Στο κάστρο της Τρίπολης!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Στο κάστρο της Τρίπολης!

bet365

Μια εβδομάδα μετά την πτώση του… Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα στη μοναδική πλέον απόρθητη έδρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Νωρίτερα, ο Ατρόμητος υποδέχεται τη Βέροια και ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ

Αμφότεροι, θριαμβευτές. Ψυχολογία, στα ύψη. Και το βαθμολογικό κίνητρο υψηλό. Ο Ατρόμητος επιστρέφει στο Περιστέρι, όπου αποδοκιμάστηκε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έχοντας κατορθώσει εκείνο που έμοιαζε αδιανόητο. Κέρδισε μέσα στο Στάδιο Καραϊσκάκη, παρά τις πέντε απουσίες και σκοράροντας τρεις φορές. Όχι κι άσχημα για τον… μετρ της άμυνας Νίκο Αναστόπουλο, όπως τον κατηγορούν. Η ομάδα του Περιστερίου μοιάζει να μην απειλείται πλέον για την τέταρτη θέση, όμως έχει κάθε λόγο να στοχεύει ψηλότερα, αφού βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και τριών από τον Αστέρα, έχοντας παίξει όλα τα ντέρμπι. Απέναντι του η Βέροια, η οποία κατόρθωσε να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη της επί του Πανθρακικού, όμως ακόμα είναι πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη για να μπορέσει να χαλαρώσει και να μην ψάχνει παντού τους βαθμούς που θα της χαρίσουν τη σωτηρία της. Η παράδοση είναι υπέρ του Ατρόμητου, ο οποίος σε σύνολο δέκα αγώνων που έχουν γίνει σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες, δεν έχει χάσει ποτέ από τη Βέροια, έχοντας κερδίσει τα εφτά ματς.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 9/2, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3. / Βέροια-Λεβαδειακός 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0, Βέροια-Πανθρακικός 2-0.
EXIT POLL: 1: 1,57 Χ: 4,00 2: 7,50
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Δημούτσος (τιμωρ.), Ιγκλέσιας (τιμωρ.), Γιαννούλης (τραυμ.) – Αμαραντίδης (τιμωρ.), Γεωργιάδης (τιμωρ.), Μπαργκάν (τραυμ.), Καλί (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Ζαχαριάδης, Δημητριάδης, Δημόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Στην Ελλάδα νιώθω πολύ καλά. Ξέρω την κατηγορία και τη γλώσσα. Επέλεξα μία από τις τρεις τοπ ομάδες στην Ελλάδα, η οποία συνεχώς ανεβαίνει και νομίζω ότι έκανα το καλύτερο για μένα. Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε εισιτήριο για το Champions League και η σκέψη μου είναι σε αυτό. Αν δεν τα καταφέρουμε θα πάμε στο Europa League. Τώρα το μέλλον μου είναι εδώ και θέλω να τα δώσω όλα για τον Ατρόμητο». Στέφανο Ναπολεόνι.

«Πάρα πολύ καλή ομάδα ο Ατρόμητος. Την θεωρώ μέσα στις 3 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, έχει πολύ καταξιωμένο προπονητή στον πάγκο, τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά, έχει υψηλό μπάτζετ και έχει θέσεις σπουδαίους ρόλους. Θα πάμε να το χτυπήσουμε το ματς, όμως ας μην κρυβόμαστε δεν είναι και το πιο σημαντικό για μας. Σπουδαίτερο θα είναι το μεθεπόμενο με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο μας. Πιστεύω πως μέσα στο… σπίτι μας, είναι δύσκολο να μας νικήσει κάποιος αντίπαλος. Κοιτάς τα εντός έδρας παιχνίδια, γιατί σχεδόν με όλες τις ομάδες, έχουμε τους ίδιους στόχους και καλούμαστε να τα πάρουμε. Και μακριά από την έδρα μας θα χτυπήσουμε τους αγώνες κι ό,τι βγει». Νίκος Γεωργιάδης

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Καιρός για νίκη; Έτσι μοιάζει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για τον ΠΑΟΚ, που παραμένει χωρίς νίκη τον τελευταίο μήνα, γεγονός που έχει φέρει γκρίνια κι έχει προκαλέσει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη. Η τελευταία νίκη του δικεφάλου του βορρά ήταν στις 6 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή κι έκτοτε έχει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να μείνει 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή και να δει τον Αστέρα να τον προσπερνά στη δεύτερη θέση. Η επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία σίγουρα θα επισκιάσει κάθε άλλο γεγονός πριν το ματς, ενώ η παράδοση στην Τούμπα είναι συντριπτικά υπέρ του ΠΑΟΚ με 30-8-1. Το καλό για τον ΟΦΗ, όμως, είναι ότι από τις οκτώ ισοπαλίες οι δύο είναι στις τελευταίες τρεις φορές που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι Κρητικοί βρίσκονται σε μια περίοδο που έχουν τον τρόπο να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, γεγονός που τους επιτρέπει να σκέφτονται – υπό προϋποθέσεις – ακόμα και είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Εκτός έδρας, ωστόσο, είναι εξαιρετικά αδύναμοι φέτος, αφού έχουν κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι κι έχουν αποστάσει μία ισοπαλία, απόρροια των οποίων είναι να είναι ουραγοί στην ειδική εκτός έδρας βαθμολογία.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Τούμπα
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 9/2, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-0, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0, Άρης-ΠΑΟΚ 2-2. / ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-1, ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1, ΟΦΗ-Κέρκυρα 2-0.
EXIT POLL: 1: 1,50 Χ: 4,50 2: 9,52
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Κάτσε (τιμωρ.), Κωνσταντινίδης (τιμωρ.), Φωτάκης (αμφιβ.), Σταφυλίδης (τραυμ.) Χακόμπο (τραυμ.), Γεωργιάδης (τραυμ.). – Σόουζα (τιμωρ.), Ζορμπάς (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κύζας, Γεωργιάδης, Καλφόγλου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Εκτιμώ ιδιαίτερα τους συμπαίκτες μου και θεωρώ ότι έχουμε μία ομάδα με υψηλότατη ποιότητα. Μπορώ και συνεργάζομαι καλά μαζί τους. Ανυπομονώ για το πρώτο μου παιχνίδι στην Τούμπα. Έχω κάποιες πρώτες εντυπώσεις από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι αύριο σε μία πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα θα βάλω και εγώ τα δυνατά μου». Αμπντούλ Καμαρά (ΠΑΟΚ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής! Και, μάλιστα, με μια ιδιαιτερότητα παραπάνω από την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αστέρας έμεινε να είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στην έδρα της, μετά τη γκέλα του Ολυμπιακού και οι ερυθρόλευκοι σκοπεύουν να σπάσουν αυτό το σερί. Στο ντεμπούτο του Μίτσελ, οι πρωταθλητές ταξιδεύουν στην Τρίπολη με στόχο να πάρουν τη νίκη που θα έχει πολλαπλά οφέλη. Πρώτον θα αποσπαστούν από τον Αστέρα 16 βαθμούς, δεύτερον θα επιστρέψουν στις νίκες κάτι που χρειάζονται μετά την ήττα από τον Ατρόμητο και τρίτον θα τονωθούν ψυχολογικά ενόψει του αγώνα με τη Λεβάντε την ερχόμενη Πέμπτη για το Europa League. Απέναντί τους, όμως, έχουν μια ομάδα που δε βρίσκεται τυχαία στη δεύτερη θέση, ούτε είναι τυχαία αήττητη στην έδρα της. Ο Αστέρας έχει χτίσει χαρακτήρα, έχει αποκτήσει προσωπικότητα, έχει ποιότητα και όνειρα για να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Έχει και… αξιοπρεπή προϊστορία στην Τρίπολη με τον Ολυμπιακό, αφού έχει κερδίσει δύο φορές κι έχει χάσει τρεις για το πρωτάθλημα. Είναι αξιοσημείωτο πως κανένα ματς των δύο ομάδων δεν έχει λήξει ισόπαλο.

Θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός; Σε απόδοση 2.00 στη novibet

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Αστέρα Τρίπολης
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 9/2, 19:30 (NS2)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0, Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2. / Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3.
EXIT POLL: 1: 4,60 Χ: 3,47 2: 1,95
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χωρίς προβλήματα 0 Αστέρας – Γκρέκο (τραυμ.), Φουστέρ (τραυμ.), Κάρολ (τραυμ.), Πίνο (τραυμ.), Παπαδόπουλος (ανέτοιμος), Ντιακιτέ (εκτός αποστολής).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Σπάθας, Σαραϊδάρης, Σωτηρόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μιας και παίζουμε με μία από τις πιο δύσκολες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά εμείς φέτος χάνουμε δύσκολα στην έδρα μας. Δεν θα μπορέσει να μας νικήσει τουλάχιστον εύκολα ο Ολυμπιακός». Χουάν Κάφα

«Έχω έρθει σε μία ομάδα η οποία είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και παίζει σε τρεις διοργανώσεις. Οπότε θέλω να καταφέρω να μην βαριούνται οι παίκτες να παίξουν. Θέλω οι παίκτες να συνεχίσουν ν' αγωνίζονται και να εκμεταλλευτούν την πορεία τους στο πρωτάθλημα σαν εμπειρία προκειμένου να γίνουν καλύτεροι στην Ευρώπη. Έχω δει ήδη έξι παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης. Τον γνωρίζω αρκετά καλά. Πιστεύω πως είναι μία καλή ομάδα. Και για αυτό και είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Και διεκδικεί με τον ΠΑΟΚ την 2η θέση». Μίτσελ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Μια πρόχειρη ματιά στην παράδοση και νομίζεις ότι είναι αν όχι μοιρασμένη, τουλάχιστον ρευστή. 18 νίκες ο Πανιώνιος, 16 ισοπαλία και οκτώ νίκες ο ΠΑΣ. Μια ακόμα ματιά στην παράδοση στη Νέα Σμύρνη και βλέπεις ότι οι κυανέρυθροι έχουν προβάδισμα με 14 νίκες και έξι ισοπαλίες, χωρίς να έχουν χάσει από την ομάδα των Ιωαννίνων. Και μια τρίτη ματιά στην τελευταία 20ετία και το πλεονέκτημα του Πανιωνίου γίνεται συντριπτικό. Οι κυανέρυθροι δεν έχουν χάσει από τον ΠΑΣ από τις 1/11/1992, όταν ηττήθηκε 1-0 στα Γιάννινα. Έκτοτε μετράνε οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ σε επίπεδο Α’ Εθνική έχουν να χάσουν από τον Μάρτιο του 1982 από τον ΠΑΣ. Πέρα από την παράδοση, ο Πανιώνιος θέλει τη νίκη για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη και να μεγαλώσει τη διαφορά, ώστε να μην μπλέξει σε δυσάρεστα σενάρια αργότερα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» από την πλευρά του είναι σε μια θέση για να διεκδικεί την είσοδό του στην πεντάδα και θέλει να ξεκινήσει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων που θα μπορέσει να κρατήσει το όνειρο ζωντανό.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Νέας Σμύρνης
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 10/2, 15:00 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-1, Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-1, ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0. / Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-0, Γιάννινα-Βέροια 2-0, Λεβαδειακός-ΠΑΣ 1-1.
EXIT POLL: 1: 2,50 Χ: 3,20 2: 3,30
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Σάμαρης (τιμωρ.), Περιστερίδης (αμφιβ.) -
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κουκουλάκης, Σταυρουλάκης, Ταρανάς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά θέλω να ελπίζω ότι έχουν όλοι επίγνωση ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Βαθμολογικά μιλάω. Για να μην μπλέξουμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Θεωρώ ότι από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα. Συγκεκριμένα, για τα Γιάννινα είναι μια από τις πιο αξιόλογες ομάδες του πρωταθλήματος. Η κατάλληλη λέξη για μένα είναι ισορροπημένη. Πολύ ισορροπημένη ομάδα. Έχει μια τετράδα που παίζει πολύ ψηλά, δύο αμυντικά χαφ με πάρα πολλά τρεξίματα, περισσότερα μέτρα παίρνει ο Τσουκαλάς. Ο Ντε Βινσέντι έχει τρομακτική ποιότητα, έχει δύο ακραίους που είναι πάρα πολύ καλοί και ικανοί στο ένας με έναν. Και ένα σέντερ φορ που ξέρει την θέση, τον Ίλιτς». Δημήτρης Ελευθερόπουλος

«Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που κάνει αξιόλογη προσπάθεια στο πρωτάθλημα, έχει πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή, είχε κι αυτή τις δυσκολίες της το προηγούμενο καλοκαίρι με τις μεταγραφές, όπως κι εμείς. Κατανοώ τον αγώνα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και ο κ. Ελευθερόπουλος. Δεν το ήξερα ότι δεν έχουμε νίκη ούτε στη Νέα Σμύρνη. Για τον Λεβαδειακό το είχα ακούσει. Μακάρι να σπάσει αυτή η παράδοση». Νίκος Χριστόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΕΚ

Μια προϊστορία δέκα αγώνων, που ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο του 2004 και περιέχει εννέα ματς πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου. Κανένα, όμως, δεν μπορεί να ήταν τόσο κρίσιμο όσο αυτό της Κυριακής. Η Κέρκυρα με νέο τεχνικό τον Γιάννη Παπακώστα θα προσπαθήσει να μην κάψει το τελευταίο της χαρτί. Ούσα ουραγός στη βαθμολογία με 14 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον προτελευταίο και πέντε λιγότερους από τη θέση σωτηρίας, χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη. Μια νίκη που επί της ΑΕΚ την έχει πανηγυρίσει μόνο μια φορά, τον Αύγουστο του 2010 στο ουδέτερο γήπεδο της Πάτρας. Αντίθετα με την Κέρκυρα, η ΑΕΚ κατόρθωσε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις χάρη στις τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς, όμως εκτός έδρας παραμένει αδύναμη. Επιπλέον, η Ένωση που βρίσκεται σε σοκ με την υπόθεση του Χρήστου Αρκούδα, έχει παραχωρήσει τρεις ισοπαλίες στα τελευταία τέσσερα ματς στην Κέρκυρα. Για την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο, αφού με νίκη θα νιώθει πολύ ασφαλής, όμως αν ηττηθεί μπλέκει πάλι σε περιπέτειες.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: EAK Κέρκυρας
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 10/2, 17:15 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0, Κέρκυρα-Άρης 2-2, ΟΦΗ-Κέρκυρα 2-0. / Άρης-ΑΕΚ 1-1, ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1, ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0.
EXIT POLL: 1: 3,72 Χ: 3,20 2: 2,38
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Αγρίτης (τραυμ.) - Πετρόπουλος (τιμωρ.), Αρκούδας (απών), Βλάχος, Ρίκκα, Σταματής (αμφιβ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Θάνος, Γρεβένης, Μερκενίδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Το πρόβλημα είναι στο γκολ, είναι πολύ λίγα τα εννιά γκολ αν θες να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο στην Σούπερ Λίγκα. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις στην κατηγορία με τέτοιο ποσοστό. Χρειάζονται περισσότερες ενέργειες, αυτοματισμοί, περισσότερα άτομα στην περιοχή και να μην χαλάσεις την αμυντική λειτουργία. «Η ΑΕΚ έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα, έχει κάνει καλές εμφανίσεις και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλει προσοχή γιατί είναι τελικός, όχι μονό αυτός ο αγώνας, αλλά όλοι». Γιάννης Παπακώστας

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Θέλουμε να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς γιατί είναι πολύτιμοι και για να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα ώστε να ανέβουμε και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχει κάτι που να φοβόμαστε, απλά το ματς είναι ζωής και θανάτου και για την Κέρκυρα. Θα κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν, αλλά αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Σε κάθε αλλαγή προπονητή κάποιες ομάδες εμφανίζονται καλύτερες, ενώ άλλες χειρότερες. Αυτό θα το δούμε στο παιχνίδι της Κυριακής». Δημήτρης Ανάκογλου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στον πρώτο γύρο τον πλήγωσε! Ο Πανθρακικός είχε κατορθώσει στο διάστημα που ακόμα ο Λεβαδειακός ψαχνόταν, να τον κερδίσει με 3-0 μέσα στην έδρα του και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη. Έχει ο καιρός γυρίσματα; Αναμφίβολα, ο Λεβαδειακός είναι διαφορετικός από την ομάδα που ήταν τον προηγούμενο Οκτώβριο και στοχεύει στη νίκη, αφού έχει δύο σερί ματς χωρίς να πάρει τρεις βαθμούς και τρεις ομάδες έχουν βρεθεί πολύ κοντά του στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης. Η συνολική προϊστορία ευνοεί την ομάδα της Λιβαδειάς που έχει εφτά νίκες και δύο ήττες, ενώ ποτέ δεν έρθει ισόπαλες οι δύο ομάδες. Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός έχει κερδίσει μόνο μια φορά και ο Λεβαδειακός τρεις, ενώ σε επίπεδο Α’ Εθνική, οι φιλοξενούμενοι έχουν το απόλυτο στη Θράκη. Οι γηπεδούχοι, όμως, χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη. Μετράνε δύο συνεχόμενες ήττες κι έχουν να κερδίσουν από τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ η ήττα στη Βέροια τους έμπλεξε σε περιπέτειες αφού πλέον απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς από τον υποβιβασμό.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Κομοτηνής
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 10/2, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 1-1, Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1, Βέροια-Πανθρακικός 2-0. / Βέροια-Λεβαδειακός 1-2, Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-1, Λεβαδειακός-ΠΑΣ 1-1.
EXIT POLL: 1: 2,77 Χ: 3,01 2: 3,20
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Κουτσόπουλος (αμφιβ.) – Κόρμπος (αμφ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Σιδηρόπουλος, Φραγκιαδάκης, Κοντιζάς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: -

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι… Ο Παναθηναϊκός δείχνει βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα, κέρδισε στο Περιστέρι, έχασε παρά ένα λεπτό τη νίκη στην Τρίπολη και απέναντι στην Ξάνθη θέλει να κάνει την… υπέρβαση! Κι αυτό γιατί το ΟΑΚΑ είναι στοιχειωμένο φέτος για το τριφύλλι, που έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς εκτός έδρας και μόλις 12 στο σπίτι του. Ενδεικτικό είναι πως βρίσκεται στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας, ισόβαθμος με τη Βέροια και καλύτερος μόνο από την Κέρκυρα! Στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει να κερδίσει από τις 18 Νοεμβρίου και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ κι από τότε έχει δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Η Ξάνθη κατόρθωσε να κερδίσει τους δικούς της δαίμονες, που ήταν τα εκτός έδρας ματς και ταυτόχρονα ένα σερί αποτελεσμάτων. Κέρδισε στη Τούμπα και πανηγύρισε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μακριά από την Ξάνθη, κέρδισε και τον Πλατανιά και πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος δύο συνεχόμενες νίκες! Στο ΟΑΚΑ μοιάζει υπέρβαση να κατορθώσει να πάρει πάλι αποτέλεσμα, αφού το έχει κατορθώσει μόλις μια φορά στην ιστορία της. Το 1997 κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ οι δύο ισοπαλίες που έχει αποσπάσει εκτός έδρας ήταν στη Λεωφόρο.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: OAKA
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 10/2, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2. / Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0, ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1, Ξάνθη-Πλατανιάς 2-0.
EXIT POLL: 1: 1,67 Χ: 3,67 2: 6,50
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Τοτσέ (τιμωρ.), Βελάσκες (τραυμ.), Κουΐνσι (τραυμ.) – Ράνος (τιμωρ.), Φλίσκας (τραυμ.), Πρίττας (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κάκος, Καρσιώτης, Κουρομπύλια
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Πιστεύω ότι η ομάδα πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως έχω ήδη πει, εδώ κάνουμε μια δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια ταυτότητα και μια προσωπικότητα ζωής στην ομάδα. Αυτό νομίζω ότι αποδεικνύεται παιχνίδι με παιχνίδι και πράγματι δείχνουμε μια ουσιαστική βελτίωση. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος, έστω και αν κάποια στιγμή ενδεχομένως να κάνουμε κάποια «κοιλιά». Ξέρουμε όμως ότι με αυτή την κατευθυντήρια γραμμή και συνεχίζοντας έτσι, η ομάδα θα βελτιωθεί». Φάμπρι

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, με τον Παναθηναϊκό. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας και κάνουμε αυτά που θα μας υποδείξει ο προπονητής, πιστεύω ότι θα μπορούμε να δώσουμε - γι' ακόμη μία φορά - χαρά στον κόσμο μας». Κώστας Φλίσκας

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΡΗΣ

Παιχνίδι χωρίς αύριο… Για τον Πλατανιά σίγουρα, για τον Άρη λιγότερο! Οι Κρητικοί έχουν αφήσει πολύ πίσω τους το εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκαναν στο πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύει ότι συχνά η αλλαγή προπονητή δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Οι νεοφώτιστοι παραμένουν χωρίς νίκη από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο του 2011, το μοναδικό νικηφόρο αποτέλεσμα που έχουν πάρει με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο τους. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες τούς έφεραν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και απέναντι στον Άρη αναμένεται να τα παίξουν όλα για όλα. Ο Άρης ταξιδεύει στην Κρήτη, με στόχο να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη (σ.σ. η μοναδική ομάδα πλέον που δεν το έχει κατορθώσει) και να πάρει εκδίκηση για την ήττα του στον πρώτο γύρο. Το πιο σημαντικό, όμως, για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι να μην ηττηθεί γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθεί εκείνη στην επικίνδυνη ζώνη και με δεδομένο ότι ακολουθούν τα δύο ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Περιβολιών
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 11/2, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0, Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 0-3, Ξάνθη-Πλατανιάς 2-0. / Άρης-ΑΕΚ 1-1, Κέρκυρα-Άρης 2-2, Άρης-ΠΑΟΚ 2-2.
EXIT POLL: 1: 2,55 Χ: 3,15 2: 3,32
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Τετέ (τιμωρ.) – Πουλίδο (τιμωρ.), Καζναφέρης (αμφιβ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Μάνταλος, Αλεξέας, Γουργιώτης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Αυτό που προέχει τώρα είναι το παιχνίδι της Δευτέρας με την ομάδα του Πλατανιά. Ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θέλει μεγάλη προσοχή. Το πρωτάθλημα έχει μπει στην πιο κρίσιμη καμπή του και κάθε βαθμός μετράει πολύ. Εμείς θα πάμε για να πάρουμε τους τρεις και να ξεκινήσουμε την βαθμολογική μας αναρρίχηση. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας». Γιάννης Μιχαλήτσος (Άρης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα