Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός

Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο και το gazzetta.gr εξηγεί τους λόγους που έσπασε το σερί των πρωταθλητών Ελλάδας.

Το αήττητο των πρωταθλητών Ελλάδας «έσπασε» τελικά στο Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ατρόμητο που πήρε μια παλικαρίσια νίκη με σκορ 3-2, υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, Μίτσελ.

Οι εμφανίσεις των «ερυθρολεύκων» είχαν προβληματίσει εδώ και καιρό τους ανθρώπους της ομάδας και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν με την εντός έδρας ήττα από τον σύλλογο του Περιστερίου. Το gazzetta.gr εξηγεί γιατί ήρθε η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού

Ομάδα δίχως αρχή και τέλος

Ένας από τους σημαντικούς λόγους της απομάκρυνσης του Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν η εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ομάδα δίχως αρχή και τέλος είναι οι πρωταθλητές Ελλάδα, χωρίς πλάνο στο παιχνίδι τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι και τα δύο γκολ των ερυθρολεύκων» απέναντι στον Ατρόμητο ήταν περισσότερα προϊόν ατομικής ενέργειας και λιγότερο ομαδικής δουλειάς. Ασφαλώς και το μεγάλο μερίδιο ευθύνης πέφτει στον Πορτογάλο τεχνικό και λιγότερο στον Αντώνη Νικοπολίδη που βρέθηκε λίγες μόλις μέρες για να καταφέρει να συμμαζέψει την κατάσταση.

Έλλειψη δημιουργίας

Η μεγάλη κατοχή του Ολυμπιακού στο ματς (65%-35%) μπορεί εύκολα να ξεγελάσει κάποιον αν δεν έχει δει το ματς, ειδικά σε ότι αφορά στην εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είχαν την μπάλα πολύ ώρα στα πόδια τους δεν κατάφεραν να γίνουν δημιουργικοί και ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα προβλέψιμοι στις κινήσεις τους. Οι παίκτες του Ατρομήτου έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, στα σημεία που δεν μπορούσαν να απειλήσουν και όταν οι γηπεδούχοι το επιχειρούσαν οι προσπάθειές τους σταματούσαν στην καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Πρόβλημα στα αμυντικά χαφ

Η τριάδα στα χαφ ήταν ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού. Οι Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο έκαναν εξαιρετική δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής κυρίως σε ότι αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αντίθετα ο Μανιάτης φαινόταν «σκασμένος» από τα σερί ματς, ο Γκρέκο εκτός κλίματος, ενώ ούτε οι «καραβάνες» Ιμπαγάσα και Μοντέστο κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση. Ο Μασάντο έκανε καλό ματς, αλλά η απόδοσή του δεν αρκούσε απέναντι στα μαχητικά χαφ των Περιστεριωτών.

Πρέσινγκ με τα... μάτια

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ειδικά μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν το ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά στην περιοχή του αντιπάλου. Η άμυνα του Ατρομήτου σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε να πιέζεται από τους «ερυθρόλευκους». Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, το γεγονός ότι ο ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 20 κλεψίματα, οκτώ λιγότερα από τον αντίπαλό του.

Έλειψε ο Τοροσίδης

Τα άκρα του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Τόσο ο Χολέμπας που κινήθηκε στη μετριότητα, όσο και ο Ντιακιτέ, ο οποίος έδειξε στο χθεσινό ματς πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο. Η απουσία του Τοροσίδη από το δεξί άκρο ήταν εμφανής καθώς έλειψαν τόσο οι κούρσες του όσο και οι καλές σέντρες του στην περιοχή του αντιπάλου. Ο Ντιακιτέ σπάνια ανέβαινε ψηλά, ενώ και στις επιστροφές του ήταν αργός.

Λάθη Νικοπολίδη

Σίγουρα όπως είπαμε παραπάνω για την εικόνα του Ολυμπιακού ο τελευταίος που έχει την ευθύνη είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός πιστώνεται κάποια λάθη για το στήσιμο και τις αλλαγές. Με σύστημα 4-2-3-1 Τζιμπούρ και Μήτρογλου έδειξαν να μην χωρούν στην ίδια ενδεκάδα αφού ένας από τους δύο αναγκάζεται να βγει μακριά από το χώρο δράσης του, τη μεγάλη περιοχή. Στο β΄ ημίχρονο όταν ο Αναστόπουλος κατάφερε να «διαβάσει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού και να «κλειδώσει» τα ατού του, οι αλλαγές του Νικοπολίδη δεν βοήθησαν με τους Ιμπαγάσα, Μοντέστο και Πάντελιτς να περνούν απαρατήρητοι.

Κακή νοοτροπία

Ο Ολυμπιακός του α΄ ημιχρόνου παρά το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκε με το καλημέρα από τον Ατρόμητο ήταν καλός. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο, η εικόνα αυτή άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Κακή αμυντική λειτουργία, βραχυκύκλωμα στη μεσαία γραμμή, πολλά ατομικά λάθη έφεραν τα πάνω κάτω στο δεύτερο μισό, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αφήσει στα αποδυτήρια την εικόνα του πρώτου μέρους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα