Ξανά μόνη πρώτη η «Κυρία» (vid)

Θάνος Σαρρής
Ξανά μόνη πρώτη η «Κυρία» (vid)

bet365

Χωρίς τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της, λόγω της τιμωρίας του, η Γιουβέντους κέρδισε 2-1 την Κιέβο στη Βερόνα και έφτασε τους 52 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Νάπολι.

Η νίκη των Παρτενοπέι επί της Κατάνια μετέφερε την πίεση στους Μπιανκονέρι, οι οποίοι πάντως ανταποκρίθηκαν μια χαρά! Χωρίς τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος τιμωρήθηκε μαζί με τον Μπονούτσι με δύο αγωνιστικές για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή στο ματς με την Τζένοα, η Γιούβε πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και... δεν αγχώθηκε όταν μείωσε η Κιέβο, κρατώντας τη νίκη μέχρι το τέλος. Μάτρι και Λιχτστάινερ τα γκολ της Γιουβέντους, με τον Ανελκά να μένει στον πάγκο. Ο Τερεό το γκολ των Βερονέζων.

Ο Βιντάλ στο 8' δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να περνάει άουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα προτίμησε την ασίστ! Σήκωσε γλυκά την μπάλα για τον Μάτρι, ο οποίος με ωραίο σουτ στην Κίνηση έβαλε από νωρίς την «Κυρία» μπροστά στο σκορ. Στο 20' ο Τζιοβίνκο έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μάτρι, άλλα πλάσαρε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα η Κιέβο έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία του Μπουφόν, με τον Παλόσκι να πιάνει το πλασέ από καλή θέση, αλλά χωρίς δύναμη. Η Γιούβε έδειχνε να ελέγχει το ματς, κρατώντας του Τζιαλομπλού μακριά από την περιοχή της και στο 29' έχασε μια ακόμα ευκαιρία.
Ο Πίρλο με εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια βρήκε τον Βιντάλ, το σουτ του οποίο κόντραρε. Στην εξείλιξη της φάσης, ο Πουγκιόνι σταμάτησε την προσπάθεια του Τζιοβίνκο. Ο Μπουφόν στο 31' σταμάτησε με τα πόδια τον Παλόσκι και στο 39' ο Λίχτστάινερ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από βαθιά μπαλιά, αλλά ο Πουγκιόνι σταμάτησε το κοντινό του σουτ, με τον Μάτρι στην επαναφορά να σουτάρει άουτ. Στο ξεκίνημα της φάσης, πάντως, ο Ελβετός έκανε χέρι που δεν δόθηκε. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Λίχτσάινερ ολοκλήρωσε με ιδανικά τη συνεργασία του με Τζιοβίνκο και Μάτρι. Ο πρώτος του πάτησε με ωραίο τακουνάκι στην περιοχή και το σουτ του Ελβετού κατέληξε στα δίχτυα.
Η Κιέβο μπήκε με περισσότερο τσαμπουκά στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να επιστρέψει από νωρίς στο παιχνίδι. Και τα κατάφερε στο 52'. Η μπάλα στρώθηκε στον Τερεό μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας και ο Γάλλος δεν αστόχησε, μειώνοντας σε 2-1. Στο 56' ο Τερεό έπιασε ένα ακόμα σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Μπουφόν. Οι Βερονέζοι κρατούσαν περισσότερο την μπάλα και πάσχιζαν να βρουν χώρους και να φτιάξουν φάσεις.
Η Γιούβε είχε την δυνατότητα να «καθαρίσει» το ματς στο 61', όταν ο Πογκμπά πετάχτηκε στην περιοχή μετά από σέντρα του Ντε Τσέλιε, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ο Πουγκιόνι απέκρουσε ένα σουτ του Ντε Τσέλιε που βρήκε κόντρα και διατήρησε την ομάδα του στο ματς, ωστόσο σταδιακά προσαρμόστηκε στο παιχνίδι της Κιέβο, «πάγωσε» το ματς και κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη και να μην την πάθει όπως η Ρόμα και η Λάτσιο απέναντι στους «ιπτάμενους γάϊδαρους»!
 

SERIE A Τελευταία Νέα