Οι δέκα εντολές Μίτσελ!

Οι δέκα εντολές Μίτσελ!

Δημήτρης Τομαράς
Οι δέκα εντολές Μίτσελ!

bet365

Ο Μίτσελ στις δύο πρώτες προπονήσεις έδωσε στους παίκτες το δικό του ποδοσφαιρικό «ευαγγέλιο». Διαβάστε στο Gazzetta τις δέκα εντολές του.

1. Πρεσάρισμα όπου είναι εφικτό στο γήπεδο. Ο Μίτσελ από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στου Ρέντη ζητά πίεση (κάτι που έκανε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε) και να κλέβουν όσες περισσότερες μπάλες γίνεται οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μία πίεση που μπορεί να ξεκινά από ψηλά τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα.

2. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορη ανάπτυξη και σωστές μεταβιβάσεις: Για τον Ισπανό προπονητή το Α και το Ω είναι η σωστή ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών του και το πως θα λειτουργούν. Θέλει να κυκλοφορούν καλά την μπάλα και οι μεταβιβάσεις τους να είναι σε μεγάλο βαθμό σωστές.

3. Τα άκρα είναι όσο σημαντικά όσο και ο άξονας στο κομμάτι της δημιουργίας και παραγωγής φάσεων: Ο Μίτσελ κατέστησε σαφές ότι δεν θα τα περιμένει όλα από το κέντρο στο δημιουργικό κομμάτι. Επιζητά ανάπτυξη και από τα άκρα και να βγαίνουν και από εκεί καλές φάσεις για γκολ.

4. Πολύ καλά τελειώματα στα σουτ: Ένα άλλο σκέλος όπου έδωσε έμφαση ήταν τα τελειώματα στα σουτ. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει όταν βρίσκονται σε πολύ καλή θέση οι παίκτες του να δοκιμάζουν το πόδι τους με σωστά σουτ.

5. Τα στημένα έχουν σημασία διότι και απ' αυτά μπαίνουν γκολ: Πρόκειται για έναν τομέα τον οποίο έχει αναλάβει ο Βίκτορ Σάντσεθ. Ο Μίτσελ δίνει βάρος και στα στημένα. Στόχος του είναι τα φάουλ και τα κόρνερ να βγάζουν αρκετά γκολ, κάτι το οποίο έκανε πάντως και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

6. Γρήγορες επιστροφές στην άμυνα: Παρά την όποια πίεση που μπορεί να ασκείται σε όλα τα... μήκη και τα πλάτη του γηπέδου ο Ισπανός προπονητής δεν θέλει ποδοσφαιριστές του να... μένου πίσω. Απ' όλους έχει την προσδοκία να έχουν γρήγορες επιστροφές και να μην χάνουν εύκολα τον αντίπαλό τους.

7. Μεγάλη προσοχή στα στημένα των αντιπάλων: Ένα θέμα που έθιξε πολύ ο Μίτσελ ήταν η τοποθέτηση των αμυντικών και γενικά των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στην άμυνα του Ολυμπιακού την στιγμή που εκτελούνται στημένα των αντιπάλων. Ο Ισπανός θέλησε να ξεκαθαρίσει σε όλους ότι εφόσον έχουν τις σωστές θέσεις και είναι εκεί που πρέπει όταν πρέπει δεν θα δέχονται εύκολα τέρματα από τέτοιες φάσεις.

8. Κανείς δεν πρέπει να 'πουλάει' την μπάλα: Ο Μίτσελ έχει την απαίτηση από τους παίκτες του να δίνουν με την μία την μπάλα χωρίς να την 'πουλάνε' ή να κάνουν περιττές ενέργειες. Αναμφίβολα ένας πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής θα κάνει το... κάτι παραπάνω δίχως να ξεπερνάει τα όρια όμως.

9. Ο τερματοφύλακας με την άμυνα μιλάνε συνέχεια και συνεργάζονται σωστά: Ο Μίτσελ επιπροσθέτως επιδιώκει ο γκολκίπερ του με την άμυνα να είναι σε διαρκή... ανοιχτή γραμμή για τις θέσεις που πρέπει να έχουν. Να συνεργάζονται σωστά διότι διαπίστωσε ότι από λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα έχει δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός.

10. Στο ξεκίνημα των ημιχρόνων η ομάδα μπαίνει δυναμικά και αποφασιστικά: Για τον Μίτσελ τα 10 με 15 πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου έχουν ιδιαίτερη σημασία. Σίγουρα είναι της άποψης ότι η ομάδα του οφείλει να έχει καλό ρυθμό και ανάλογη λειτουργία σε όλο το ματς όμως περιμένει να μπαίνει δυνατά, αποφασιστικά και αρκετά επιθετικά στις αρχές του Α' αλλά και του Β' μέρους. Ένα γρήγορο γκολ πάντα 'κόβει' τα πόδια του αντιπάλου και δίνει ένα προβάδισμα στο παιχνίδι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα