Πώς είναι αήττητος με τους καλύτερους;

Πώς είναι αήττητος με τους καλύτερους;

Γιάννης Σερέτης
Πώς είναι αήττητος με τους καλύτερους;

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις ευθύνες των παικτών του Παναθηναϊκού, που έχουν χάσει 24 βαθμούς από όλες τις ομάδες πλην της πρώτης τετράδας, του Πανιωνίου και της ΑΕΚ!

Συνέβη με τον Ζεσουάλδο. Συνέβη με τον Χουάν. Συμβαίνει και με τον Φάμπρι. Σύμπτωση; Μπορεί! Αλλωστε, ο MVP χθες, Χοσέ Τοτσέ, είπε χθες (και ασφαλώς πέρασε απαρατήρητο ως συνήθως) ότι «είχαμε και τύχη». Πολύ ήθελε νομίζετε σε ματς λεπτών ισορροπιών; Αν το είχε βάλει ο Πίτου Γκαρσία ή ο Κούτσι που έφυγε στην πλάτη του Βύντρα (αντίστοιχη κατά κάποιον τρόπο με το γκολ του Αναστασάκου) και είχε ανοίξει ο Ατρόμητος το σκορ, πόσες πιθανότητες θα είχε ο Παναθηναϊκός για να το «γυρίσει»;

Εγγύηση καλύτερων αποδόσεων στη novibet

Μα, από την άλλη πλευρά, διάολε, την τύχη την φτιάχνεις και μόνος σου ως έναν βαθμό με την προσπάθειά σου μέσα στο ματς. Με την ευστοχία σου στην τελική προσπάθεια, με την αυτοσυγκέντρωση για αποφυγή καθοριστικών λαθών στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, με το πρέσινγκ σου και το ομαδικό πνεύμα, με το τσαγανό σου. Με τα ψυχικά σου αποθέματα. Οσο σου έχουν μείνει μετά από αλλαγές προπονητών, προέδρων, γενικών αρχηγών, τεχνικών διευθυντών, μετά από φυγή σημαντικών παικτών, μετά από «ου» και αποδοκιμασίες, μετά από ανακατωσούρες και μπλεξίματα για το μέλλον σου που καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της διοίκησης.

Με ρώτησε ένας φίλος «γάβρος» πριν από το ματς στο γραφείο: «Να το παίξω διπλό;». Του λέω «γιατί;». «Δεν ξέρω, έτσι μου έρχεται, έτσι το βλέπω». Του λέω «αν είχα διαθέσιμο ένα χιλιάρικο για στοίχημα, θα το έπαιζα «Χ2», να βγάλω 400». Είχα στο μυαλό μου ότι ο Ατρόμητος του allenatore δεν βγάζει εύκολα γκολ (για να τον δούμε και με Μάντζιο…), είχα μάθει ότι δεν επρόκειτο να πάνε για «γιούχα» πολλοί οπαδοί, είχα πίστη στο κίνητρο 5-6 παικτών. Η σύμπτωση επαναλήφθηκε: ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του – που ανήκει στην πρώτη τετράδα –αλλά νίκησε κιόλας, σχετικά εύκολα μάλιστα, παίζοντας πιεστικά και επιθετικά και όχι αγχωτικά και σαν μικρή ομάδα μετά το 0-1 (αυτή ήταν η διαφορά για μένα).

Το είχαμε ξαναγράψει: έχει χάσει 24 (!!!) βαθμούς από Λεβαδειακό (3), Πανθρακικό (5), ΠΑΣ (4), ΟΦΗ (2), Πλατανιά (3), Αρη (2), Βέροια (3), Κέρκυρα (2). Και είναι αήττητος από ΟΣΦΠ (2-2, ήταν καλύτερος), από ΠΑΟΚ (2-0 χαλαρά, έβραζαν οι ΠΑΟΚτσήδες με το «νιαούρισμα» της ομάδας τους στο ΟΑΚΑ), Αστέρα Τρίπολης (0-0 με Ζεσουάλδο και δύο «χιονισμένες» αποβολές για Αστέρα με χαρακτηριστικότερη στην ανατροπή – πέναλτι – αποβολή του Φούλοπ στο πέναλτι επί του Λάζαρου) και Ατρόμητο (δίκαιο 1-1 στη Λιβαδειά, 1-2 χθες). Και επιπλέον: ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στη Νέα Σμύρνη 1-2 τον φορμαρισμένο τότε Πανιώνιο που ήταν στην τέταρτη θέση, και έχει νικήσει (με το ζόρι) και την ΑΕΚ 1-0 σε ματς που είχε χρώμα και μυρωδιά ντέρμπι.

Να΄ ναι μόνο οι συγκυρίες; Όχι βέβαια. Να’ ναι ότι σε αυτά τα ματς «ανοίγεται» και ο αντίπαλος; Μα και στα υπόλοιπα, σ΄αυτά που ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες και βαθμούς, οι περισσότεροι δεν «κλείστηκαν». Να’ ναι οι εντολές των προπονητών; Δεν νομίζω. Να΄ ναι η πίεση των οπαδών στο ΟΑΚΑ; Μα εκεί έκανε τα δύο καλύτερα παιχνίδια του, εναντίον των δύο ομάδων με το καλύτερο ρόστερ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Να’ ναι η διαιτησία; Μα τον Πλατανιά του Αρετόπουλου, ναι, άντε το πολύ – πολύ και με την αποβολή του Κατσουράνη και με ένα «χιονισμένο» πέναλτι εναντίον του ΠΑΣ (μετά την αποβολή, όμως, είχε παίξει μονότερμα ο Παναθηναϊκός). Συνεπώς;

Συνεπώς, έχουν και οι παίκτες τη δική τους ευθύνη για το -26 από την κορυφή η οποία είναι μεγάλη και όχι η μικρότερη όπως θέλουμε να νομίζουμε. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε α) ότι παρά την απομάκρυνση Καραγκούνη – Κατσουράνη και το τέλος του «Σέμπα», ο Παναθηναϊκός έχει το δεύτερο ακριβότερο μπάτζτετ στην Σούπερ Λίγκα β) ότι αυτή τη στιγμή οι 26 πόντοι διαφοράς από τον πρωταθλητή είναι η εξίσωση των -24 που προαναφέραμε συν τους δυο αφαιρούμενους από την περυσινή ποινή γ) ότι με τον Ρότσα στον πάγκο ο Παναθηναϊκός έκανε τα καλύτερα εφετινά παιχνίδια του, εναντίον των πιο δύσκολων αντιπάλων (Πανιώνιος, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, Τότεναμ και δεν συμπεριλαμβάνω το 2-0 επί της Μάριμπορ). δ) Ότι αν όλοι ήταν πιο προσεκτικοί, αφοσιωμένοι και απερίσπαστοι από τα «γύρω –γύρω», έστω αυτός ο αποδυναμωμένος Παναθηναϊκός θα διεκδικούσε τη δεύτερη θέση και θα ήταν στους «8» του Κυπέλλου.

Υ.Γ. Με τον Αστέρα Τρίπολης είναι μεγάλο τεστ! Μιλάμε για την πιο φορμαρισμένη και καλομονταρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος στον β΄ γύρο που μετράει 8-1-0 με 20 – 4 τέρματα εντός έδρας, όπου έχει καθαρίσει στεγνά Ατρόμητο με 3-0, ΑΕΚ με 3-1, ΠΑΟΚ με 1-0 (αντί 3-0) και έχει τέσσερα διαδοχικά τρίποντα στον β’ γύρο.

Follow me on Twitter: Seretinio

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα