«Θετική ανταπόκριση από Σάντος!»

«Θετική ανταπόκριση από Σάντος!»

Gazzetta team
«Θετική ανταπόκριση από Σάντος!»

bet365

Ο Γιώργος Σαρρής τόνισε ότι ο Φερνάντο Σάντος ήταν θετικός στην πρώτη προσέγγιση που του έγινε από την ΕΠΟ για ανανέωση της συνεργασίας του με την Εθνική, ενώ μίλησε και για το σχέδιο του Πορτογάλου προπονητή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε στα πριμ των διεθνών καθώς και στο... μνημόνιο μεταξύ ΠΣΑΠ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Football League.

Αναλυτικά ο Σαρρής μίλησε για:
Την πρόταση ανανέωσης στον Φερνάντο Σάντος:
«Υπάρχει μια διάθεση από τη διοίκηση, να συνεχιστεί μετά το 2014 η συνεργασία με τον Φερνάντο Σάντος. Μια πρώτη συζήτηση με τον κ. Σάντος κάναμε, θεωρώ πως η ανταπόκρισή του είναι θετική και είπαμε να συζητήσουμε μετά το ματς με τη Βοσνία, όπου κι εγώ θα έχω στα χέρια μου-αφού μιλήσουμε με τη διοίκηση-μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επέκταση της συνεργασίας μας ως το 2016».
Το σχέδιο που εκπόνησε ο Φερνάντο Σάντος για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Αυτός ο προγραμματισμός που αφορά τα ενωσιακά πρωταθλήματα και τις μικρές εθνικές ομάδες δεν έχει ξαναγίνει και θεωρούμε πως με την ανανέωση της συνεργασίας με τον κ. Σάντος, αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο τις εθνικές ομάδες, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η πρώτη φορά που έχει παρουσιαστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα από έναν ομοσπονδιακό προπονητή και είναι μια ευκαιρία για να παράγουμε με μεγαλύτερο ρυθμό Έλληνες ποδοσφαιριστές. Άλλωστε και οι καιροί αυτό επιτάσσουν».
Το αν η ανανέωση της συνεργασίας εξαρτάται από την πρόκριση στο Μουντιάλ:
«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η πρόταση αυτή υπήρχε στα σκαριά. Δεν είναι κάτι ευκαιριακό».
Το αν υπάρχει συμφωνία με τους διεθνείς για το πριμ:
«Θεωρώ ότι σχεδόν έχουμε συμφωνήσει. Τα παιδιά έδειξαν κατανόηση και η ομοσπονδία από την πλευρά της έθεσε πιστεύω το θέμα σε σωστή βάση. Είναι διαδικαστικό να συμφωνήσουμε».
Τις σκέψεις για φιλικό σε Αυστραλία, ΗΠΑ ή Κατάρ τον Ιούνιο:
«Ένα φιλικό θα κλείσουμε μετά το ματς με τη Λιθουανία. Έχουμε διάφορες προτάσεις, θα τις σταθμίσουμε και θα αποφασίσουμε πού θα πάμε, πάντα σε συνεργασία με τον κ. Σάντος και τα παιδιά».
Το μνημόνιο μεταξύ ΠΣΑΠ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Football League:
«Ξεκινήσαμε μια συζήτηση με τον ΠΣΑΠ και τις δύο λίγκες, για να καταλήξουμε σε ένα μνημόνιο για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Γιατί επί της ουσίας αυτό γίνεται. Ήδη υπεγράφη η σχετική συμφωνία με τη Football League. Θεωρώ πως πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και με τη Σούπερ Λίγκα. Έτσι και οι ομάδες δεν θα υποβιβαστούν λόγω χρεών, αλλά και οι ποδοσφαιριστές δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Μένουν κάποια διαδικαστικά θέματα. Ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ΕΠΟ και σε αυτό βοήθησαν πρώρα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές κι εν συνεχεία οι ομάδες. Ο ΠΣΑΠ και η Σούπερ Λίγκα έχουν σχεδόν συμφωνήσει κι απομένουν κάποια διαδικαστικά με την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία δεν θα εμπλέκεται άμεσα, αφού αν υπάρχουν οφειλές σε παίκτες θα είναι θέμα του ΠΣΑΠ και της λίγκας».
 

Τελευταία Νέα