«Δύσκολα με Ολυμπιακό»

«Δύσκολα με Ολυμπιακό»

Γιώργος Κοντογεώργης
«Δύσκολα με Ολυμπιακό»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε στην Ισπανία τον αρχηγό της Λεβάντε, Σέρχιο Μπαγιεστέρος, ο οποίος έχρισε τους Ερυθρόλευκους φαβορί για την πρόκριση στους «16».

Είναι 37 ετών και είναι ο παίκτης από τον οποίο ξεκινάει η 11άδα της καλύτερης Λεβάντε όλων των εποχών. Πέρα από τα όσα έχουν δει τα μάτια μας, οι άνθρωποι του ισπανικού συλλόγου μάς επιβεβαίωσαν την σταθερά εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Σέρχιο Μπαγιεστέρος που αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν βράχο στην άμυνα. «Μπορεί να έχει παραπάνω κιλά και να είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες, όμως είναι ακόμα πάρα πολύ γρήγορος».

Η αγάπη που του έχει ο κόσμος δεν μπορεί να είναι τυχαία. Εμείς ζήσαμε από πρώτο χέρι τη… διαφορετική αντιμετώπιση των αφισιονάδος προς το πρόσωπό του στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» όταν κατά την παρουσίαση της ομάδας στο όνομά του έγινε πραγματικός χαμός και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε. Ολο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για να προσφέρει παρατεταμένο χειροκρότημα στον αρχηγό, ο οποίος αποχωρούσε…

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός χτύπησε στο αριστερό πόδι και τέθηκε εκτός εξαιτίας τραυματισμού για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια που βρίσκεται στην Λεβάντε και ενώ έχει δώσει το «παρών» σε 168 από τα 180 συνολικά ματς σε αυτό το διάστημα! Εμείς μιλήσαμε μαζί του έξω από το γήπεδο και μάς τόνισε ότι στην κόντρα του Europa League ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο.

Πως βλέπεις τους αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Θα είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα. Εχουν μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς πως να χειριστούν αυτά τα παιχνίδια».

Είναι δηλαδή το φαβορί…

«Ναι, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση, όμως εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως ξέρουμε και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν παίζεις στον πρώτο αγώνα, αφού είσαι τιμωρημένος. Πιστεύεις ότι ο Ρόδας μπορεί να καλύψει το κενό σου;

«Είμαι σίγουρος, ο Εκτορ είναι ένας πολύ καλός αμυντικός. Το δείχνει κάθε μέρα στις προπονήσεις και πιστεύω ότι όταν κληθεί να παίξει θα είναι αυτός που πρέπει. Θεωρώ ότι θα κάνουν ένα δυνατό δίδυμο μαζί με τον Ναβάρο».

Εχεις βρει κάποιο μαγικό φίλτρο και διατηρείσαι σε τόσο καλή κατάσταση σε αυτή την ηλικία;

«Το μυστικό είναι να δουλεύεις όσο περισσότερο μπορείς και να είσαι αφοσιωμενος σε αυτό που κάνεις. Αγαπάω πολύ τη δουλειά που κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος όλα αυτά τα χρόνια στην Λεβάντε, ελπίζω να συνεχίσω».


Εχοντας κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν με την Λεβάντε από το 2010 μέχρι το 2012 ο Βάλντο έφυγε για την Ατλάντε του Μεξικού το καλοκαίρι για να γυρίσει ξανά τον Ιανουάριο και να ενισχύσει την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι μάς είπε. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ξανά εδώ και μπορώ να βοηθήσω την Λεβάντε. Είχα έναν τραυματισμό, όμως τώρα είμαι καλά και βρίσκομαι στη διάθεση του προπονητή όποτε με χρειαστεί».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα