V for Vassell (pics & vids)!

V for Vassell (pics & vids)!

Γιώργος Βροντάκης
V for Vassell (pics & vids)!

bet365

Ο Ντάριους Βασέλ είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον ταχύτατο 33χρονο φορ που τραυματίστηκε με τρυπάνι και έχει να αγωνιστεί από τον Απρίλιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Ντάριους Βασέλ είναι ο επιθετικός, τον οποίο πάει να ντύσει στα πράσινα ο Παναθηναϊκός και για αυτό σας παρουσιάζει τα πάντα για τον 33χρονο Άγγλο φορ!

Σε απόδοση 1.55 στη vistabet η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης

Ο Ντάριους Κλαρκ Βασέλ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1980 στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ, Γκράβελι Χιλ και έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στην ομάδα τζούνιορ της Ρόμουλους, όπου έπαιρνε μέρος στη Birmingham Boys League.

Από τότε άρχισε να δείχνει την ικανότητα του στο σκοράρισμα καθώς σε μια σεζόν έκανε ρεκόρ σημειώνοντας 46 γκολ, ενώ πέτυχε 6 μόνο σε έναν αγώνα. Οι δεξιότητες του δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Αστον Βίλα που έσπευσε να τον εντάξει στις Ακαδημίες της.

Ο Ντάριους Βασέλ συνέχισε να σπάει ρεκόρ και στην Άστον Βίλα πετυχαίνοντας 39 γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα Νέων το 1998. Δηλαδή σε ηλικία μόλις 18 ετών! Οι εμφανίσεις του με την πρώτη ομάδα της Άστον Βίλα (πέτυχε συνολικά 35 γκολ σε 162 εμφανίσεις), έκαναν τη Μάντσεστερ Σίτι να χτυπήσει την πόρτα του «Βίλα Παρκ» για τον Άγγλο επιθετικό.

Το άλμα στη Μάντσεστερ Σίτι

Οι σίτιζενς πρόσφεραν τον Ιούλιο του 2005 περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ». Η Άστον Βίλα δεν είπε όχι και ο Ντάριους Βασέλ, άλλαξε φανέλα μετά από 7 χρόνια. Στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα του Μάντσεστερ σημείωσε 8 γκολ σε 35 αγώνες, έχοντας καταπληκτικό συνδυασμό στην επίθεση με τον Άντι Κόουλ. Ο διεθνής φορ με τα τέρματα του, βοήθησε τη Σίτι να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας με δύο γκολ σε πέντε ματς. Πάντως, είχε πρόβλημα στην κήλη και δεν έπαιξε πολύ καθώς χειρουργήθηκε.

Τον... έφαγε η άμυνα του Έρικσον

Τη σεζόν 2007-08, έχασε τη φόρμα του καθώς έπαιζε περισσότερο ως μισός παρά ως επιθετικός, αφού ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Σβεν Γκόραν Έρικσον προτιμούσε να παρατάσσει την ομάδα του με το αμυντικό 4-5-1!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μακριά από το Νησί με την Μπεσίκτας να κάνει κρούση για την απόκτηση του. Οι σίτιζενς αρνήθηκαν προσφορά της Μπεσίκτας που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ για τον Άγγλο διεθνή, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα, παρά τις φήμες που τον ήθελαν να μένει ελεύθερος, έπειτα από την απόκτηση του Ρολάντο Μπιάνκι.

Ο 27χρονος, τότε, επιθετικός ήταν στην προετοιμασία της αγγλικής ομάδας στη Σουηδία και παρά τις έντονες πιέσεις των Τούρκων ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον δεν έδωσε την έγκριση για την πώληση του παίκτη στην Μπεσίκτας. Ο Βασέλ είχε μέχρι τότε 15 γκολ σε 77 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Το 50ο γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ

Εκτός από την Μπεσίκτας στο κυνήγι απόκτησης του Ντάριους Βασέλ μπήκαν και η Μπόλτον με τη Ντέρμπι Κάουντι, αλλά καμία δεν τον έκανε δικό της. Ο Αγγλος στράικερ συνέχισε να φοράει τα θαλασσί και πέτυχε το 50ο γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, απέναντι στη Γιουνάιτεντ, στις 10 Φεβρουαρίου του 2008. Ομως εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε 15 ματς και το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε στο τέλος της περιόδου.

Ο... Μεσσίας της Ανκαραγκουτσού

Ο Ντάριους Βασέλ αποφάσισε τον Ιούλιο του 2009 να φύγει για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για την Τουρκία. Στις 3 του μηνός ο Άγγλος επιθετικός ταξίδεψε για την Τουρκία για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ανκαραγκουτσού και οι οπαδοί της τον υποδέχθηκαν ως αρχηγό κράτους.

Περίπου 3.000 φίλαθλοι της 13ης ομάδας του πρωταθλήματος υποδέχθηκαν τον Βασέλ στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, ανάβοντας καπνογόνα και έχοντας ειδικά πλακάτ. Οπως ήταν λογικό ο Ντάριους που του φόρεσαν τρία κασκόλ της ομάδας, έμεινε άναυδος από την συμπεριφορά των Τούρκων. Κατά την επιβίβαση του σε πολυτελές όχημα ακολούθησε αυτοκινητοπομπή.

Με τη φανέλα της Ανκαραγκουτσού έπαιξε 22 φορές και πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Παραλίγο στον Άρη...

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο ελεύθερος από την Ανκαραγκουτσού Ντάριους Βασέλ είχε προταθεί στον Άρη και ο τότε προπονητής του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετέφερε στη διοίκηση ότι αυτό που επιθυμεί είναι η απόκτηση ενός επιθετικού, αλλά μόνο αν πρόκειται για κάτι το εξαιρετικό.

Ο 30χρονος σέντερ φορ πληρούσε τις προϋποθέσεις του Αργεντινού τεχνικού, όμως, η μεταγραφή δεν έγινε και ο Βασέλ δεν ήρθε στην Ελλάδα.

Επιστροφή στο Νησί

Ο Βασέλ μετά την τουρκική περιπέτεια, δεν άντεξε πολύ μακριά από το Νησί αφού στις 20 Οκτωβρίου του 2010 επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Λέστερ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο (μέχρι το τέλος της σεζόν 2011-12).

Ο Άγγλος φορ έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ανκαραγκουτσού και ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λέστερ, έσπευσε να τον καλέσει στην ομάδα. Ο Σουηδός προπονητής εκτιμούσε ιδιαίτερα τις ικανότητες του Βασέλ, αφού τον είχε ποδοσφαιριστή τόσο στη Μάντσεστερ Σίτι, όσο και στην Εθνική Αγγλίας.

Χωρίς ομάδα από τις 30 Ιουνίου 2012

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου 2011, είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο στην αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ, που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για όλη τη σεζόν.

Τελικά, ο Ντάριους Βασέλ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε από τη Λέστερ αφού δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο. Από τις 30 Ιουνίου 2012 παραμένει χωρίς ομάδα, μέχρι και σήμερα...

Το προσπάθησε ο Πλατανιάς

Ο Ντάριους Βασέλ δεν ήρθε το 2010 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη και δύο χρόνια αργότερα προσπάθησε να τον εντάξει στο δυναμικό του ο νεοφώτιστος στη Super League, Πλατανιάς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο σύλλογος των Χανίων πήγε να κλείσει ο Πλατανιάς τον Βασέλ, αλλά δεν τα κατάφερε παρά την επίσημη πρόταση που του κατέθεσε.

Πάντως, οι διαφορές έφεραν την αρνητική απάντηση από τον Άγγλο επιθετικό καθώς ο Βασέλ ήθελε συμβόλαιο για δύο χρόνια, ενώ ο Πλατανιάς για ένα. Επίσης διαφορά υπήρχε και στο οικονομικό χωρίς να υπάρχει κανένα σημείο επαφής.

Ταχύτατος και σκόρερ

Ο 33χρονος άσος διακρίνεται για την ταχύτητα του, αλλά και για την ικανότητα που έχει στο σκοράρισμα, αφού βρίσκει δίχτυα. Λόγω του ύψους του (171 εκατοστά) δεν είναι καθόλου δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά η ευκινησία του τον βοηθάει να βρίσκει τις κατάλληλες θέσεις.

Διεθνής το 2002

Ο Ντάριους Βασέλ φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο της Εθνικής Αγγλίας στις 13 Φεβρουαρίου του 2002 στην ισοπαλία (1-1) με την Ολλανδία. Έκανε το ιδανικό ντεμπούτο, καθώς σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι στο 60', ενώ συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 πραγματοποιώντας τρεις εμφανίσεις.

Θρήσκος λόγω ατυχήματος...

Ο Ντάριους Βασέλ είναι Χριστιανός και έγινε ακόμα πιο πιστός όταν είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Σε ηλικία 18 ετών, όταν ήταν παίκτης της Αστον Βίλα καρφώθηκε με το αυτοκίνητο του πάνω σε ένα δέντρο, χωρίς να έχει ούτε γρατζουνιά. «Το δυστύχημα ήταν τρομακτικό και θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί. Ευτυχώς δεν είχα μια γρατσουνιά και συνειδητοποιώ ότι είμαι τυχερός που είναι ζωντανός», είπε ο Ντάριους Βασέλ μετά τη σύγκρουση.

Τρύπησε το πόδι του

Ο Ντάριους Βασέλ έχει γραφτεί στην ιστορία καθώς είχε τραυματιστεί με γελοίο τρόπο. Ο επιθετικός της Άστον Βίλα, τότε, προσπάθησε να κάνει σπάσει μια φουσκάλα στο πόδι του, όταν ήταν στο σπίτι και πήρε τρυπάνι. Αλλά αντί να τρυπήσει αυτό που ήθελε, τρύπησε το δεξί του πόδι καταστρέφοντας όλες τις αρτηρίες...

Και κιθαρίστας...

Ο Ντάριους Βασέλ εκτός από το ποδόσφαιρο, αγαπάει και τη μουσική αφού έχει παίξει μουσική για τη φίλη του Αλίσια Κις, ώστε να τραγουδήσει το «Unthinkable». Ο Άγγλος επιθετικός έχει αρκετές φωτογραφίες στο επίσημο σάιτ του, κρατώντας μια κιθάρα, αλλά και ποζάροντας ως μοντέλο...

Τελευταίο ματς στις 28 Απρίλη 2012

Ο υποψήφιος στόχος του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο στις 29 Οκτωβρίου 2011 σε ένα ματς με την Γουέστ Χαμ, ενώ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση πάλι κόντρα στη Γουέστ Χαμ στις 23 Απριλίου του 2012.

Πέντε μέρες αργότερα μπήκε ως αλλαγή στο 46' στο «Ελαν Ρόουντ» κόντρα στη Λιντς και έκτοτε δεν έχει ξανά παίξει σε επίσημο παιχνίδι...

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2000 Φιναλίστ Κυπέλλου Αγγλίας

2001 Κάτοχος Κυπέλλου Ιντερτότο

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΕΛ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

1998-99

Αστον Βίλα

11

2

1999-2000

Αστον Βίλα

8

0

2000-01

Αστον Βίλα

28

5

2001-02

Αστον Βίλα

44

14

2002-03

Αστον Βίλα

38

11

2003-04

Αστον Βίλα

39

10

2004-05

Αστον Βίλα

22

3

2005-06

Μάντσεστερ Σίτι

41

10

2006-07

Μάντσεστερ Σίτι

37

5

2007-08

Μάντσεστερ Σίτι

32

6

2008-09

Μάντσεστερ Σίτι

4

1

2009-10

Ανκαραγκουτσού

25

4

2010-11

Λέστερ

32

4

2011-12

Λέστερ

12

2

* Τα στατιστικά είναι σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα