«Πέταξαν» 23 εκατομμύρια!

«Πέταξαν» 23 εκατομμύρια!

Γιώργος Φραδελάκης
«Πέταξαν» 23 εκατομμύρια!

bet365

Μία ενδεκάδα αξίας σχεδόν 23 εκατ. ευρώ έχασε ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο χρόνο από το ρόστερ του όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, χωρίς να πάρει ούτε ευρώ! Σε αυτά προστίθενται άλλα 2,8 εκατομμύρια που θα πάρουν τρεις παίκτες

Η... έξοδος των παικτών συνεχίζεται στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει η ομάδα να χαμηλώσει το μπάτζετ. Μόνο στους τελευταίους επτά μήνες έφυγαν 11 παίκτες, που αν είχαν πουληθεί θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στα ταμεία του συλλόγου.

Το ποσό εξάλλου που υπολογίζεται ότι έχασε ο Παναθηναϊκός, με βάση την αξία των παικτών που αποχώρησαν, όπως αυτή εκτιμάται από το «transfermarkt», φτάνει στα 23 εκατ. ευρώ! Από τον Νίνη και τον Σιμάο, ως τον Σπυρόπουλο, τον Βύντρα και τον Χριστοδουλόπουλο, που είναι οι τελευταίοι οι οποίοι μπήκαν στο τρένο της... μεγάλης φυγής, το Τριφύλλι τροφοδότησε ομάδες τόσο ελληνικές, όσο και των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Στην κορυφή βέβαια της λίστας, δεν βρίσκεται άλλος από τον Σωτήρη Νίνη, ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία των «πρασίνων», μέχρι και πριν από ένα χρόνο, που όμως έφυγε από τον Παναθηναϊκό, χωρίς η ομάδα του να βάλει ούτε... μισό ευρώ στα ταμεία της. Όσο για τον πιο «φθηνό» από αυτούς, φτάνει στα 1 εκατ. ευρώ, με τρεις παίκτες να βρίσκονται σε αυτή την κλίμακα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει από εκεί και πέρα το γεγονός ότι οι οι τρεις από τους έντεκα αυτούς παίκτες θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Serie A, ενώ μόλις ένας εξ αυτών, είναι ελεύθερος, χωρίς να έχει βρει ακόμα ομάδα. Αυτός βέβαια είναι ο τραυματίας Σεμπάστιαν Λέτο, που μπορεί αυτή τη στιγμή να εκτιμάται στα 2,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο είναι δεδομένο πως σε υγιή κατάσταση, η αξία του Αργεντινού θα ήταν τουλάχιστον διπλάσια.

Οι «Ιταλοί»

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις Έλληνες διεθνείς παίκτες, που μέχρι πρότινος φορούσαν τα πράσινα, πλέον θα βγάζουν το... παντεσπάνι τους στα γήπεδα της Serie A. Την αρχή έκανε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος από από το περασμένο καλοκαίρι, όταν κι έληξε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, ανήκει στην Πάρμα. Από εκεί και πέρα, μετράει... ώρες ως παίκτης της Κιέβο Βερόνα Νίκος Σπυρόπουλος, ενώ μόνο η ανακοίνωση απομένει για να επισημοποιηθεί η μετακίνηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην Μπολόνια. Να σημειωθεί πάντως ότι οι δύο τελευταία χάρισαν κάποια από τα δεδουλευμένα τους για να πάρουν την ελευθέρας του, με το συνολικό ποσό να κυμαίνει στις 150.000 ευρώ.

Ο «Κάρα» και... οι άλλοι

Ο πάλαι ποτέ αρχηγός του Παναθηναϊκό, η «σημαία» της ομάδας αποχώρησε με κάπως... άκομψο τρόπο το περασμένο καλοκαίρι, αφού στα 35 του θεωρούνταν «λίγος» για την Σούπερ Λιγκ από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να πάρει το τελευταίο -ίσως- συμβόλαιο της καριέρας του, στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Φούλαμ. Φυσικά δεν εισέπραξαν κάποιο ποσό οι «πράσινοι», τη στιγμή που ακόμα και τώρα η αξία του φτάνει στο 1 εκατ. ευρώ.

Από τους υπόλοιπους τέσσερις εκείνος με το υψηλότερο market value είναι ο Κλέιτον, αλλά αυτός που αναμφίβολα έχει κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής, δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Πετρόπουλο. Ο υψηλόσωμος στράικερ έχει βαλθεί να... σώσει μόνο του την ΑΕΚ και στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει το «παρών», μετράει ήδη τρία γκολ, τα οποία και χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στην Ένωση. Η αξία του 27χρονου άσου φτάνει στο 1 εκατ. ευρώ, αλλά είναι δεδομένο πως αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο, θα... εκτοξευθεί. ς

Ένας παίκτης στον οποίο πόνταραν πολλά οι «πράσινοι» τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Σιμάο, που όμως πριν από μερικούς μήνες δελεάστηκε από το υψηλό συμβόλαιο της Σαντόνγκ Λούντενγκ και συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα. Έστω κι αν αυτή η επιλογή ήταν ένα πισωγύρισμα για την καριέρα του, η αξία του εκτιμάται στα 1,5 εκατ. ευρώ. Σχετικά με τον Κλέτιον, που θα μπορούσε να φέρει ως και 2 εκατ, ευρώ στον Παναθηναϊκό, να σημειώσουμε ότι αγωνίζεται πλέον στην τουρκική Καϊζερίσπορ. Όσο για τον ενδέκατο, ο Ματίας Μπίαρσμιρ που φοράει πλέον τη φανέλα της Γκέτεμποργκ, εκτιμάται στα 1 εκατ. ευρώ.

Αλλα 2,8 εκατομμύρια πεταμένα...

Αξίζει δε να αναφερθεί πως τρεις από αυτούς, τη στιγμή που θα προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε άλλο σύλλογο, θα συνεχίσουν να πληρώνονται από τον Παναθηναϊκό! Στην συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκονται ο Κώστας Κατσουράνης που ανήκει από τον περασμένο Δεκέμβριο στον ΠΑΟΚ και θα πάρει από τον Παναθηναϊκό 600.000, αλλά και ο Λουκάς Βύντρα, που θα εισπράξει άλλo 1.000.000, ενώ θα πληρώνεται και από τη νέα του ομάδα. Όσον αφορά τον πρώτο, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να εισπράξουν σε περίπτωση που τον πουλούσαν μέχρι και 1,75 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η αξία του 32χρονου αμυντικού υπολογίζεται στα 2,25 εκατ. ευρώ! Από εκεί και πέρα το Τριφύλλι ήρθε σε διακανονισμό και θα συνεχίσει να πληρώνουν για τον επόμενο σχεδόν χρόνο και τον Σεμπάστιαν Λέτο, με 1,2 εκατομμύρια ευρώ, τον παίκτη που ομολογουμένως θα μπορούσε στα... καλά του να φέρει περισσότερο χρήματα από κάθε άλλον στα ταμεία του Τριφυλλιού. Έστω και χωρίς παιχνίδι στα πόδια του πάντως εδώ και ένα χρόνο, η αγοραστική του αξία φτάνει στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τον πίνακα με τους παίκτες και την αξία τους:

ΠΑΙΚΤΕΣ

ΑΞΙΑ (εκατ. ευρώ)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Σωτήρης Νίνης

5

Πάρμα

Σεμπάστιαν Λέτο

2,5

-

Γιώργος Καραγκούνης

1

Φούλαμ

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

3

Μπολόνια

Κώστς Κατσουράνης

1,75

ΠΑΟΚ

Λουκάς Βύντρα

2,25

Λεβάντε

Νίκος Σπυρόπουλος

2

Κιέβο Βερόνα

Αντώνης Πετρόπουλος

1

ΑΕΚ

Σιμάο Μάτε Ζούνιορ

1,5

Σαντόνγκ Λούντενγκ

Σίλβα Κλέιτον

2

Καϊζερίσπορ

Ματίας Μπίαρσμιρ

1

Γκέτεμποργκ

Σύνολο παικτών: 11

Αξία: 23 εκατ. ευρώ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα