Οποιος μιλάει για Β' Εθνική... (vid)

Gazzetta team
Οποιος μιλάει για Β' Εθνική... (vid)

bet365

... μην το παίξει στοίχημα, θα πάει φυλακή! Η ΑΕΚ με τον Γκερέιρο (φάουλ στο 12') νίκησε και τον Πανιώνιο (1-0) και πήγε πλέον στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη!

Με ανεβασμένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση μετά τα τελευταία αποτελέσματα, η ΑΕΚ μπήκε στον αγώνα δυνατά, πήρε τον έλεγχο στο κέντρο και στο 12' πήρε και το προβάδισμα από την εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο. Εχοντας, πλέον, τα πάντα υπέρ της, η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, δείχνοντας διάθεση να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη.

Με πίεση ψηλά, αλληλοκάλυψη και σωστή απόσταση ανάμεσα στις γραμμές, οι Κιτρινόμαυροι έκλεβαν συνεχώς μπάλες και έτσι ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι καθώς ο Πανιώνιος δεν είχε ισορροπία ως ομάδα και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Οι φιλοξενούμενοι δεν κρατούσαν την μπάλα στην κατοχή της και μοιραία δεν μπορούσαν και να κάνουν κάτι καλό επιθετικά, με την ΑΕΚ -από την άλλη πλευρά- να απειλεί με τον Πετρόπουλο σε δύο πολύ καλές περιπτώσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κατίδης πήρε τη θέση του τραυματία Γκερέιρο, αλλαγή που δεν έδειξε να επηρεάζει την ΑΕΚ υπό την έννοια πως διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν ένιωθε κάποια απειλή από τον αντίπαλο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, πάντως, ο Πανιώνιος πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να φανεί επιθετικά καθώς η Ένωση του έδινε τη δυνατότητα να επιτεθεί.

Ο Λίνεν αντικατέστησε τον Φούντα με τον Σταματή και γύρισε -λανθασμένα όπως αποδείχθηκε- σε 4-3-3, με τους Μητρόπουλο-Κορδέρο-Φέτση στο κέντρο και τους Κατίδη-Σταματή-Πετρόπουλο μπροστά, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ από την κεφαλιά του Καμπάνταη που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι!

Η Ένωση έδειχνε κουρασμένη, ο Λίνεν έβγαλε και τον Πετρόπουλο για να βάλει τον Φουρτάδο που εμφανίστηκε μετά από καιρό και γενικά ο Γερμανός προπονητής δε βοήθησε ιδιαίτερα καθώς ούτε ο Σταματής είναι αριστερό εξτρέμ είτε ο Κατίδης δεξί για να μπορεί η ομάδα να αναπτυχθεί ορθόδοξα. Έστω κι έτσι, όμως, η ΑΕΚ θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς είτε στο 79' με το τετ α τετ του Κατίδη είτε στο 83' με το πέναλτι που κέρδισε ο Σταματής. Ο Κατίδης, όμως, δε σκόραρε σε καμία από τις δύο (εύκολες) περιπτώσεις, διατηρώντας το άγχος ως το τέλος.

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς πάντως -γιατί για την ΑΕΚ μιλάμε- αυτή τη φορά δεν πλήρωσε την επιπολαιότητα των παικτών της ή τις λάθος κινήσεις του προπονητή της και πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο!

Man of the match: Πολύ καλά τα πήγε ακόμη μία φορά στο χώρο του κέντρου ο Κορδέρο. Σωστός ανασταλτικά, μοίραζε σωστά το παιχνίδι δημιουργικά και βοήθησε πολύ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κατίδης δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω στην Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο και να τη βοηθήσει να καθαρίσει το ματς νωρίτερα. Είχε και δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει (τετ α τετ, πέναλτι) αλλά δε βρήκε στόχο...

Στο ύψος του: Αγωνίστηκε μόνο ένα ημίχρονο καθώς τραυματίστηκε αλλά έκανε τη διαφορά. Ο λόγος για τον Γκερέιρο, που με υπέροχη εκτέλεση φάουλ βρήκε δίχτυα και χάρισε στην ΑΕΚ το τρίποντο.

Η γκάφα: Διαλέγει ο καθένας όποια θέλει από τις χαμένες ευκαιρίες των Πετρόπουλου και Κατίδη...

Το στραγάλι: Στο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ΑΕΚ οι παίκτες του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν. Ενα παρόμοιο φάουλ, ακριβώς στην ίδια θέση, έδωσε ο ρέφερι και για τον Πανιώνιο στο 81' αλλά ο Γουνδουλάκης έστειλε την μπάλα άουτ.

Το ταμείο του Gazzetta: Στα παιχνίδια με Ξάνθη, Αρη, ΟΦΗ, Πανιώνιο η ΑΕΚ ήθελε τουλάχιστον 10 βαθμούς. Ακριβώς τόσους πήρε, απέκτησε καλή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και μπορεί να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος νίκησε για δεύτερη σερί εβδομάδα. Οσο για τον Πανιώνιο, στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε τίποτα, στο δεύτερο βελτιώθηκε αλλά δεν πήρε αποτέλεσμα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα