Συμφωνία με Μπόατενγκ!

Gazzetta team
Συμφωνία με Μπόατενγκ!

bet365

Στα ερυθρόλευκα ο Μπόατενγκ! Ο Ολυμπιακός συμφώνησε σε όλα με τον Γκανέζο για συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

Έγινε το deal!

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα το βράδυ της Δευτέρας με τον διεθνή αμυντικό χαφ, Ντέρεκ Μπόατενγκ, για συνεργασία τριών μηνών. Το συμβόλαιο του παίκτη θα είναι έως το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αφού πέρασε τα απαιτούμενα ιατρικά τεστ έκλεισε στους Πειραιώτες, όμως προς το παρόν δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση για την απόκτησή του.

Ο Μπόατενγκ που είναι στην Αθήνα θα επιστρέψει στη Νότια Αφρική όπου ήταν με την Εθνική του ομάδα. Στην συνέχεια θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Στο λιμάνι περιμένουν και πιστεύουν ότι ο Μπόατενγκ θα τους δώσει σημαντική βοήθεια. Από την άλλη μένει να αποσαφηνιστεί το από πότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς εκκρεμεί η απόφαση του CAS όπου είχε προσφύγει για να μείνει ελεύθερος από τη Ντίνπρο.

Με βάση τη νεότερη πληροφόρηση εκείνο που μένει είναι να πάρει ο Μπόατενγκ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μέσω της Ντνίπρο για να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στον Ολυμπιακό. Αυτά τα έγγραφα θα πρέπει να φτάσουν στους πρωταθλητές Ελλάδας για να ολοκληρώσουν και τυπικά πια την μεταγραφή. Αυτό εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Λογικά σε περίπου 2 εβδομάδες ο ποδοσφαιριστής θα έχει και με την... βούλα το ΟΚ να αγωνιστεί.

Εξάλλου κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον διεθνή αστέρα Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός παίκτης είχε κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από ομάδα της Κίνας όπου ήταν. Ακολούθως μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε και πήρε την ελευθέρας του για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και την Γαλατασάραϊ. Όσον αφορά στην κατάσταση όπου βρίσκεται ο Μπόατενγκ δείχνει έτοιμος να προσφέρει, αν και δεν είναι εφικτό να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το who is who

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις του Γκανέζου παίκτη τα προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο παίκτης έχει φορέσει την φανέλα τριών ελληνικών ομάδων. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, την Καλαμάτα και τον ΟΦΗ.

Χρονιά Ομάδα Συμμετοχές Γκολ
1999-00 Καλαμάτα 25 6
2000-01 Καλαμάτα 18 6
2000-01 Παναθηναϊκός 17 2
2001-02 Παναθηναϊκός 18 2
2002-03 Παναθηναϊκός 1 -
2002-03 ΟΦΗ 12 1
2003-06 ΑΙΚ Στοκχόλμης 55 5
2006-07 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 30 4
2007-08 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 31 4
2008-09 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 12 0
2008-09 Κολωνία 10 -
2009-10 Χετάφε 29 -
2010-11 Χετάφε 32 2
2011-12 Ντνίπρο 21 2
2012-13 Ντνίπρο 2 -

Τι προηγήθηκε

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Ολυμπιακό να επιδιώκει να κάνει δικό του τον Ντέρεκ Μπόατενγκ επιβεβαιώνονταν το απόγευμα της Δευτέρας. Για τον Γκανέζο διεθνή μεσοεπιθετικό που έχει εμπειρία από την Ελλάδα αλλά και από πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό καθώς και το ουκρανικό, αναζητήθηκε για αρκετές ώρες η κατάλληλη φόρμουλα για να μπορέσει να ενταχθεί στο ρόστερ των Πειραιωτών το συντομότερο δυνατό.

Επισήμως από μεριάς Ολυμπιακού δεν υπήρχε καμία θέση για το θέμα αυτό έως το βράδυ της Δευτέρας. Την ίδια ώρα πληροφορίες από την Ουκρανία ήθελαν τη Νντίπρο να αξιώνει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ (σ.σ. περίπου 2,5) για την μεταγραφή του παίκτη, παίζοντας ουσιαστικά το τελευταίο της... χαρτί. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε στο πλάνο του να λειτουργήσει απολύτως νόμιμα και με βάσει τους κανονισμούς της FIFA.

Από το περιβάλλον του παίκτη τονίζονταν πως εφόσον έχει γίνει η προσφυγή μπορεί ο παίκτης εάν μείνει ελεύθερος να πάρει μεταγραφή στην χειμερινή περίοδο. Η υπόθεση Μπόατενγκ σαφώς δεν ήταν τόσο απλή και εύκολη εξαιτίας των ανοιχτών ζητημάτων που είχε με την ουκρανική Ντνίπρο. Από την άλλη πηγές από την Γκάνα ξεκαθάριζαν πως ο παίκτης βρέθηκε από νωρίς την Δευτέρα στην Αθήνα και πως είχε ήδη περάσει από ιατρικές εξετάσεις στο Metropolitan.

Τον ποδοσφαιριστή τον γνωρίζει πολύ καλά ο Μίτσελ, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του στην Χετάφε και που είχε ανάψει το πράσινο φως για να αποκτηθεί άμεσα από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σχετικά με την Φούλαμ και την Μίντλεσμπρο βάσει πηγών από την Αγγλία και την Ουκρανία οι μεταγραφές του παίκτη εκεί 'χάλασαν' επειδή η ομάδα του δεν έδωσε το ΟΚ για τις διαπραγματεύσεις αλλά και για οικονομικούς λόγους. Ο Μπόατενγκ που είχε αρκετά προβλήματα στη Ντνίπρο ήταν σε αναζήτηση συλλόγου από τον Ιανουάριο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα