STOP Ερνέστο στη Μπάρτσα (vid)

Γιώργος Καραμάνος
STOP Ερνέστο στη Μπάρτσα (vid)

bet365

Ο Βαλβέρδε έστησε εξαιρετικά τη Βαλένθια που έπαιξε ψυχωμένα και κράτησε τη Μπαρτσελόνα στο 1-1 (+16 από τη Ρεάλ), με τον Σολδάδο να κλωτσάει τη νίκη στο 90'...

Οι μνήμες από την εντός «πεντάρα» και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο που ακολούθησε από τη Ρεάλ ήταν ακόμα νωπές. Σε αυτό προσθέστε και το ότι η Βαλένθια δεν είχε νικήσει τη Μπαρτσελόνα από τη σεζόν 2006-'07. Η πίεση στο «Μεστάγια» ήταν στο κόκκινο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του το είχαν αντιληφθεί και έκαναν κατάθεση αγωνιστικής ψυχής στο γήπεδο τους. Με καλό πλάνο και αγωνιστική υπερπροσπάθεια οι Νυχτερίδες κατάφεραν να σταματήσουν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του, παίρνοντας έναν πολύτιμο πόντο (1-1). Στο φινάλε μάλιστα λίγο ήθελε να πανηγυρίσουν μία τεράστια επιτυχία, αλλά ο Βαλδές (90') τέντωσε το κορμί του και απέκρουσε το πλασέ του Σολδάδο που είχε μπροστά του όλη την εστία.

Οι Μπλαουγκράνα πάλι δεν ήταν στα καλύτερα τους. Ο Μέσι κινήθηκε σε ρηχά νερά, όπως συνέβη και μεσοβδόμαδα στο clasico Κυπέλλου. Πολλά τα λάθη στην άμυνα και αρκετές οι φάσεις που δημιούργησαν οι αντίπαλοι τους από τις πτέρυγες. Γενικότερα αμυντικά ήταν -ως συνήθως φέτος- απρόσεκτοι. Οι γηπεδούχοι γκρινιάζουν για δύο φάσεις πέναλτι. Στο 24' το απ' ευθείας φάουλ του Τίνο Κόστα βρήκε στο χέρι του Πικέ που βρισκόταν στο τοίχος (δύσκολη φάση) και ο διαιτητής έδειξε παίζετε. Υπέρ της Μπαρτσελόνα ήταν η υπόδειξη και στη φάση της ισοφάρισης. Ο Ζοάο Περέιρα (39') ανέτρεψε με σώμα και πόδι (έπεσε πολύ ανόητα στον αντίπαλο του δεν βρήκε καν μπάλα) τον Πέδρο εντός περιοχής.

Ηταν πέναλτι, αλλά όχι αυτό που αποκαλούμε... «μαρς». Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, σκοράροντας για 11η φορά σε 14 ματς κόντρα στη Βαλένθια. Νωρίτερα (33'), οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σολδάδο να σεντράρει από δεξιά, τον Πικέ να μην διώχνει καλά και τον Μπανέγα ανενόχλητο να πλασάρει στην δεξιά γωνία του Βαλδές. Το ότι σκόραρε πρώτη η Βαλένθια επιβεβαίωσε στο φινάλε έναν άγραφο νόμο που φαίνεται να ισχύει στο «Μεστάγια» τα 14 τελευταία χρόνια και θέλει τη Μπάρτσα να μην νικάει εκεί όταν δέχεται το 1-0 και πρέπει να το γυρίσει.

Στο πρώτο μέρος η Μπαρτσελόνα είχε γενικά τον πρώτο λόγο, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για την εστία του Γκουαΐτα. Στην επανάληψη ο ρυθμός παρέμεινε στο ίδιο -όχι και τόσο γρήγορο- τέμπο. Στο 51' ο Σολδάδο έβαλε το κεφάλι του (σέντρα Γκουαρδάδο), αλλά η μπάλα έξυσε το δεξί δοκάρι. Στο 55' έκανε την εμφάνιση του ο Μέσι, με τον τον Φάμπρεγας ωστόσο, να πλασάρει στο πλαϊνό των διχτύων. Στο 68' ο Κανάλες που μόλις είχε περάσει στο ματς, σούταρε επικίνδυνα και έδιωξε ο Βαλδές και στο 77' ο Βίγια σπατάλησε μία απίθανη ευκαιρία, όταν εντελώς μόνος του πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες μάλλον ικανοποιημένες έτσι όπως κύλησε το ματς. Η Βαλένθια πήρε έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια της να προλάβει το Τσάμπιονς Λιγκ και η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο +16 από τη Ρεάλ που το Σαββάτο είχε δεχτεί τη... σφαλιάρα από τη Γρανάδα. Κερδισμένος και ο Μέσι που βρήκε δίχτυα για 12η σερί αγωνιστική και έφτασε τα 34 στο φετινό πρωτάθλημα. Ηδη δηλαδή από 2 Φεβρουαρίου έχει βάλει περισσότερα από τον πρώτο σκόρερ της Πριμέρα σε 76 από τα πρωταθλήματα του παρελθόντος, ενώ θα μπορούσε με αυτή την επίδοση να έχει πάρει το ευρωπαϊκό «Χρυσό Παπούτσι» στις εννέα από τις 11 προηγούμενες περιόδους.

Σούπερ και ο Ινιέστα που έφτασε τις 287 συμμετοχές στη Λα Λίγκα και ισοφάρισε τον Θέσαρ στην 12η θέση στην ιστορία της Μπάρτσα. Εξ αυτών οι 200 είναι ως βασικός και σε αυτές συνολικά πανηγύρισε 199 φορές!

Οσο για τον Βαλβέρδε, παρέμεινε με μία μόλις νίκη κόντρα στη Μπάρτσα, με την οποία έχει επτά ισοπαλίες και μόνο δύο ήττες!

Βαλένθια (Ερνέστο Βαλβέρδε): Γουαΐτα, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Ζοάο Περέιρα, Αλί Σισοκό, Βίκτορ Ρουίθ, Γκουαρδάδο, Μπανέγα (64' Κανάλες), Τίνο Κόστα, Μπερνάτ (70' Πιάτι), Σολδάδο

Μπαρτσελόνα (Ζορντί Ρόουρα): Βαλδές, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο (59' Πουγιόλ), Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (90' Τιάγκο), Φάμπρεγας (72' Βίγια), Ινιέστα, Μέσι Πέδρο.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα