Έξι η Μπάρτσα, 299 ο Μέσι! (vid)

Έξι η Μπάρτσα, 299 ο Μέσι! (vid)

Θάνος Σαρρής
Έξι η Μπάρτσα, 299 ο Μέσι! (vid)

bet365

Με έξι διαφορετικούς παίκτες να πετυχαίνουν γκολ, η Μπάρτσα επέστρεψε στις νίκες, διαλύοντας με 6-1 τη Χετάφε. Ο Λιονέλ Μέσι θέλει ακόμα ένα τέρμα για να φτάσει τα 300 με τη φανέλα του συλλόγου, αφού σκόραρε μία φορά απέναντι στους Μαδριλένους!

Το 1-1 με τη Βαλένθια ανήκει στο παρελθόν για τους Καταλανούς, που απέναντι στη Χετάφε ξέσπασαν με 6-1 και την οδήγησαν στην τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα της στην Πριμέρα. Η Μπάρτσα ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε παίξει φέτος μεσημέρι (12:00 ώρα Ισπανίας), ενώ είχε να παίξει τόσο νωρίς στο Καμπ Νόου εδώ και 48 χρόνια! Ο Ρόουρα έκανε αλλαγές, με τον Τιάγκο να παίρνει τη θέση του τραυματία Τσάβι και του Σονγκ αυτή του Μπούσκετς, ενώ έμειναν εκτός ο Ντάνιελ Άλβες, ο Φάμπρεγας και ο Πέδρο για να ξεκουραστούν. Ωστόσο, αυτό διόλου δεν επηρέασε τους Καταλανούς. Αλέξις, Μέσι, Βίγια, Τέγιο, Ινιέστα και Πικέ σκόραραν για το εύκολο 6-1, με τον Βάθκεθ να μειώνει. Δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τη Μπάρτσα που... δεν κατεβάζει ποτέ στροφές, τρομερό παιχνίδι από τον Ινιέστα!

Η Μπάρτσα άνοιξε από νωρίς λογαριασμό. Με μια από τις συνηθισμένες μαγικές πάσες του ο Ινιέστα έβγαλε τον Αλέξις στην πλάτη της άμυνας και εκείνος πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 στο 6'. Στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Ζόρντι Άλμπα ο Μέσι έστειλε με το κεφάλι την μπάλα άουτ. Η Χετάφε απλά παρακολουθούσε τους Μπλαουγράνα να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 13' ξανά ο Ινιέστα με όμορφη πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τιάγκο, αυτός έδωσε δίπλα του στον Μέσι και εκείνος με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 2-0. Ο Μέσι έκανε προσωπικό ρεκόρ, σκοράροντας για 13ο συνεχόμενο ματς στην Πριμέρα!
Η πρώτη φορά που οι Μαδριλένοι έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Βαλντές ήταν στο 30΄, όταν ο Κολούνγα σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Η ευκαιρία... αγρίεψε ακόμα περισσότερο τους Καταλανούς, με τον Μέσι στην επόμενη φάση να σουτάρει από την περιοχή μετά τη μπαλιά του Αλέξις, αλλά το αριστερό δοκάρι να του στερεί το γκολ. Στο 32' ο Ζόρντι Άλμπα «έκοψε» από τα αριστερά την μπάλα στον Βίγια, ο οποίος σούταρε άουτ στην κίνηση. Ο Βίγια στο 38' έκανε τη σέντρα για τον Μέσι,, αλλά η κεφαλιά του Αργεντινού πέρασε εκτός εστίας. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Τιάγκο είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία, η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Ο Ντάνι Άλβες πήρε τη θέση του Αντριάνο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 53' ο Ινιέστα κινήθηκε παράλληλα με την τελικά γραμμή, με τον Λασέν να προλαβαίνει τελευταία στιγμή να διώξει σε κόρνερ. Στο 56' Οι Καταλανοί έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με Μέσι και Αλέξις να σουτάρουν πάνω στα σώματα και στο 58' ο Βίγια συνδύασε την επιστροφή του στην 11άδα με γκολ. Ο Ζόρντι Άλμπα με κάθετη πάσα έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και ο Guaje με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-0. Στο 62' ο Μέσι σούταρε πάνω στον Κοντίνα. Ο Ρόουρα έβαλε το Τέγιο στη θέση του Αλέξις ενώ στο 75' ο Πουγιόλ άφησε τη θέση του στον Μασεράνο, γνωρίζοντας την αποθέωση! Στο 78' ο Μέσι έδωσε στον Τέγιο έξω από την περιοχή και ο μικρός με πολύ ωραίο σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπάρτσα.
Το μόνο που κατάφεραν οι Μαδριλένοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής. Ο Ζόρντι Άλμπα γύρισε την μπάλα προς τα πίσω απρόσεκτα και ο Βάθκεθ εκμεταλλεύτηκε το λάθος για το 4-1. Ο Μέσι παρέμενε στο παιχνίδι, αναζητώντας το 300ο του γκολ με την μπλαουγράνα φανέλα και δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Άλβες τον βρήκε στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του έφυγε΄αουτ. Παρόλα αυτά, οι Καταλανοί κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος! Στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων, ο Μέσι «έσπασε» την μπάλα στον Ινιέστα που με ωραίo σουτ από την περιοχή έκανε το 5-1, ενώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Τιάγκο Αλκάνταρα σέρβιρε στον Πικέ για το τελικό 6-1! Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ασίστ του πιτσιρικά.
 

LA LIGA Τελευταία Νέα