερ.

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Πελούζο (69' Παντοΐν), Κάσερες, Πίρλο, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Βούτσινιτς (86' Ανελκά), Μάτρι (81' Πογκμπά).

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα