Απλά... με το μυαλό στον Λουκά!

Gazzetta team
Απλά... με το μυαλό στον Λουκά!

bet365

Στο... περιθώριο της απόκτησης του Λουκά Βύντρα, ο κακός Ολυμπιακός με αλλαγές στην 11άδα κέρδισε (0-1) ξανά την Καβάλα και πέρασε με 2 νίκες στους «8» του κυπέλλου!

Έτσι ξεκίνησε

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε με την Καβάλα ο Ολυμπιακός. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Παπάζογλου, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας και αριστερό μπακ ο Λυκογιάννης. Στον άξονα ήταν οι Μοντέστο, Φέισα και πιο μπροστά τους ο Γκρέκο. Στα δύο άκρα τοποθετήθηκαν οι Φετφατζίδης και Βλαχοδήμος και βασικός φορ ο Μήτρογλου.

Έκανε του... κεφαλιού του και 0-1!

Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα με την Καβάλα και απείλησε για πρώτη φορά με τον Φετφατζίδη στο 11ο λεπτό. Μόλις ένα λεπτό μετά κατάφερε να σκοράρει από στημένη φάση.

Κόρνερ του Γκρέκο, κεφαλιά του Σιόβα και το 0-1 για τους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη, που επεδίωξαν στην συνέχεια να βάλουν και άλλο γκολ στους Αργοναύτες. Το 29ο τέρμα του Ολυμπιακού από στημένο και το τρίτο του Σιόβα ήταν αυτό που τους έδωσε προβάδισμα.

Στην εξέλιξη του Α' μέρους οι φιλοξενούμενοι έκαναν και άλλες φάσεις για γκολ όπως ένα σουτ του Βλαχοδήμου στο 44' αλλά κλασική ευκαιρία για σκοράρισμα δεν υπήρξε. Η Καβάλα από την άλλη έδειχνε να ψάχνει τα... πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο.

Η επάνοδος Αβραάμ, η βελτίωση και το δοκάρι

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό ήταν το γεγονός ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επανεμφανίστηκε στα γήπεδα για πρώτη φορά μετά τις 8 Ιουνίου, οπότε και είχε τραυματιστεί σοβαρά με την Εθνική ομάδα. Ο έμπειρος στόπερ έδειξε διάθεση και πάλεψε, όμως είναι λογικό ότι θέλει ακόμα τον χρόνο του.

Στο Β' μέρος από την άλλη απείλησε με την αντίπαλη εστία με σουτ, όπως του Κούτεφ στο 50ό λεπτό. Η πιο μεγάλη φάση των Αργοναυτών ήταν στο 83' όταν μετά από γύρισμα του Ντος Σάντος και προσπάθεια του Πάτο που βρήκε κόντρα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στην επανάληψη ήταν αισθητά πεσμένοι σε σχέση με το Α' μέρος ενώ δέχθηκαν και αρκετή πίεση. Παρόλα αυτά κράτησαν το υπέρ τους 0-1 και απέσπασαν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος δίχως να παρουσιάσει εντυπωσιακά αγωνιστικά δείγματα γραφής στην Καβάλα απέναντι στην τοπική ομάδα. Επρόκειτο για έναν αγώνα όπου πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν η μεγάλη επιστροφή και η διάθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Αξίζει επίσης να σταθεί κανείς στην άκρως θετική εικόνα του σκόρερ Σιόβα, στην όρεξη και το κόρνερ του Γκρέκο που απέφερε το γκολ και στην προσπάθεια των Λυκογιάννη και Φετφατζίδη. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας όμως και πάλι δεν έπιασαν ξανά τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης σε ένα δύσκολο και βαρύ γήπεδο (σ.σ. κάτι που είχε συμβεί και στην Κομοτηνή) αλλά κατά διαστήματα ήταν ανώτεροι της Καβάλας.

Οι Αργοναύτες από την μεριά τους -που όπως και οι Πειραιώτες έχουν ορισμένα παράπονα από την διαιτησία του Φουκάκη- είχαν την ευκαιρία να αποσπάσουν την ισοπαλία στο Β' μέρος κυρίως με το δοκάρι του Πάτο, όμως δεν τα κατάφεραν. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι πάνω στον Εντιαγέ ενώ για τους Πειραιώτες ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ.

Πάντως για ακόμα μία φορά οι παίκτες που έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής στους ερυθρόλευκους δεν ήταν όσο καλοί έπρεπε και χρειαζόταν... Από την Καβάλα ξεχώρισαν οι Εντιαγέ, Ρεβυθόπουλος ενώ προσπάθησαν αρκετά οι Ντος Σάντος και Πάτο.

Καβάλα: Αποστολίδης, Παγώνης (53' Εντιαγιέ), Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Πάτο, Μαραγκός, Τάσιτς, Γελαδάρης (52' Ρεβυθόπουλος), Κούτεφ, Πλιάγκας (63' Ντος Σάντος), Κάργας.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Σιόβας, Μανωλάς (46' Αβ. Παπαδόπουλος), Μοντέστο, Φέισα, Γκρέκο (60' Πίνο), Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα