Το αφεντικό της πόλης...

Μαριάννα Αξιοπούλου
Το αφεντικό της πόλης...

bet365

Το μεγάλο ματς της 20ης αγωνιστικής γίνεται στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (19:30, NS1) για να αποδείξουν ποιος είναι το αφεντικό της πόλης. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο (17:15, NS1).

ΟΦΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια νίκη και καθάρισε. Ο ΟΦΗ έχασε την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ μέσα από τα χέρια του… Αγριμάκη, αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Οι Κρητικοί με νίκη κόντρα στην Κέρκυρα ξεφεύγουν δώδεκα βαθμούς από την τελευταία θέση και ενδεχομένως πάνω από δέκα από την προτελευταία, απόσταση που δύσκολα καλύπτεται σε δέκα αγωνιστικές. Επειδή, όμως, το πρόγραμμα που ακολουθεί για την ομάδα του Ηρακλείου δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο (Πλατανιάς, Ολυμπιακός εντός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Βέροια, Λεβαδειακός εκτός) το παιχνίδι και είναι οριακό οι τρεις βαθμοί επιβεβλημένοι. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για την Κέρκυρα, η οποία κάθε εβδομάδα παίζει την παραμονή της. Δύο αγωνιστικές τώρα έχει κατορθώσει να μείνει ζωντανή χάρη στις ισοπαλίες σε Ξάνθη και με Άρη, όμως δεν κάνει το κάτι παραπάνω, ώστε να μπορέσει να πλησιάσει τις ομάδες που καταδιώκει. Η Κέρκυρα παραμένει χωρίς νίκη από τον Οκτώβριο. Όσον αφορά την προϊστορία, τρεις νίκες έχει στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ, μια φορά έχουν έρθει ισόπαλες οι δύο ομάδες και μια φορά έχουν κερδίσει οι Φαίακες, με το εντυπωσιακό μάλιστα 4-3.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 3/2, 15:00 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΟΦΗ-Άρης 2-0, ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-1, ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1. / Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0, Κέρκυρα-Άρης 2-2.
EXIT POLL: 1: 1,91 Χ: 3,40 2: 5,43
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Βερόν (τιμωρ.), Ιωαννίδης (τραυμ.) – Χωρίς προβλήματα η Κέρκυρα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Παππάς, Βασιλειάδης, Τσολάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Προτεραιότητά μας είναι το Πρωτάθλημα. Έτσι, σήμερα έπρεπε να προφυλάξουμε κάποιους αρκετούς παίκτες, καθώς το ματς της Κυριακής, είναι το έκτο που δίνουμε σε δύο εβδομάδες. Αυτό, λοιπόν, που κρατάμε από τον σημερινό αγώνα, είναι κάποια καλά διαστήματα που είχαμε. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα με τον ΟΦΗ». Άκης Μάντζιος (Κέρκυρα).

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Νίκη για… χανόμαστε! Η Βέροια έχει οδηγό το ματς του πρώτου γύρου. Κέρδισε 1-0 στην Κομοτηνή, στη μοναδική νίκη που έχει πετύχει φέτος μακριά από την έδρα της. Η βασίλισσα του βορρά έχει να κερδίσει από τον Δεκέμβριο και το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και ψάχνει πάση θυσία βαθμούς για να μην χάσει την επαφή της με Άρη, Πλατανιά και ΑΕΚ που κατά βάση κυνηγάει. Η προϊστορία είναι σύμμαχός της. Στην πρώτη στην ιστορία αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Α’ Εθνικής, δηλαδή στον πρώτο γύρο, κέρδισε, ενώ σε επίπεδο Β’ Εθνικής μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής πάλεψε για ένα ακόμα θαύμα την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε χάρη στο γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας. Οι νεοφώτιστοι γνωρίζουν ότι με νίκη θα καταφέρουν κύριο πλήγμα στην αντίπαλό τους και παράλληλα θα έχουν κάνει μεγάλο βήμα για τη σωτηρία τους, ενώ με ήττα μπλέκονται πολύ στα σενάρια υποβιβασμού, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι εξαιρετικής σημασίας και για εκείνους.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 3/2, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πανιώνιος-Βέροια 1-1, Βέροια-Λεβαδειακός 1-2, ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0. / Πανθρακικός-Πλατανιάς 1-1, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 1-1, Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1.
EXIT POLL: 1: 2,50 Χ: 3,10 2: 3,42
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Γεωργέας (τιμωρ.) – Ντίογκο (τραυμ.), Βρονταράς (τραυμ.), Στάθης (τραυμ.), Μιχαλόπουλος (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Σπάθας, Σωτηρόπουλος, Κοντίζας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Βεβαίως η βαθμολογική μας κατάταξη δηλώνει ότι χρειαζόμαστε βαθμολογικά οφέλη. Βασικός στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία, για αυτό αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο,η αγωνιστική παρουσία της Βέροιας είναι καλή -αντικειμενικά- και αυτό μας κάνει αισιόδοξους. Στο ποδόσφαιρο δεν επιλέγεις τους αγώνες. Παραδείγματος χάρη με ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό ένα ισόπαλο αποτέλεσμα θεωρείται πολύ καλό, αλλά με την παρουσία σε αυτά τα παιχνίδια φαίνεται η δυναμικότητα της ομάδας. Για αυτό εμείς θα διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια, ώστε να μην έχουμε ανάγκη όταν θα αντιμετωπίσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όσο πιο σύντομα την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία». Δημήτρης Καλαϊτζίδης

