«Γκολ στον Ολυμπιακό!»

Γιώργος Κοντογεώργης
«Γκολ στον Ολυμπιακό!»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε στην Ισπανία τον Ναμπίλ Ελ Ζαρ που έδωσε υπόσχεση για γκολ στους Ερυθρόλευκους! Ο Μαροκινός ήθελε να μείνει στον ΠΑΟΚ και ψήφισε Σάλπι.

Βγάλτε από το μυαλό σας την εικόνα ενός σοβαροφανή ανθρώπου ο οποίος περιμένει απλά για να απαντήσει και να φύγει. Παρότι τον βρήκαμε το πρωί της μέρας του αγώνα με την Βαγιαδολίδ και ο χρόνος του ήταν περιορισμένος αφού έπρεπε να μπει στο λεωφορείο της αποστολής, ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ αποτέλεσε φοβερή παρέα για κουβέντα και είχε εξαιρετική διάθεση. Με μόνιμο χαμόγελο και πολύ συχνό γέλιο τα είπαμε για την Λεβάντε, τον Ολυμπιακό, τη μεταξύ τους μάχη στο Europa League αλλά και τον ΠΑΟΚ, που δεν έχει ξεχάσει και στον οποίο ήθελε να μείνει. Ο 26χρονος νιώθει πλέον πολύ καλά στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», τόνισε ότι βρίσκεται σε ένα πρωτάθλημα που του ταιριάζει και μίλησε επίσης για τις μαζεμένες μεταγραφές από την Λίβερπουλ προς Ελλάδα πριν μερικά χρόνια κάνοντας... κοπλιμέντο στο ποδόσφαιρό μας.


Και τώρα Λεβάντε. Μετά από Premier League και Ελλάδα βρίσκεσαι εδώ και έναν χρόνο στην Ισπανία. Εκανες την καλύτερη επιλογή;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με όλα εδώ. Είναι ένα από τα καλύτερα και ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα του κόσμου, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και παίκτες. Σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθείς. Στην ομάδα υπάρχει εξαιρετικό κλίμα καθημερινά και ευτυχώς έχουμε κρατήσει την καλή φόρμα στην οποία βρεθήκαμε πέρυσι».

Στην Λίβερπουλ δεν ησουν βασικός και στη συνέχεια βρέθηκες σε ένα πρωτάθλημα σαφώς χαμηλότερου επιπέδου, είναι τελικά καλύτερα να είσαι σε μία όχι τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά να είσαι βασικός;

«Σίγουρα βοηθάει πολύ όταν και είσαι στα πρώτα πλάτα του προπονητή και παίζεις σε μία κορυφαία λίγκα όπως είναι η Primera Division. Σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκεται στον πάγκο και όλοι προτιμούν να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, ευχαριστιέμαι πολύ το ποδόσφαιρο εδώ και χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να παίζω».

Με τον ΠΑΟΚ τι έγινε; Γιατί έφυγες; Ηθελες να μείνεις;

«Ημουν πραγματικά χαρούμενος στην Θεσσαλονίκη, ήταν εκπληκτικές οι μέρες μου στον ΠΑΟΚ και είχα δεθεί με τους οπαδούς του. Ηθελα να μείνω, όμως εκείνη την εποχή είχαν προκύψει δυσκολίες και προβλήματα με τη διοίκηση και το συμβόλαιό μου και έτσι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο από το να φύγω. Ποδοσφαιρικά πέρασα πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική».

Τα ματς πλησιάζουν, νιώθεις ότι θα σκοράρεις;

«Γιατί όχι; Θέλω να βάλω ένα γκολ στον Ολυμπιακό. Αν μπορέσω, να το κάνω θα είναι κάτι απίστευτο για μένα, την ομάδα μου αλλά και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Οπότε χαίρεσαι που επιστρέφεις...

«Φυσικά! Μου αρέσει πολύ που γυρίζω στην Ελλάδα, πέρασα έναν πολύ ωραίο χρόνο εκεί, είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω».

Αγαπημένος σου συμπαίκτης από τον ΠΑΟΚ;

«Εχω αγωνιστεί με πολλούς καλούς παίκτες, όμως ο Σάλπι είναι ένα εξαιρετικό άτομο και απίστευτος ποδοσφαιριστής».

Ποιος έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση;

«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση. Είναι μία ομάδα που έχει συνεχή παρουσία και μεγάλη εμπειρία στο Champions League και τώρα συνεχίζει στο Europa League. Δεν πρόκειται να είναι εύκολο για κανέναν, όμως θεωρώ ότι αυτοί έχουν το προβάδισμα».

Τι θυμάσαι περισσότερο από τον Ολυμπιακό;

«Εχει μία πολύ δυνατή έδρα, οι οπαδοί δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και σπρώχουν την ομάδα τους. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας για να μην παρασυρθούμε».

Υπήρξε μία περίοδος που αρκετοί παίκτες από την Λίβερπουλ, όπως εσύ και οι Λέτο, Ριέρα, Νέθεμ, Πλεσί ήρθατε στην Ελλάδα. Τι είχε συμβεί;

«Εγώ τους ζούσα κάθε μέρα, δεν νομίζω ότι υπήρξε συγκεκριμένος λόγος. Η Ελλάδα ήταν ένας καλός προορισμός, αφού διαθέτει ένα καλό πρωτάθλημα με ικανούς παίκτες και δυνατούς αγώνες και γι' αυτό είχαμε έρθει όλοι».

Λέτο ή Ριέρα;

«Και οι δύο. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες».

Για ποιο λόγο η Λεβάντε θα αποκλείσει τον Ολυμπιακό;

«Δεν θα σας πω, ακόμα και να πω κάτι δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα