«Αδέρφια ζείτε…» (vid)

«Αδέρφια ζείτε…» (vid)

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
«Αδέρφια ζείτε…» (vid)

bet365

O Hρακλής Αντύπας γράφει για την μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το... μαύρο απόγευμα της Θύρας 7 και την ζωντανή μνήμη!

Κάθε φορά που μπαίνει ο Φλεβάρης, αυτός ο… κουτσός μήνας, ο κουτσοφλέβαρος που λένε, το μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού γυρνά χρόνια πίσω.

Πάει σε εκείνη την καταραμένη Κυριακή του 1981. Ήταν 8 Φλεβάρη. Μέρα ντέρμπι, που αρχικά εξελίχθηκε σε μέρα θριάμβου. Κι όμως τα πανηγύρια και η χαρά για την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, εξελίχθηκε σε θρήνο.

Όλοι σας έχετε διαβάσει (και όχι μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού) το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το απόγευμα. Λίγο μετά τις 17:00, που ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του ματς...
Σαν σήμερα λοιπόν, ζήσαμε (εγώ έξι ετών τότε, τα θυμάμαι αμυδρά) την μεγαλύτερη τραγωδία σε ελληνικό γήπεδο. Και εύχομαι – όπως και όλοι σας – να μην υπάρξει μεγαλύτερη.

Ο Ολυμπιακός πάντα τιμά αυτά τα παιδιά. Ποτέ δεν τα έχει ξεχάσει. Ακόμα και στο νέο Καραϊσκάκη υπάρχουν κανονικά οι θέσεις των παιδιών που έχασαν άδικα, πρόωρα και βάναυσα την ζωή τους.
Εκεί στην αγαπημένη τους θύρα, την Θύρα 7 που άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Το σημαντικότερο για τις οικογένειες των θυμάτων, είναι ότι τα παιδιά τους, τα σπλάχνα τους δεν τα ξέχασε ποτέ ο απλός ο κόσμος. Όλοι μας έχουμε αφήσει ένα λουλούδι, όλοι μας έχουμε φωνάξει «παρών» στο άκουσμα των ονομάτων.

Και για αυτούς που έχουμε ανέβει τα σκαλιά της παλιάς Θύρας 7, το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν μπαίναμε στο γήπεδο, ήταν να δούμε το καταραμένο σημείο. Το σημείο που έγινε το κακό. Και πάντα, ένα πράγμα λέγαμε. Πώς έγινε ρε γαμώτο; Κι όμως έγινε, αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ.

«Αδέρφια ζείτε…»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…