«Έχουμε στη συνέχεια ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τη Βέροια. Δεν έχουμε τις απαιτούμενες 72 ώρες, ώστε να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα η ομάδα μας. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε κάτι καλό στη Βέροια, να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που είναι και ο στόχος μας». Παύλος Δερμιτζάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι το κεντρικό πρόσωπο, όπως κάθε φορά που καλείται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος, που είδε την προηγούμενη αγωνιστική τον Παναθηναϊκό να σταματάει το μικρό του σερί, πάει στο στάδιο Καραϊσκάκη με δεδομένες πέντε απουσίες βασικών παικτών, οι οποίοι θα εκτίσουν την ποινή του, και δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι απ’ τους ερυθρόλευκους. Για τον Ολυμπιακό, στο ματς έχει το γνωστό στόχο. Να διατηρήσει το αήττητο, να συνδυάσει το αποτέλεσμα με το θέαμα και να γίνει ακόμα ένα exit poll σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις και την επιθυμία του κόσμου. Ο Αντώνης Νικοπολίδης παραμένει προπονητής, τη στιγμή που ο Μίτσελ φέρεται να αναλαμβάνει από Δευτέρα, ενώ σχετικά με την παράδοση η μια ισοπαλία που έχει αποσπάσει ο Ατρόμητος εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό κρατάει από το 1974. Τα έντεκα υπόλοιπα ματς έχουν λήξει υπέρ των ερυθρολεύκων.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 3/2, 17:15 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1. / ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-0, Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2.
EXIT POLL: 1: 1,28 Χ: 6,00 2: 16,48
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Πίνο (τραυμ.) - Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Σκόνδρας, Σουμπίνιο, Φυτανίδης (τιμωρημένοι).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Μάνταλος, Ακρίβος, Κωσταράς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ο Ατρόμητος είναι ένας αντίπαλος όπως ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Ολυμπιακό και εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Ράφικ Τζιμπούρ

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μοιάζει πολύ δύσκολο για μας. Εμείς θα πάμε εκεί χωρίς πίεση. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός ειναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά δε χρειάζεται να τους φοβόμαστε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Νομίζω πως ειδικά για μένα, αυτό είναι ένα καλό ματς επειδή από αυτό το ματς δεν έχεις να χάσεις πολλά παρά μόνο να κερδίσεις. Ελπίζω ότι θα είναι ένα ωραίο ματς κι έυχομαι να κάνω καλό παιχνίδι». Βέιμιρ Ράντμαν

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ
Μάκης Κατσαβάκης, Νίκος Πασιαλής, Λούκας Αλκαράθ και τώρα Γιάννης Μιχαλήτσιος. Ο Άρης ψάχνει να βρει ηρεμία με τον τέταρτο προπονητή στη φετινή σεζόν κι ενώ με τους προηγούμενους τρεις δεν κατόρθωσε να ξεφύγει από τον εφιάλτη του υποβιβασμού. Στα καλά νέα είναι πως οι δύο προηγούμενοι που ανέλαβαν στη διάρκεια της σεζόν δεν έχασαν στο ντεμπούτο του και παρότι είχαν πολύ δύσκολο έργο. Ο Πασιαλής είχε αποσπάσει ισοπαλία στο ΟΑΚΑ και ο Αλκαράθ είχε αποστάσει ισοπαλία στην Τρίπολη. Στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Άρης δεν μπορεί να ψάξει εκδίκηση για το σκορ του πρώτου γύρου, όμως εκείνο που πρωτίστως αναζητά είναι μια νίκη με κάθε τρόπο για να μπορέσει να απομακρυνθεί από τις δύο τελευταίες θέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θεωρητικά είναι και ο ισχυρός της πόλης σε αυτή τη χρονική στιγμή, έχει κι εκείνος ανάγκη τη νίκη. Τρία σερί ματς χωρίς νίκη είναι πολλά για τον δικέφαλο του βορρά, είναι πολλά και για την υπομονή απέναντι στον Γιώργο Δώνη και το παιχνίδι είναι οριακό για πολλούς λόγους. Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να ενισχύεται σημαντικά τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών κι έχει πλέον γεμάτο ρόστερ να διαχειριστεί και να πάρει τη νίκη, που πιθανόν να τον φέρουν και πάλι στη δεύτερη θέση. Στα τελευταία δέκα χρόνια η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο στα ματς των δύο αιωνίων της Θεσσαλονίκης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Άρη να έχει τρεις νίκες, τον ΠΑΟΚ μία και πέντε ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 3/2, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΟΦΗ-Άρης 2-0, Άρης-ΑΕΚ 1-1, Κέρκυρα-Άρης 2-2. / ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-0, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1.
EXIT POLL: 1: 3,48 Χ: 3,10 2: 2,60
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Παπαστεριανός (τιμωρ.) – Πάμπλο Γκαρσία (εκτός αποστ.), Σταφυλίδης (τραυμ.), Γεωργιάδης (τραυμ.), Χακόμπο (τραυμ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Βοσκάκης, Ευθυμιάδης, Καρατζίκας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Έχω μπει στα δύσκολα και στο παρελθόν, δεν υπήρξα δειλός ποτέ. Πιστεύω στην ομάδα, ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο σύνολο, έστω κι αν τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε, ο Άρης είναι Άρης και το είδαμε και με την ΑΕΚ, με τον κόσμο που βοηθούσε την ομάδα παρότι δεν έβλεπε καλό θέαμα. Αυτό έπαιξε ρόλο για να έρθουν δύο παίκτες όπως ο Τάτος και ο Ζαραδούκας. Ο Άρη είναι μεγάλη ομάδα, με κόσμο και γι” αυτό ήρθαν αυτοί οι δύο παίκτες. Έχω αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε». Γιάννης Μιχαλίτσιος

«Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα όπως το είπατε από την άποψη ότι υπάρχει η αντιπαλότητα, υπάρχει ο τοπικός χαρακτήρας. Είναι παιχνίδια που ουσιαστικά προμηνύουν μάχη, προμηνύουν ένταση αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, γιατί εμένα μου αρέσουν γενικώς τα γήπεδα που είναι γεμάτα κι ας υπάρχει αντιπαλότητα. Κι από τη δικιά μας πλευρά να κοιτάξουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε, να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή τη μάχη ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να φτάσουμε στη νίκη». Γιώργος Δώνης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Οι δύο εκπλήξεις των… μικρομεσαίων και οι δύο σφήνες στην πρώτη πεντάδα. Ποιος και αν θα τα καταφέρει στο τέλος, είναι μια άλλη ιστορία. Ο Λεβαδειακός έχει αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα και είναι πέμπτος, όμως καλείται να διαχειριστεί την ήττα από τον Πανιώνιο που έβαλε τέλος στην ξέφρενη πορεία του. Ο ΠΑΣ, αντιθέτως, κέρδισε τη Βέροια την προηγούμενη αγωνιστική, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2013 και ταξιδεύει στη Λιβαδειά για να διεκδικήσει την είσοδό του στην πεντάδα και με τον αέρα που του δίνουν οι έντεκα βαθμοί σε εννέα εκτός έδρας ματς. Η προϊστορία κάθε άλλο παρά μοιρασμένη είναι. Τόσο στο σύνολο, όπου ο Λεβαδειακός έχει 13 νίκες έναντι έξι του ΠΑΣ, όσο και στη Λιβαδειά. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει 10 νίκες, ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο και ο Άγιαξ της Ηπείρου δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει κανένα παιχνίδι. Μόλις τρία, ωστόσο, είναι στην Α’ Εθνική και στο πιο πρόσφατο – δηλαδή το περυσινό – οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 4/2, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1, Βέροια-Λεβαδειακός 1-2, Πανιώνιος-Λεβαδειακός 2-1. / Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0, Ολυμπιακός-Γιάννινα 2-0, Γιάννινα-Βέροια 2-0.
EXIT POLL: 1: 2,15 Χ: 3,20 2: 4,18
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χωρίς προβλήματα ο Λεβαδειακός - Πάντος (τιμωρ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Αρετόπουλος, Δημόπουλος, Βέρρης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο Λεβαδειακός ότι είναι δυνατή ομάδα, με ομοιογένεια, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά τις λεπτομέρειες θα τις κρατήσω για εμένα, τους συνεργάτες και τους παίκτες μου. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, να βγάλουμε την ένταση που συνηθίζουμε να βγάζουμε στα παιχνίδια μας, να είμαστε πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν δουλέψουμε μ' αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα». Γιάννης Χριστόπουλος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα