Tανγκό πρόκρισης στο Μεστάγια! (vid)

Gazzetta team
Tανγκό πρόκρισης στο Μεστάγια! (vid)

bet365

Οι δύο Αργεντίνοι της Παρί, Λαβέτσι και Παστόρε έκαναν... πάρτι στο Μεστάγια, οι Γάλλοι κέρδισαν την Βαλένθια με 2-1 και είναι με το 1.5 πόδι στους «8»! Αποβλήθηκε ο Ζλάταν!

Παράδοση ήταν και... έσπασε για τη Βαλένθια, αλλά σε ματς που δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη. Παστόρε και Λαβέτσι έκαναν άνω – κάτω το Μεστάγια, η Παρί επικράτησε 2-1 και στο Παρίσι... τσεκάρει την πρόκριση. Η Βαλένθια το πάλεψε, αλλά τα κενά στην άμυνα και τον άξονα έφεραν την ήττα που της κλείνει τον δρόμο για τους «8». Ο Ραμί στις καθυστερήσεις κράτησε ζωντανές ελπίδες, ενώ στα θετικά για τις «νυχτερίδες» είναι πως στον επαναληπτικό δεν θα παίξει ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Βεράτι, με τον Σουηδό να αποβάλλεται στο 90' για αντιαθλητικό τάκλιν.

Έσπασε το απόλυτο κόντρα στις γαλλικές ομάδες, με την Βαλένθια να μετρά 8 νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ δεν είχε ήττα στα εννέα τελευταία ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η... κακή μέρα για τις «νυχτερίδες» φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με τον Μόουρα στο 9' να έχει δοκάρι σε καλό σουτ έξω από την περιοχή. Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν... εκτός και στο 10' ο Λαβέτσι με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε σαν... σταματημένο τον Ρικάρντο Κόστα και έκανε το 0-1 παγώνοντας το Μεστάγια. Ο Λαβέτσι σκόραρε σε 3ο σερί παιχνίδι για την Παρί στο Champions League, κάτι που είχε καταφέρει μόνο ο Ζορζ Γουεά!

Η Παρί έδωσε χώρο στην Βαλένθια, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά μπροστά στην καλοστημένη άμυνα των Παριζιάνων δεν μπόρεσε να απειλήσει. Ο άξονας της δεν μπορούσε να δημιουργήσει, κρατούσε τη μπάλα μέχρι το κέντρο και από κει και πέρα... τίποτα. Ο Λούκας έκανε εξαιρετικό ματς, είχε εκρήξεις και στο 27' με διπλή προσπάθεια νικήθηκε από τον Γκουάιτα. Ο Λαβέτσι ήταν στους κορυφαίους και στο 38' έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα.

Ο Μόουρα συνέχιζε το... πάρτι, νέα κούρσα από τα δεξιά, γύρισμα στον Παστόρε και με σουτάρα πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Αργεντίνος που σκοράρει και μοιράζει ασίστ σε ένα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βαλβέρδε είδε την... τρύπα στον άξονα, πέρασε στη θέση των Ζόνας, Μπανέγα τους Βαλντές, Κανάλες, ώστε να κάνει την Βαλένθια πιο επιθετική. Ο άξονας της Παρί πίεζε αρκετά, δημιούργησε κλοιό γύρω από την περιοχή της αφήνοντας στους Ισπανούς μόνο την κατοχή... Η πρώτη μεγάλη φάση του β' μέρους χάθηκε από την Παρί στο 61', Γκουάιτα έβγαλε δύσκολα το σουτ του Ίμπρα και ο Λαβέτσι από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ! Δυο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Λαβέτσι να μην κάνει το πλασέ όπως θέλει! Ο Ιμπραΐμοβιτς που δεν ήταν στη μέρα του έχασε νέα καλή ευκαιρία στο 72' ο Γκουάιτα έσωσε και το γκολ του Σαντόμ να μην μετρά λόγω οφσάιντ.

Το πρώτο χτύπημα της Βαλένθια στην επανάληψη ήρθε στο 76(!), αλλά το σουτ του Βαλδές πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, στο 86' η σουτάρα του Τίνο Κόστα... σώθηκε από τον Σιρίγκου. Η άμυνα της Παρί έσπασε στο 90', όταν ο Ραμί από κοντά μείωσε σε 2-1! Μελανό σημείο η αποβολή του Σουηδού φορ, αφού το αντιαθλητικό μαρκάρισμα έφερε την απευθείας κόκκινη κάρτα!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα