Κάζο Αλκαράθ στη Ρεάλ (vid)

Κάζο Αλκαράθ στη Ρεάλ (vid)

Γιώργος Φραδελάκης
Κάζο Αλκαράθ στη Ρεάλ (vid)

bet365

Από την Κέρκυρα στην... Primera και η Γρανάδα του Λούκας Αλκαράθ έριξε δυνατό «χαστούκι» στη Ρεάλ (1-0), με μοιραίο τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έβαλε αυτογκόλ!

Πριν από μία εβδομάδα έκανε χειραψία με τον Άκη Μάντζιο, ως προπονητής του Άρη, στο ΕΑΚ της Κέρκυρας. Το εμπόδιο ωστόσο των Φαιάκων αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τον Ισπανό τεχνικό και τους «κίτρινους». Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και το βράδυ του Σαββάτου, όταν αυτή τη φορά Μάντζιος «ντύθηκε» ο Ζοσέ Μουρίνιο και η Κέρκυρα πήρε τη θέση της Ρεάλ Μαδρίτης!

Η Γρανάδα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία, πήρε μία τεράστια βαθμολογική ανάσα και ανάγκασε τους πρωταθλητές Ισπανίας σε μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις. Μοιραίος μάλιστα της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από το μεγάλο αστέρι των «μερένγκες», αφού το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε με... άπιαστη κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 22ο λεπτό. Με νίκη πλέον η Μπαρτσελόνα την Κυριακή στη Βαλένθια, ξεφεύγει στο +18!

Από εκεί και πέρα όμως οι Μαδριλένοι ήταν... υπερβολικά προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους, με το μυαλό τους εμφανώς να βρίσκεται ακόμα στο προ τριημέρου clasico με τους Καταλανούς. Από την αρχή μπήκαν νωχελικά στο παιχνίδι και μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, ο Μουρίνιο έκανε με το ξεκίνημα τις επανάληψης δύο αλλαγές. Κεντίρα και Ιγκουαΐν πέρασαν εκτός αγωνιστικού χώρου, με τις θέσεις τους να παίρνουν οι Μπενζεμά και Καχεγόν αντίστοιχα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του μόλις από το 65', όταν ο Κοεντράο άφησε τη θέση του στον Μαρσέλο.

Το σκηνικό πάντως δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αφού οι «μερένγκες» ήθελαν, έδειχναν όμως να μην μπορούν. Έστω κι έτσι πάντως είχαν μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε να... κλέψουν τον βαθμό, αλλά ο Μπενζεμά έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για κάνει το 1-1 με τον Τόνιο εξουδετερωμένο.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Γρανάδα στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και την Ρεάλ να παραμένει στο -4 από την 2η Ατλέτικο Μαδρίτης και στο -15 από την Μπάρτσα! Να σημειώσουμε ότι και πέρυσι οι Μαδριλένοι είχαν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στο «Nuevo Los Cármenes», όταν ένα αυτογκόλ στο 92' ήταν ξανά αυτό που είχε κρίνει την αναμέτρηση (1-2), υπέρ όμως της ίδιας.

Η Ρέαλ έφτασε τις 100 ήττες με τον Φλορεντίνο Πέρεθ ως πρόεδρο. Χρειάστηκε 536 αγώνες (341 νίκες, 95 ισοπαλίες) για να φτάσει σε αυτές, ενώ η πρώτη ήττα ήρθε στις 25 Αυγούστου του 2000 και το 2-1 από την Μονακό στον τελικό του Super Cup Ευρώπης.

Μετά από 302 γκολ με όλες τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο αυτογκόλ της καριέρας του.

Οι 8 ήττες μέσα σε μία σεζόν ισοφάρισαν τη χειρότερη επίδοση για τον Ζοσέ Μουρίνιο, στον οποίο είχε συμβεί κάτι ανάλογο το 2005-06 όταν βρισκόταν στον πάγκο της Τσέλσι.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αλκαράθ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και πρώτη της Γρανάδα ως γηπεδούχου κόντρα στους Μερένγκες από το 1972!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρεάλ χάνει όλους τους εκτός έδρας αγώνες σε μία περιοχή και φέτος έφτασε τις 4 ήττες στην Ανδαλουσία (1-0, Σεβίλλη, 1-0 Μπέτις, 3-2 Μάλαγα, 1-0 Γρανάδα).

Γρανάδα (Λούκας Αλκαράθ): Τόνιο, Σικέιρα, Νιόμ, Μάινθ, Ινίγο Λόπεθ, Νολίτο (91' Ιρινέι Σάντος), Μικέλ Ρίκο, Ρέθιο, Τόρζε (87' Χουάνμα Ορτίθ), Ιγκάλο, Αράντα (75' Μπουονανότε).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Κοεντράο (65' Μαρσέλο), Βαράν, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Κεντίρα (46' Μπενζεμά), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγουαΐν (46' Καγιεχόν).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα