Ο αμφιλεγόμενος Χοκίν Εσπάρθα (vids)!

Ο αμφιλεγόμενος Χοκίν Εσπάρθα (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Ο αμφιλεγόμενος Χοκίν Εσπάρθα (vids)!

bet365

Πολλά έχουν ακουστεί ήδη για την αξία του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού Χοκίν Εσπάρθα και το gazzetta.gr επιχειρεί να ρίξει φως στον παίκτη που έχει μείνει αιώνιο ταλέντο!

Ο Χοκίν Αρκάγια Εσπάρθα, ή απλά Χοκίν, έκανε το μεγάλο βήμα της καριέρας του αφήνοντας την β' κατηγορία της Ισπανίας και την Ουέσκα για τον Παναθηναϊκό. Ο γεννημένος στις 15 Ιουνίου του 1988 στην Παμπλόνα ξεκίνησε την καριέρα του στην δεύτερη ομάδα της Οσασούνα σε ηλικία 18 ετών και μετά από ένα έτος έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Το αιώνιο ταλέντο...

Η Οσασούνα τον ανακάλυψε σε πολύ μικρή ηλικία, αφού το 2001 ήταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο και πέρασε από όλα τα τμήματα υποδομής της. Μαζί με τον Κίκε Σόλα και τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα ήταν τα μεγάλα ονόματα στις μικρές ηλικίες.

Ο Κίκε Σόλα μετά από ένα πέρασμα στον Λεβαδειακό συνεχίζει την καριέρα του στην Οσασούνα, ενώ και μέσω του twitter ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Χοκίν στον Παναθηναϊκό και τον ενημέρωσε πως η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα. Οσον αφορά, τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Τσέλσι.

Το ντεμπούτο του στην Πριμέρα

Ο Χοκίν, έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga, στις 17 Ιουνίου 2007, έπαιξε στην εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2), όμως, μέχρι το 2010 κατάφερε να αγωνιστεί σε άλλα πέντε ματς και αποφασίστηκε πως είναι καλύτερο να δοθεί δανεικός σε μια μικρότερη ομάδα, ώστε να πάρει παιχνίδια και να συλλέξει εμπειρίες.

Η Ουέσκα ήταν ο επόμενος προορισμός του Χοκίν Εσπάρθα τον Ιανουάριο του 2009 και πραγματοποίησε 16 εμφανίσεις και σημείωσε ένα γκολ στο εξάμηνο που έκατσε εκεί. Ο 24χρονος άσος δεν επέστρεψε στην Οσασούνα, αλλά δόθηκε ξανά δανεικός στην ίδια ομάδα και αγωνίστηκε σε 27 αναμετρήσεις, πανηγυρίζοντας πάλι ένα γκολ.

Η Ουέσκα πείστηκε για τις ικανότητες του και πρόσφερε στον Ισπανό μέσο μόνιμο συμβόλαιο συνεργασίας και συνέχισε να αποτελεί κομμάτι της ομάδας, μετρώντας 25 συμμετοχές και δύο τέρματα, πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Δεν πήρε φανέλα βασικού

Ο Χοκίν Εσπάρθα δεν κατάφερε ποτέ να πάρει φανέλα βασικού και συνήθως δεν παίζει ποτέ 90λεπτο και παραμένει στάσιμος. Ο Φάμπρι τον γνωρίζει από την Ουέσκα, όπου πέρασε για ένα... φεγγάρι και διακρίνεται για την ταχύτητα, την τεχνική του κατάρτιση, αλλά και την επιπολαιότητα του. Είναι καλύτερος όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, παρά να ξεκινάει βασικός. Φέτος στα 16 παιχνίδια της Ουέσκα έχει πέρασει ως αλλαγή στα 12.

Πολυθεσίτης... και Ηρακλής

Στα πολύ θετικά του σημεία είναι πως μπορεί να αγωνιστεί είτε στο δεξί «φτερό» της μεσαίας γραμμής, είτε στο αριστερό, ενώ μπορεί να παίξει και στην επίθεση, αφού ξεχωρίζει για το δυνατό του σουτ. Πάντως, αρχικά στην Ελλάδα ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του ο Ηρακλής, αλλά ο Παναθηναϊκός πρόλαβε και τον έκανε δικό του.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΧΟΚΙΝ

Ονοματεπώνυμο: Χοκίν Αρκάγια Εσπάρθα

Ημ/νία γέννησης: 15-06-1988)

Ύψος: 177 εκ.

Βάρος: 68 κιλά

Εθνικότητα: Ισπανός

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΧΟΚΙΝ ΕΣΠΑΡΘΑ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜ.

15/09/12

Λούγκο – Ουέσκα

2-4

17' (γκολ)

22/09/12

Ουέσκα – Έλτσε

0-0

17'

29/09/12

Αλοκορκόν – Ουέσκα

1-0

25'

06/10/12

Ουέσκα – Χιρόνα

0-0

24'

13/10/12

Βιγιαρεάλ – Ουέσκα

1-1

15'

31/10/12

Ουέσκα- Μπαρτσελόνα Β'

1-4

24'

10/11/12

Σαμπαντέλ – Ουέσκα

1-0

18'

18/11/12

Ουέσκα – Γουαδαλαχάρα

2-1

28'

15/12/12

Ουέσκα – Κόρδοβα

1-3

27'

06/01/13

Χερέθ – Ουέσκα

1-1

8'

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα