«Σεντονάτη» Άιντραχτ!

Λευτέρης Ντανοβασίλης
«Σεντονάτη» Άιντραχτ!

bet365

Ο Σρνταν Λάκιτς σκόραρε δύο φορές στο ντεμπούτο του, η Άιντραχτ έφυγε με νίκη 2-0 από το Αμβούργο και ξεφεύγει στην 4άδα μετά τις ήττες των Σάλκε και Μάιντς.

Στην Βόφλσμπουργκ δεν τον πίστεψαν ποτέ και αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν πριν λίγες ημέρες. Η Άιντραχτ δεν είχε χρήματα να τον αποκτήσει, ο ίδιος δεν ήθελε να πάει κάπου δανεικός μόνο για 6 μήνες και τελικά το deal έκλεισε μέχρι το καλοκαίρι του 2014, με τον Λάκιτς να ξεκινάει με το... καλησπέρα την απόσβεση.

Ο Κροάτης επιθετικός πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του και οδήγησε την Άιντραχτ σε μεγάλο διπλό στο Αμβούργο! Το παιχνίδι ξεκίνησε με ευκαιρία του Λάκιτς για τους φιλοξενούμενους στο 9' και στο 22' ο Κροάτης άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας μετά από ασίστ του Άιγκνερ, με τον Άντλερ να μην μπορεί να απομακρύνει. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους με τον Ρούντνιεβς, πριν ο Λάκιτς κάνει και το 0-2 στο 36' με πολύ ωραία κεφαλιά και πάλι μετά από ασίστ (σέντρα) του Άιγκνερ και λάθος των αμυντικών του Αμβούργου, καθώς ήταν ολομόναχος στη μικρή περιοχή. Στο 39' ήρθε και νέα ευκαιρία με τον Άιγκνερ να κάνει το δυνατό σουτ και τον Άντλερ να βγάζει δύσκολα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Φε έπαιξαν μόνο άμυνα, έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να κρατήσουν το προβάδισμά τους. Έτσι, έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, που ήταν καλύτεροι, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν, έχοντας πολλές καλές στιγμές. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ, όμως, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, οι Σον και Μπεργκ προσπάθησαν, όμως το Τραπ ήταν... ανίκητος. Αφού οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με Σον (3), Φαν Ντερ Φάαρτ και Μπεργκ (2), ήρθε ο Μάιερ στο 87' να χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος για την Άιντραχτ, που αποφάσισε να βγει στην επίθεση. Στις καθυστερήσεις το Αμβούργο θα μπορούσε να μειώσει, όμως ο Τραπ είπε εντυπωσιακά «όχι» σε σουτ των Μπεργκ και Γιάνσεν, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Αμβούργο (Τέρστεν Φινκ): Άντλερ, Γιάνσεν, Βέστερμαν, Μπρούμα, Ντίκμαϊερ, Μπαντέλι (46' Μπάιστερ), Αόγκο (78' Μπεργκ), Αρσλάν (46' Ρινκόν), Φαν Ντερ Φάαρτ, Σον, Ρούντνιεβς

Άιντραχτ (Άρμιν Φε): Τραπ, Οτσίπκα, Άντερσον, Σαμπράνο, Γιουνγκ, Σβέγκλερ, Ρόντε, Μάιερ, Άιγκνερ (90' Σελότσι), Ινούι (87' Ρους), Λάκιτς (83' Ματμούρ)

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Παρασκευή (01/02)

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 2-0

(85', 88' Πέτερσεν)

Σάββατο (02/02)

Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 2-1

(10', 26' Φόλαντ - 4' Κρούζε Μ.)

Σάλκε-Γκρόιτερ Φιρτ 1-2
(47' Μπάστος - 52' Κλάους, 92' Τζούρτζιτς)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Στουτγκάρδη 3-1
(10', 37' Κρούζε Ρ., 76' Φινκ - 60' Γκέντνερ)

Μάιντζ-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(41' Μίλερ, 50', 57' Μάντζουκιτς)

Βόλφσμπουργκ-Αουγκσμπουργκ 1-1
(23' Νάλντο - 25' Μόραβεκ)

Αμβούργο-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
(22', 36' Λάκιτς)

Κυριακή (03/2)

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα