Ο Λόρενς της Τούμπας! (vids)

Απόστολος Παγώνης
Ο Λόρενς της Τούμπας! (vids)

bet365

Ο ΟΦΗ έκανε το... λάθος να προηγηθεί, ο ΠΑΟΚ «φόρτωσε» και με κορυφαίο τον Λόρενς που έκανε παπάδες (1 γκολ, 2 ασίστ) νίκησε τους Κρητικούς 3-1!

«Ξεμπούκωσε» ο ΠΑΟΚ που κέρδισε τον ΟΦΗ με 3-1. Μετά από 4ης αγωνιστικές χωρίς νίκη οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις επιτυχίες και ταυτόχρονα ήλθε και η ηρεμία στα αποδυτήρια. Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των Κρητικών που βρέθηκαν να προηγούνται στο 9’ με τον Περογαβράκη και να ζητούν πέναλτι στο 26’. Μετά το μισάωρο όμως ο ΠΑΟΚ με τον Λόρενς να παίρνει στην πλάτη του, την ομάδα πέτυχε τρία όμορφα γκολ με τον Αθανασιάδη στο 38’, τον Κατσικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και τον Ιρλανδό στο 49ο λεπτό.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Αποστολόπουλο και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σιλντεφελντ και Κατσικάς. Στη μεσαία γραμμή οι Λαζάρ, Ρομπέρ, Καμαρά και Λόρενς, ενώ στην οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.

Με σχήμα 4-4-2 ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Αγριμάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μονιάκης και αριστερά ο Ιωαννίδης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουρδάκης και Σαρ. Στη μεσαία γραμμή οι Βερόν και Λαμπρόπουλος στον άξονα, ενώ στις πτέρυγες οι Μπούρμπος και Κουτσιανικούλης. Τέλος στην επίθεση οι Παπάζογλου και Περογαμβράκη.
Αστεία άμυνα

Μόλις στο 9ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Περογραβάκη. Όλα ξεκίνησαν από λάθος που έκανε ο Κατσικάς με τον Μπούρμπ να κλέβει και να βγάζει τον ΟΦΗ στην αντεπίθεση. Ο Περογαμβράκης πλάσαρε τον Ιτάνζ, αλλά έδιωξε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Μπούρμπο που έφυγε πλάγια. Αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Περογαμβράκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο επιθετικός του ΟΦΗ έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα σε Κατσικά Λάζαρ και Σιλιντεφελντ.

Έχασε τετ α τετ ο «Κλάους»

Από λάθος του Κουρδάκη ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Στο 15ο λεπτό ο αμυντικός του ΟΦΗ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στον Αγριμάκη, όμως ο Αθανασιάδης που παρακολουθούσε την φάση πρόλαβε όμως πλάσαρε άουτ.
Τον «πέθανε» με τις αντεπιθέσεις

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και πίεσε την εστία του ΟΦΗ για την ισοφάριση, όμως του έλειπε η τελική προσπάθεια. Οι κρητικοί που έδωσαν χώρο στους Θεσσαλονικείς στις αντεπιθέσεις όμως «πετούσαν» φωτιές. Οι Βερόν και Μπούρμπος έκαναν ότι ήθελαν στο κέντρο κι όλα αυτά γιατί έλειπε από τον ΠΑΟΚ ο κόφτης.

Ζήτησε πέναλτι

Οι αντεπιθέσεις του ΟΦΗ μονίμως έβγαιναν από τον άξονα και σε μια αντεπίθεση στο 26’ ο Περογαμβράκης έπεσε στο έδαφος από ανατροπή του Ιτάνζ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βγήκε από την εστία του όμως δεν βρήκε μπάλα, αλλά τα πόδια του Περογαβράκη. Ο Κύζας όμως κακός άφησε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ανακουφίστηκε κόσμος και Δώνης με την ανατροπή

Μετά το μισάωρο ο Δικέφαλο ανέβασε στροφές και στο 38’ ισοφάρισε σε μια πολιορκία της άμυνας του ΟΦΗ με τον Αθανασιάδη. Από τα δεξιά ο Λόρενς έδωσε μπόλικα φάλτσα στην μπάλα η οποία πήρε τροχιά στην εστία του Αγριμάκη. Αφού χτύπησε στο κάθετο δοκάρι ο Αθανασιάδης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Γκολ από στημένη φάση

Ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου είχαμε την ανατροπή. Ο Λόρενς εκτέλεσε φάουλ ο Κατσικάς νίκησε στον αέρα τον Μπούρμπο και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Δικέφαλος φέτος από στημένη φάση, μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της ομάδας του Δώνη.

Ανεβασμένος ο Λόρενς

Το έψαχνε από το πρώτο ημίχρονο και το πέτυχε το γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Λιαμ Λόρενς στο 49ο λεπτό από πλάγια και με πολλά φάλτσα το σουτ «σκότωσε» τον Αγριμάκης που δεν μπόρεσε να αποκρούσει με τα πόδια, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Πετράκης ζητούσε από τους παίκτες του να βγουν από την περιοχή τους όμως αυτό δεν έγινε ποτέ κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό. Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν το επιθετικό τέμπο και σε δύο στιγμές έφτασαν κοντά σ’ ένα τέταρτο γκολ. Στο 61’ σουτ του Αποστολόπουλου η μπάλα βρήκε στον Σαρ και πήρε τροχιά προς την εστία του ΟΦΗ με τον Αγριμάκη να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε το απευθείας φάουλ του Λίνο με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες προσέφεραν ωραίο θέμα με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί σε κάθε επίθεσή του τις προϋποθέσεις για κάποιο τέταρτο γκολ

MAN OF THE MATCH: Ο Λίαμ Λόρενς ήταν ο καλύτερος με διαφορά παίκτης του αγώνα πέτυχε ένα γκολ ενώ από δικές του σέντρες ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από λάθη και στις δύο άμυνες προήλθαν τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αλέξανδρος Περογαβράκης ήταν μόνιμη απειλεί στην εστία του Ιτανζ. Πέτυχε το μοναδικό γκολ του ΟΦΗ, ενώ ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του πέναλτι στο 26ο λεπτό.

Η ΓΚΑΦΑ: Η παρουσία του Ρομπέρ στο σημερινό παιχνίδι και μάλιστα δίπλα στον Λάζαρ ήταν αρνητική. Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να φαίνεται το κενό του Κάτσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιώργος Κύζας αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στον ΟΦΗ όταν το σκορ ήταν 0-1. Ο διαιτητής της αναμέτρησης εκτός από αυτό το χοντρό λάθος δεν υπέπεσε σε κάποιο άλλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ μετά από 4ης αγωνιστικές. Η ηρεμία επέστρεψε και πάλι στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ καθώς δεν ήθελε και πολύ η κατάσταση να ξεφύγει όταν το σκορ ήταν 0-1 μέχρι και το 37ο λεπτό. Το κενό των Κατσουράνη και Κάτσε ήταν αισθητή και δεν μπόρεσε να καλυφθεί από τους Κατσικά και Ρομπέρ αντίστοιχα.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίντελφέλντ, Κατσικάς, Λάζαρ, Ρομπέρ(51’ Ολίσε), Καμαρά(83’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης(65’ Πόποβιτς), Λόρενς, Αθανασιάδης

ΟΦΗ: Αγριμάκης, Μονιάκης(80’ Κανούλας), Κουρδάκης, Σαρ, Ιωαννίδης, Μπούρμπος, Βερόν, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης(46’ Μακρής), Περογαμβράκης(76’ Νύκταρης), Παπάζογλου

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα