«Γρήγορος, εργατικός, άπειρος ο Εσπάρθα»

«Γρήγορος, εργατικός, άπειρος ο Εσπάρθα»

Θάνος Σαρρής
«Γρήγορος, εργατικός, άπειρος ο Εσπάρθα»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής της Οσασούνα, Μάρτιν Γκονθάλεθ, μιλάει στο gazzetta.gr για τον Γιοκίν Εσπάρθα και την προοπτική που του ανοίγεται στον Παναθηναϊκό, ενώ αναλύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής μας ξεκαθάρισε αρχικά ότι το όνομά του είναι Γιοκίν και όχι Χοκίν. Το αρχικό γράμμα του ονόματός του είναι το «χότα», ωστόσο ανάλογα με την περιοχή η προφορά αλλάζει. Στην Παμπλόνα, στις παρυφές της χώρας τον Βάσκων, τον Εσπάρθα τον φωνάζουν Γιοκίν. Για την ακρίβεια... Γκιοκίν! Ο Άνχελ Μάρτιν Γκονθάλεθ είναι πρώην ποδοσφαιριστής της Οσασούνα και της Ράγιο Βαγιεκάνο και αποτελεί στέλεχος της πρώτης από όταν τελείωσε την καριέρα του. Γνωρίζει λοιπόν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού από τα πρώτα του βήματα.

Το διπλό του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη πληρώνει 3.55 στη novibet

Το gazzetta.gr ζήτησε τη γνώμη του για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήρθε στον Παναθηναϊκό για να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Το βήμα που δεν κατάφερε να κάνει σε κάποια από τις ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν. Ούτε στην Οσασούνα, από την οποία ξεκίνησε. Ο Γκονθάλεθ στάθηκε στα αθλητικά του προσόντα και στην εργατικότητά του, ενώ ως μειονέκτημα δεν ανέφερε την τεχνική του, αλλά την έλλειψη εμπειρίας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι ένα παιδί που δεν δημιουργεί ποτέ πρόβλημα στην ομάδα.
Ποια στοιχεία ξεχωρίζουν στον Εσπάρθα;
«Είναι ένας παίκτης δυνατός, με καλή φυσική κατάσταση και αθλητικά προσόντα. Είναι ένας αθλητικός ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει για τη φυσική του κατάσταση και την ταχύτητά του, καθώς και για τον τρόπο που δουλεύει συνεχώς».
Σε ποιες θέσεις μπορεί να αγωνιστεί;
«Μπορεί να παίξει το ίδιο καλά στην αριστερή και στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Με την ίδια επιτυχία και στα δύο άκρα, παρότι δεν χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Έχει καλές κινήσεις. Είναι αυτό που λέμε παίκτης γραμμής, δεν του ταιριάζει κάποια άλλη θέση».
Μιλήσατε για τα αθλητικά του προσόντα. Ως μειονέκτημα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την τεχνική του;
«Δεν θα το έλεγα. Αν πρέπει να μιλήσουμε για ένα μειονέκτημα, αυτό είναι η έλλειψη εμπειρίας. Έχει παίξει κυρίως στην Σεγούντα Ντιβισιόν και τώρα καλείται να αγωνιστεί σε ένα σύλλογο με πολλές απαιτήσεις όπως ο Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει τις παραστάσεις ή να έχει δοκιμάσει τον εαυτό του σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αλλά έχει προοπτικές θεωρώ και δεν φοβάται τον ανταγωνισμό».
Πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερου επιπέδου από το ισπανικό αλλά με τις ιδιαιτερότητές του, όπως το ελληνικό;
«Νομίζω πως ναι. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Θα κάνει τα πάντα για να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό και να μην χάσει τη θέση του. Δουλεύει πραγματικά πάρα πολύ στις προπονήσεις, είναι επίμονος και προσέχει πολύ ώστε να είναι στην επιθυμητή κατάσταση».
Οπότε... τα βρίσκει και με τους προπονητές;
«Απολύτως. Δεν είχε ποτέ του πρόβλημα και με κανέναν στην ομάδα. Ήταν πολύ συμπαθητικός σε όλους, στους προπονητές, στους συμπαίκτες του και στα μέλη του τιμ. Είναι ένα νορμάλ παιδί, που δουλεύει σκληρά και ακούει τον προπονητή του. Απλά στην ομάδα μας δεν έβρισκε θέση στην 11άδα για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αφού ήταν θέμα του προπονητή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα