«Ασυναρτησίες τα περί στημένου στο Άνφιλντ»

«Ασυναρτησίες τα περί στημένου στο Άνφιλντ»

Θάνος Σαρρής
«Ασυναρτησίες τα περί στημένου στο Άνφιλντ»

bet365

Ο Βούκασιν Πολέκσιτς, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας της Ντέμπρετσεν στο ύποπτο ματς με τη Λίβερπουλ, τονίζει ότι δεν εμπλέκεται σε κανένα στημένο ματς και αναφέρεται στους λόγους που τιμωρήθηκε από την UEFA.

Το παιχνίδι του Άνφιλντ το 2009 για το Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Europol για τα στημένα ματς, με τον Πολέκσιτς, ο οποίος στη συνέχεια τιμωρήθηκε με δύο μήνες αποκλεισμό να εγείρει περισσότερες υποψίες. Ο ίδιος, ωστόσο, με συνέντευξη που έδωσε στη Daily Mail, τονίζει ότι είναι αθώος.

«Οποιοσδήποτε παρακολούθησε το ματς γνωρίζει ότι αυτά που λένε αποτελούν ασυναρτησίες. Χάσαμε 1-0 από τη Λίβερπουλ και έπαιξα καλά. Έκανα αρκετές επεμβάσεις, ένα τετ-α-τετ με τον Άλμπερτ Ριέρα, ένα με τον Φερνάντο Τόρες και ένα με τον Στίβεν Τζέραρντ. Τα θυμάμαι όλα. Πώς μπορεί κανείς να πει ότι έστησα το ματς; Το ματς δεν έδειχνε περίεργο εκείνη τη νύχτα. Δεν έγινε τίποτα. Ήμουν απλά ενθουσιασμένος που έπαιξα στο Άνφιλντ. Ήταν μια σπουδαία νύχτα για μένα και για το σύλλογό μου και τα πήγαμε καλά. Ήταν το μεγαλύτερο ματς της καριέρας μου, η Λίβερπουλ ήταν πάντα η αγαπημένη μου ομάδα. Μετά το τέλος του αγώνα αντάλλαξα φανέλα με τον Πέπε Ρέινα. Την έχω ακόμα κρεμασμένη στον τοίχο του σπιτιού μου».
Ο Πολέκσιτς τιμωρήθηκε με δίμηνο αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα και 8.500 ευρώ πρόστιμο, επειδή δεν μίλησε στις αρχές για άνθρωπο που τον προσέγγισε πριν το ματς με τη Φιορεντίνα για το Τσάμπιονς Λιγκ της ίδιας χρονιάς. Στη συνέχεια, όταν η UEFA έμαθε ότι τον είχα πλησιάσει για να στήσει ματς, τον τιμώρησε επειδή δεν τους ανέφερε. «Μη κάλεσαν μια βδομάδα ή 10 μέρες πριν το παιχνίδι και έκαναν δύσκολη τη συμμετοχή μου. Ήμουν πολύ φοβισμένος μήπως κάνω κάποιο λάθος και με κατηγορήσουν στη συνέχεια. Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι άνθρωποι που με πήραν τηλέφωνο.
Τους είπα "Δεν τα κάνω αυτά, ποτέ δεν τα έκανα, μην με ξανακαλέσετε". Δεν ξέρω από που ήταν, αλλά έκανα το λάθος να μην πω τίποτα. Δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν σοβαρό και δεν είχα πληροφορίες για αυτούς, ο πότε δεν μίλησαν. Κάθε τερματοφύλακας στον κόσμο κάνει λάθη, αλλά το δικό μου ήταν να μην μιλήσω στις αρχές».
 

Τελευταία Νέα