«Με παθιάζει ο κόσμος»

«Με παθιάζει ο κόσμος»

Δημήτρης Τομαράς
«Με παθιάζει ο κόσμος»

bet365

Ο Μίτσελ παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παθιάζεται με τις φιλοδοξίες του κόσμου των ερυθρολεύκων. Το gazzetta.gr βρέθηκε στα γραφεία των Πειραιωτών.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, στην οποία φυσικά βρέθηκε στο πάνελ ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην παρουσίαση παρέστησαν ουκ ολίγοι παράγοντες της ομάδας, όπως οι Γιάννης Βρέντζος, Σάββας Θεοδωρίδης, Γιάννης Μώραλης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Χουάνχο Λορένθο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Λορένθο είχε μαζί με τον Κοβάσεβιτς ολιγόλεπτη κουβέντα με τους συνεργάτες του Μίτσελ, Βίκτορ Σάντσεθ (που είναι πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού), Χοσέ Βαγιέχο και Κάρλος Μοράλες για θέματα της ομάδας και την Λεβάντε. Επίσης ο Μώραλης είχε την ευκαιρία να τα πει με τον Νικοπολίδη για τα του πρωταθλήματος αλλά και με τον Θεοδωρίδη.

Στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού ως γνωστόν θα παραμείνουν οι Νικοπολίδης, Ράντος και Μουρίκης. Από εκεί και πέρα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ξεκίνησε την ομιλία του με τα εξής: «Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο και τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε αυτόν τον υπέροχο σύλλογο. Έχω δεχθεί την δέσμευση να κάνω τον σύλλογο λίγο πιο διεθνή απ' ότι είναι.

Όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό που έχει τόσο επιτυχίες. Θα κοιτάξω να προσφέρω και να τον κάνω καλύτερο απ' ότι είναι. Είναι μία πρόκληση που αντιμετωπίζω με πάθος. Αν είχα μία υποψία για το μέγεθος του Ολυμπιακού, από το λίγο που βρίσκομαι εδώ διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο.

Από το λίγο που πρόλαβα να δω είναι ένας τεράστιος και υπέροχος σύλλογος. Και σε κάποιον που θα μπορούσε να σκεφτεί πως θα δουλέψω για λίγο χρόνο εγώ λέω πως όχι. Δουλεύω με πάθος και με την καρδιά μου για όσο διάστημα χρειαστεί.

Και στα επόμενα 2 χρόνια και 5 μήνες έχουμε έρθει για να κερδίζουμε. Δεν ήρθαμε για να περάσουμε τον χρόνο μας. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Δεν έχουμε έρθει εδώ πέρα παρά μόνο για να πετύχουμε. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες απαιτήσεις και αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και τον πρόεδρο, είναι να γίνουμε καλύτεροι».

Για τις προσδοκίες και τον πήχη που έχει βάλει ο Μίτσελ είπε: «Οι φιλοδοξίες που έχει ο κόσμος απ' ότι έχω μάθει από τον Βαλβέρδε είναι μία πρόκληση για μένα. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να έρθω εδώ. Είναι κάτι που με παθιάζει. Με γεμίζει με πάθος».

Για το τι διαφορετικό είδε από τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Ατρόμητο επισήμανε: «Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε για το χθεσινό παιχνίδι. Το ματς δεν πήγε καλά και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε για να είναι ο Ολυμπιακός ανταγωνιστικός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ας μην μείνουμε στο χθες. Έχω δει 14 και πλέον ματς του Ολυμπιακού και έχω δει ότι υπάρχει το υλικό και τα φόντα για κάτι καλό».

Για την Λεβάντε, το Γιουρόπα Λιγκ και την πιθανότητα να τεθεί ο Ολυμπιακός αντιμέτωπος με την Ατλέτικο ο Μίτσελ τόνισε: «Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε πολλές ελπίδες για εμάς (γέλια). Έχουμε λίγες μέρες για να προετοιμαστούμε για το ματς στην Ελλάδα. Μετά θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Λεβάντε όπου θα πάμε με το σκεπτικό να παίξουμε και όχι ότι έχουμε απέναντι μία ομάδα που μπορεί να είναι πιο καλή από εμάς. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα δούμε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να κοιτάζουμε το πώς θα υπερασπιζόμαστε εμείς από την φανέλα του Ολυμπιακού».

Για το γεγονός ότι εργάζεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και τους στόχους του ο Μίτσελ επισήμανε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι στο εξωτερικό. Έχω δουλέψει σε Μέσα Επικοινωνίας εκτός Ισπανίας. Δεν θέλω να μείνω στην πρωτιά του πρωταθλήματος. Δεν στεκόμαστε μόνο στην πρώτη θέση. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς γίνεται και να αποσπάσουμε το καλύτερο δυνατό».

Στην συνέχεια ο Μίτσελ υπογράμμισε για 2 διαδοχικές ερωτήσεις που δέχθηκε για τον Βαλβέρδε και τους Ισπανούς που δουλεύουν έξω: «Δεν θα μπορούσε να μην με είχε αγγίξει η παρουσία του Βαλβέρδε. Οι άλλοι προπονητές τους βλέπουν αυτούς ως παραδείγματα. Και γι' αυτό πριν από 1 μήνα περίπου είχα συνάντηση με τον Βαλβέρδε για να με ενημερώσει για την Ελλάδα.

Την γλώσσα, τα ωράρια και το πως λειτουργούν. Σίγουρα θα τους κάνω καλύτερους τους παίκτες. Αυτό με τους προπονητές από την Ισπανία που εργάζονται εκτός της χώρας μας, ξεκίνησε με τους Ισπανούς παίκτες που είχαν επιτυχία. Αυτό επηρέασε και τους προπονητές. Επειδή τα πήγαν καλά και κερδίζουν έρχονται και οι Ισπανοί. Το επίπεδο εδώ είναι πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος οπότε γιατί να αφήσω άλλον να μου πάρει την θέση;».

Για την πρώτη του επαφή με τον Ολυμπιακό και την φιλοσοφία του ο Μίτσελ σχολίασε: «Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν πριν από περίπου 1 χρόνο. Τότε είχα μία επιλογή την Σεβίλλη και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Τότε πήγα στην Σεβίλλη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαι στον Ολυμπιακό. Όσο για την φιλοσοφία μου είναι να κερδίζω, να είμαι ανταγωνιστικός και να αγωνίζομαι σκληρά».

Για το ωραίο ποδόσφαιρο που έχει παίξει και το κατά πόσον θέλει να το περάσει εδώ: «Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τις τότε καταστάσεις με τότε. Δεν είναι το ίδιο. Αυτό που θέλω είναι οι καλές στιγμές να είναι περισσότερες. Θέλουμε να είμαστε συνήθως καλοί και περισσότερο ανταγωνιστικοί. Να κοιτάζουμε το πως θα υπερασπιζόμαστε εμείς από την φανέλα του Ολυμπιακού. Εμείς θέλουμε αυτό να υπάρχει μπροστά.

Μου αρέσει το επιθετικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ το πως κέρδισαν οι Έλληνες το Ευρωπαϊκό. Είχαν πολύ καλό τερματοφύλακα. Όσον αφορά σε συστήματα το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες. Το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε να είναι επιθετικό. Να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από τις Ακαδημίες. Και θα ψάξουμε να βρούμε παίκτες που θα είναι πολλά υποσχόμενοι και που θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον σύλλογο. Πάντα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικάμε αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Επιπλέον ο Ισπανός μίλησε για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει, το πόσο χρόνο θέλει και το εάν είναι κοντά σε αυτό του Βαλβέρδε λέγοντας: «Είναι 2 διαφορετικά στάδια. Το πρώτο είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε φυσικά το Κύπελλο. Το 2ο να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε εμπειρία για να φτιάξουμε μία ακόμα πιο καλή ομάδα τον Ιούνιο. Και είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος. Εύχομαι όταν θα έχω φύγει, να σας έχω αφήσει την ίδια καλή εικόνα και την ίδια όμορφη ανάμνηση που σας άφησε ο κ. Βαλβέρδε».

Για τις εμπερίες του και τον γιο του υποστήριξε: «Ναι είναι αλήθεια πως θέλω να φέρομαι στους παίκτες όπως κάνω και με τα δικά μου παιδιά. Θέλω κάθε μέρα να βελτιώνομαι και κάθε μέρα να κάνω τα πράγματα λίγο καλύτερα». Τέλος για την Σεβίλλη που άφησε και το εάν πιστεύει ότι είναι τώρα σε καλά χέρια ο Μίτσελ τόνισε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον τεχνικό που είναι εκεί. Δεν είναι σωστό να πω εγώ κάτι. Οι τεχνικοί περνούν καλές και κακές στιγμές και εύχομαι στην Σεβίλλη τα καλύτερα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα