Άμυνα στο συν, άξονας στο πλην...

Άμυνα στο συν, άξονας στο πλην...

Δημήτρης Τομαράς
Άμυνα στο συν, άξονας στο πλην...

bet365

Ο κόσμος δεν χάρηκε μπάλα την Τετάρτη στο Φάληρο όμως ο Φερνάντο Σάντος κρατάει το θετικό στοιχείο της εικόνας του κεντρικού του αμυντικού διδύμου, που σε αντίθεση με τον άξονα πήγε καλά.

Δίδυμο που... έδεσε!

Ο Κώστας Μανωλάς στο ντεμπούτο του με την γαλανόλευκη και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συνέθεσαν ένα δίδυμο στόπερ που παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο. Ειδικά για τον αμυντικό του Ολυμπιακού που ήταν... πρωτάρης ήταν σημαντικό το να βγάλει ένα θετικό πρόσημο έστω και σε ένα τέτοιο φιλικό τεστ με την Ελβετία.

Ο Παπασταθόπουλος έδειξε βέβαια για ακόμα μία φορά γιατί είναι τόσο σημαντικός για την Εθνική Ελλάδας. Ήταν και αξιόπιστος και αποτελεσματικός και βοήθησε αισθητά τον Μανωλά στο να 'εγκλιμαστεί' στο νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Το πρόβλημα των διεθνών μας δεν ήταν όμως τόσο πολύ η άμυνα όσο και ο άξονα και το δημιουργικό σκέλος.

Κέντρο αργό, βαρύ και δυσκίνητο...

Η μεσαία γραμμή είχε αρκετούς 'πονοκεφάλους' επειδή και δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ την μπάλα και δεν έβγαζε τόσες σωστές μεταβιβάσεις και γενικά δεν είχε την ανάλογη δημιουργικότητα και παραγωγή φάσεων. Σε αυτό συνετέλεσε και το ότι ο Φερνάντο Σάντος κατέβασε ένα αρκετά αργό και βαρύ κέντρο με παίκτες με αρκετά μεγάλη ηλικία.

Ο άξονας της Εθνικής μας δεν ήταν όσο καλός χρειαζόταν καθώς ήταν μεταξύ άλλων και δυσκίνητος. Η είσοδος του Τζιόλη αντί του Μανιάτη δεν βοήθησε αφού και αυτός ο παίκτης δεν έχει... έκρηξη και ταχύτητα, ώστε να κουβαλήσει γρήγορα την μπάλα. Με άλλα λόγια ο Πορτογάλος καλείται να βρει λύσεις για το κέντρο του.

Θα πρέπει να κατεβάσει έναν άξονα με παίκτες που θα μπορούν να τρέχουν και να έχουν κατοχή μπάλας, ούτως ώστε να βγάζουν αρκετές φάσεις. Επίσης είναι ζωτικής σημασία να μην χάνουν αρκετά εύκολα την μπάλα στον συγκεκριμένο χώρο. Κάτι τέτοιο δεν θα το συγχωρήσει η αρκετά ανεβασμένη και ποιοτική μεσοεπιθετικά Βοσνία...

 

Τελευταία Νέα