«Μπαμ» από Νανσί!

Λευτέρης Ντανοβασίλης
«Μπαμ» από Νανσί!

bet365

Μόνο ουραγό δε θύμισε η Νανσί, που με εκπληκτική εμφάνιση έφυγε με νίκη 1-0 από το «Βελοντρόμ» επί της Μαρσέιγ! Με 10 τελείωσαν οι Μασσαλοί, ξεκόλλησαν από τον... πάτο οι «νανσαέ».

Η Μαρσέιγ υποδέχθηκε την ουραγό Νανσί με έναν και μοναδικό στόχο, να κερδίσει και να μείνει στο -3 από την Παρί, πιάνοντας τη Λιόν στη 2η θέση. Κι όμως, οι Μασσαλοί... μπλοκαρίστηκαν και γνώρισαν δίκαια την ήττα 1-0 από τους «νανσαέ», που με εξαιρετική εμφάνιση ξεκόλλησαν επιτέλους από τον... πάτο της Λιγκ 1!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν ταχύτατα στην αντεπίθεση και τους παίκτες του Μποπ να συνεχίζουν να δείχνουν κακό πρόσωπο στην άμυνα, κάτι που μας έχουν συνηθίσει τελευταία. Έτσι, αρχικά ο Ζινιάκ έσωσε τη Μαρσέιγ πάνω στη γραμμή μετά το σουτ του Εφουλού, που έκανε... πράγματα και θαύματα, πριν ο Γκρανζ χάσει νέα καλή ευκαιρία στο 18'. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, οι Μασσαλοί έδειχναν ανήμποροι ούτε να αναπτυχθούν ούτε να αμυνθούν σωστά, όμως στο 41' έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Ζινιάκ βγήκε απέναντι από τον Γκρεγκορινί, όμως ο γκολκίπερ της Νανσί τον νίκησε, κάτι που έκανε και ο Μανταντά στο 44' στο σουτ του Εφουλού.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν το 0-0, με τον ρυθμό στην επανάληψη να ανεβαίνει και τη Νανσί να είναι ακόμη καλύτερη. Ο Εφουλού έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 49', ενώ ο Αγιού απείλησε για τη Μαρσέιγ στο 53'. Στο 56' ο Μπάρτον αντίκρισε την πρώτη κίτρινη και κατάφερε στο 61' να δεχθεί και δεύτερη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπακάρ. Φυσικά, αυτή ήταν και η φάση που έκρινε τελικά το παιχνίδι, καθώς η Μαρσέιγ δεν μπορούσε να παίξει της... προκοπής με 10, θα τα κατάφερνε με 11; Παρόλα αυτά, η επόμενη ευκαιρία χάθηκε από τον Τζόρνταν Αγιού, με τη Νανσί να φτάνει στο γκολ που άξιζε, όταν στο 73' ο Σανέ πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και ο Αντρέ Αγιού δεν μπόρεσε να σώσει πάνω στη γραμμή, με το γκολ να πιστώνεται ως αυτογκόλ στον Γκανέζο...

Ακολούθησε ωραία ενέργεια και σουτ του Ζινιάκ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 87' ο Λουίς έχασε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει τη νίκη για τη Νανσί, με τον Μανταντά να κρατάει τη Μαρσέιγ στο παιχνίδι. Ο Ζινιάκ στο 89' δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ στη μικρή περιοχή, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν και τους Μασσαλούς να διαμαρτύρονται για πέναλτι, πριν ο Γκρανζ χάσει την τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Το τελικό 0-1 αφήνει τους «Φωκαείς» στο -6 και στο -3 από Παρί και Λιόν αντίστοιχα, ενώ η Νανσί για πρώτη φορά μετά από μήνες ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, αφήνοντας εκεί την Τρουά και αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για παραμονή.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή (01/02)

Τουλούζ-Παρί 0-4

(4' Παστόρε, 36' Ιμπραΐμοβιτς, 70' Σακό, 73' Φαν Ντερ Βιλ)

Σάββατο (02/02)

Λοριάν-Ρεν 2-2

(31' Ζουφρ, 80' Αλιαντιέρ - 56' Ερντίνγκ, 90+1' Ενγκαντό)

Σοσό-Σεντ Ετιέν 1-2
(72' Μπουτάν - 23' Ομπαμεγιάνγκ, 77' Λεμουάν)

Μπορντό-Βαλενσιέν 2-0
(33' Μπεγιόν, 71' Ομπρανιάκ)

Λιλ-Τρουά 1-1
(75' Οριζί - 30' Καμούς)

Μπαστιά-Εβιάν 0-0

Μπρεστ-Νις 0-2

(13' Πεϊτσίνοβιτς, 46' Φεράτζ αυτ.)

Κυριακή (03/02)

Αζαξιό-Λιόν 3-1

(57' Μπελγκαζουανί, 65', 90+1' Μούτου - 53' Λακαζέτ)

Μονπελιέ-Ρεμ 3-1
(49' Καμαρά, 65' Εστράδα, 71' Μπελχαντά - 33' Κουρτέ)

Μαρσέιγ-Νανσί 0-1
(73' Α. Αγιού αυτ.)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα