Ζόνας: «Ήθελα πολύ ΑΕΚ!»

Ζόνας: «Ήθελα πολύ ΑΕΚ!»

Γιώργος Καραμάνος
Ζόνας: «Ήθελα πολύ ΑΕΚ!»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε στην Ισπανία τον επιθετικό της Βαλένθια, ο οποίος το 2009 βρέθηκε μία ανάσα από την ΑΕΚ και τώρα παίζει στην Εθνική Βραζιλίας…

Δεν ήταν ένα προκαθορισμένο ραντεβού. Ούτε καν υπήρχε πρόνοια να μιλήσουμε μαζί του. Αλλωστε αυτό το οδοιπορικό στη Βαλένθια έγινε ξεκάθαρα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και ο Ζόνας δεν είχε και πολλά να πει για τους Ερυθρόλευκους ή την αντίπαλο τους στο Europa League, Λεβάντε. Ωστόσο, δεν γινόταν να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Από τη στιγμή που τον πετύχαμε χαλαρό αμέσως μετά το Βαλένθια-Ρεάλ (προημιτελικός Κυπέλλου Ισπανίας), προλάβαμε στα πεταχτά να του κάνουμε ορισμένες ερωτήσεις. Και η βιαστική κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τον παρ’ ολίγον γάμο του με την ΑΕΚ, το πώς, το γιατί χάλασε και τι αισθάνθηκε τότε ο ίδιος για εκείνο το ναυάγιο.

Για όσους δεν γνωρίζουν σε τι αναφερόμαστε, ακολουθεί η εξιστόρηση που ξεκινάει τον Αύγουστο του 2009 και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Τότε λοιπόν ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς που βρισκόταν στο τιμόνι της Ενωσης, τον ζητούσε διακαώς από τον Νίκο Θανόπουλο. Ο νυν επιθετικός της Βαλένθια έβγαζε μάτια με τη φανέλα της Γκρέμιο και νωρίτερα της Πορτουγκέζα και η ΑΕΚ τον διεκδίκησε. Εικάζεται (δεν έχει επιβεβαιωθεί) πως η πρόταση της έφτασε ακόμα και το 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά η Γκρέμιο απάντησε αρνητικά. Ο λόγος ήταν ότι είχε στα πιτς τον Μάξι Λόπες και θα ξέμενε η ίδια από επιθετικό, ενώ και οι οπαδοί της πίεζαν για να μείνει.

Υπήρξε ωστόσο, η υπόσχεση των Βραζιλιάνων ότι η μεταγραφή θα γινόταν τον χειμώνα. Τα παραπάνω τα είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο παίκτης σε διάφορες τηλεφωνικές συνεντεύξεις τότε. Δυστυχώς όμως ο Ζόνας τραυματίστηκε σοβαρά στους συνδέσμους του αστραγάλου και έμεινε εκτός σχεδόν τέσσερις μήνες. Η ΑΕΚ που σταδιακά άρχιζε την οικονομική κατρακύλα της, δεν έκανε κίνηση τον χειμώνα για κάποιον που βρισκόταν στο στάδιο της αποθεραπείας και έτσι ο παικταράς χάθηκε για πάντα. Για να φτάσουμε στο σήμερα…

Συγχαρητήρια για την πορεία σου στη Βαλένθια. Είχες φανταστεί ποτέ ότι θα παίξεις σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Βαλένθια;
ΖΟΝΑΣ: «Το ονειρευόμουν, αλλά δεν το περίμενα να συμβεί με τον τρόπο που συνέβη.»

Είχες έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο. Φοβήθηκες τότε ότι δεν θα επανέλθεις στο επίπεδο που βρισκόσουν πριν;
ΖΟΝΑΣ: «Ναι, υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα πολύ για την καριέρα μου. Ωστόσο, όταν επέστρεψα μπορώ να πω ότι για κάποιο λόγο ήμουν ακόμα καλύτερος.»

Εκείνος ο τραυματισμός σου είχε στερήσει τότε το πέρασμα στην Ευρώπη. Είναι αλήθεια ότι το 2009 βρέθηκες κοντά στο να έρθεις στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ;
ΖΟΝΑΣ: «Ναι! Θυμάμαι ότι είχε γίνει πολύ κουβέντα με την ΑΕΚ. Μπορώ να πω πως είχαμε φτάσει και κοντά. Επρεπε όμως να συμφωνήσει πρώτα η Γκρέμιο και μετά εγώ. Η ομάδα είπε πως δεν θα προχωρούσαμε και έτσι δεν υπήρξε κάτι περισσότερο. »

Ηθελες να έρθεις;
ΖΟΝΑΣ: Ναι, ήθελα πολύ. Το έβλεπα τότε σαν μία ευκαιρία να έρθω στην Ευρώπη και μετά μέσα από το παιχνίδι μου να πάω σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα. Οι περισσότεροι στη Βραζιλία έτσι το σκέφτονται.»

Βλέποντας το τώρα μετά από καιρό, μπορείς να πεις πως κάθε εμπόδιο ήταν για καλό;
ΖΟΝΑΣ (γέλια): Εντάξει τότε δεν χάρηκα που χάλασε η μεταγραφή. Ετσι όπως το λες όμως, σίγουρα μπορώ να πω ότι όλα έγιναν για καλό, μιας και ήρθα τελικά στη Βαλένθια.»

Δεν ξεκινήσατε καλά τη σεζόν. Στη Βαλένθια υπάρχει όμως ένας νέος προπονητής. Πως είναι το κλίμα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε; Εχει αλλάξει προς το καλύτερο;
ΖΟΝΑΣ: «Νομίζω πως τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Εχουμε βελτιώσει την εικόνα μας και ο Βαλβέρδε νομίζω πως έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό.»

Θα ερχόσουν ποτέ στην Ελλάδα;
ΖΟΝΑΣ: «Χμμμ!! Δύσκολη ερώτηση τώρα. Κανείς δεν ξέρει για το μέλλον, αλλά δεν θα προτιμούσα ένα πιο μεγάλο πρωτάθλημα. Η Ισπανία μου ταιριάζει.»

Ο Ζόνας έπρεπε να φύγει και δεν μπορέσαμε να πούμε περισσότερα ή να τον ρωτήσουμε για τη Λεβάντε και τον Ολυμπιακό. Κλείνοντας να παραθέσουμε μία λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο θέμα μας. Η Βαλένθια απέκτησε αυτό τον παικταρά (διεθνής έκτοτε με τη Βραζιλία, 8 συμμ./2 γκολ) τον Φεβρουάριο του 2011, πληρώνοντας μόλις 1,25 εκατ. ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα