Αυτό ήταν ντέρμπι! (vids)

Απόστολος Παγώνης
Αυτό ήταν ντέρμπι! (vids)

bet365

Η «αιώνια μάχη» της Θεσσαλονίκης τα είχε όλα! 4 γκολ, θέαμα, αποβολή, πέναλτι, γκρίνια, όμως το 2-2 δεν αφήνει ικανοποιημένο ούτε τον Άρη, ούτε τον ΠΑΟΚ!

Ντέρμπι από τα παλιά θύμισε το αποψινό στο Βικελίδης με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο με βάσει την εικόνα που παρουσίασε θα μπορούσε να πάρει ακόμα και την νίκη από έναν ΠΑΟΚ που ήταν νωθρός, χωρίς φαντασία και λάθη από παίκτες και τεχνικό τιμ.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βελλίδη στην εστία. Δεξιά ο Καζναφέρης και αριστερά ο Ζαραδούκας. Στο κέντρο της άμυνας οι Πουλίδο και Γιαννιτσης. Αμιντικά χαφ οι Κοέλιο και Κοτσαρίδης, στον άξονα ο Τάτος, ενώ στις πτέρυγες δεξιά ο Γιαννιώτας και αριστερά ο Διαμαντάκος. Ενώ στην κορυφή της επίθεση ο Αγκάνθο

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με σχήμα 4-4-2 (στην ευθεία) και τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Κωνσταντινίδης δεξιά και Λίνο αριστερά, ενώ την τετράδα στην άμυνα συμπληρώνουν οι Κατσουράνης και Σίντελφελντ. Στην μεσαία γραμμή Κάτσε και Λάζαρ στον άξονα, Φωτάκης δεξιά και Καμαρά αριστερά. Ενώ στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης

Γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έπιασε στον ύπνο τον Άρη και μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Αθανασιάδη. Ο Λίνο είδε τον Σαλπιγγίδη να κάνει κίνηση στην περιοχή του Άρη με τον αρχηγό του Δικεφάλου με ένα σκάψιμο της μπάλας βρήκε τον Αθανασιάδη και αυτό με προβολή έκανε το 0-1. Τεράστιο το λάθος από Πουλίδο και Βελλίδη.

«Χτύπησε» με Αγκάνθο

Η απάντηση του Άρη ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον μόνιμο σκόρερ της ομάδας Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Κοέλιο έκανε το γέμισμα με τον Ισπανό να βρίσκεται στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με ένα εντυπωσιακό σουτ έκανε το 1-1. Και σ’ αυτή την φάση είχαμε το λάθος του Κατσουράνη που άφησε τον Αγκάνθο να κατεβάσει την μπάλα, να σουτάρει χωρίς πίεση.

Ισορροπία στο κέντρο πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο κέντρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που το έκανε παίρνοντας μέτρα προς την περιοχή του Άρη. Μετά το 20λεπτό η πίεση ήταν μεγαλύτερη και κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στον σκορ με τον Καμαρά.

Άνοιξε λογαριασμό ο Καμαρά

Στο 26ο λεπτό ο Λάζαρ έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Καμαρά ο οποίος κοντρόλαρε και από διαγώνια θέση έπιασε ένα ασύλληπτο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Άλλη μια φορά η άμυνα του Άρη έκανε το λάθος με τον Καζναφέρη να χάνει μέσα από τα μάτια του τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε με τον Τάτο, αλλά και τον Γιαννιώτα να φτάσουν στην εστία του Ιτάνζ. Ο Δικέφαλος έδειχνε να είχε κάποια προβλήματα στο κέντρο με τον Φωτάκη να μην μπορεί να βοηθήσει τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά και ανασταλτικά.

Στην επανάληψη ο Μιχαλήτσος έκανε δύο αλλαγές με τον Τριανταφυλλάκο και τον Παπαζαχαρία να μπαίνουν στον αγώνα και τους Γιαννίτση και Γιαννιώτα να βγαίνουν. Το σχήμα του Άρη άλλαξε σε 4-3-3 με τον Διαμαντάκο να πηγαίνει δεξιά.

Οι «κίτρινοι» που μπήκαν δυνατά στο Β’ ημίχρονο έδειχναν πως θέλουν να ισοφαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι. Η παρουσία του Τριανταφυλλάκου στο κέντρο έφερε άλλο αέρα στον Άρη που έγινε ποιο επιθετικός, ωστόσο δεν είχε την τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ συναίνεσε στην πρωτοβουλία του Άρη παίζοντας με αντεπιθέσεις με τον γρήγορο Καμαρά

Έκλεισε τα μάτια ο Βοσκάκης

Στο 65ο λεπτό ο Βοσκάκης έκλεισε τα μάτια του σε καθαρό πέναλτι που έκανε ο Κάτσε καθώς βρήκε την μπάλα με το χέρι. Τόσο ο διαιτητής του αγώνα, αλλά και ο πρώτος βοηθός Ευθυμιάδης είπαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το λάθος του Κωνσταντινίδη

Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε το τραγικό λάθος του Κωνσταντινίδη που γκρέμισε τον Αγκάνθο με τον Βοσκάκη αυτή την φορά να δείχνει την άσπρη βούλα και να αποβάλει τον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός επιθετικός έστειλε την μπάλα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ιτανζ φέρνοντας τα παιχνίδι στα ίσια.

MAN OF THE MATCH: Γυάλιζε το μάτι του Αγκάνθο. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα με διαφορά από τον δεύτερο. Πέτυχε δύο γκολ κέρδισε μια αποβολή και ήταν μέσα σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των «κίτρινων»

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε. Εμφανίστηκε νωθρός , δίνοντας χώρο στον Άρη χωρίς να μπορεί να αντιδράσει στις κόντρα αντεπιθέσεις. Ευθύνη φέρει και ο Δώνης που δεν φρόντισε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η αλλαγή του Τριανταφυλλάκου βγήκε. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη με το παιχνίδι του κατάφερε να συμπαρασύρει όλη την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Όλα τα γκολ προήλθαν από λάθη των αμυντικών, όμως το μεγαλύτερο έγινε από τον Κωνσταντινίδη. Ο Αγκάνθο βάζοντας σωστά το σώμα του κέρδισε το πέναλτι, αλλά και την αποβολή του νεαρού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μιχάλης Βοσκάκης ήταν κακός στο αποψινό παιχνίδι. Άφηνε το σκληρό παιχνίδι είχε πολλές λάθος υποδείξεις όπως αυτή που έβγαζε μάτι στο 65ο λεπτό με το πέναλτι που έκανε ο Κάτσε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος το πρώτο ημίχρονο και τον Άρη στο Β’ . Ωστόσο οι «κίτρινοι» έδειχναν να θέλουν περισσότερο το παιχνίδι και έκαναν τα πάντα για να πετύχουν ένα τρίτο γκολ. Όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Ο Δικέφαλος δεν βγήκε στην επανάληψη και αυτό το πλήρωσε. Ο Δικέφαλος για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι δεν μπορεί να κερδίσει και αυτό είναι ένα πρόβλημα.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Σιντελφελντ, Λινο, Κάτσε Λάζαρ, Καμαρα(82’ Ολίσε), Φωτάκης(90’+ Κατσικάς), Σαλπιγγίδης(Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης

Άρης: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ζαραδούκας, Γιαννίτσης(46’ Παπαζαχαρίας), Πουλίδο, Κοέλιο, Κοτσαρίδης, Τάτος, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας(46’ Τριανταυλλάκος), Αγκάνθο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα