Από τα πλέι ωχ... σε τροχιά πλέι οφ! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Από τα πλέι ωχ... σε τροχιά πλέι οφ! (vid)

bet365

Ο μεστός Παναθηναϊκός άφησε τις παιδικές εμφανίσεις για ένα βράδυ φεύγοντας με πολύτιμο διπλό από το Περιστέρι (1-2) που τον κρατάει κοντά στα πλέι οφ. Οργίασε ο Τοτσέ.

Η πρώτη του «σαμουράι»!

Ξέχωρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμέτρησης, όπου ο Παναθηναϊκός... καιγόταν για την νίκη ώστε να ξεκολλήσει, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ενδεκάδα των «πρασίνων» με τον Φάμπρι να ξεκινά τον Καζιγιάμα. Ο Ιάπωνας μετά από ένα μήνα στην Ελλάδα, έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του «τριφυλλιού» στο Περιστέρι.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Γιούρκας και ο Βύντρα με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο, Σο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Σισοκό, δεξιά ο Ζέκα στα εξτρέμ, ο «Κάζι» σε ελεύθερο ρόλο και στη κορυφή της επίθεσης ο Τοτσέ.

«Λουκέτο» ο ένας στον άλλον!

Από την μία ο αμυντικογενής Φάμπρι και από την άλλη ο... γνωστός αλενατόρε «Νικολό». Τόσο ο Ισπανός τεχνικός του Παναθηναϊκού όσο και ο Έλληνας κόουτς του Ατρομήτου πήγαν σε ένα συντηρητικό πλάνο, κοιτώντας πρώτα το μηδέν στην άμυνα. Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Ακόμη και στις λίγες φορές που η μπάλα... τσούλησε προς τις δύο περιοχές, «πράσινοι» και «κυανόλευκοι» έκαναν το εύκολο λάθος και χαλούσαν ότι έφτιαχναν. Παιχνίδι κέντρου, με αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις και φάσεις με το... σταγονόμετρο. Σίγουρα όσοι είχαν κολλύριο στις κερκίδες βρίσκονταν σε σαφώς πιο ευνοϊκή θέση από τους υπολοίπους, με τις δύο ομάδες να δείχνουν βολεμένες με το 0-0 του ημιχρόνου.

Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, μία φάση έγινε επί της ουσίας αλλά ο Πίτου Γκαρσία πήγε νωχελικά πάνω στην μπάλα και σπατάλησε την ευκαιρία στο 38', πλασάροντας πάνω στον Καρνέζη. Πέραν τούτου ουδέν, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει την γνωστή του, «φτωχή» δημιουργικά εικόνα.

Επιτέλους Παναθηναϊκός!

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού... θυμήθηκαν μετά από αρκετό καιρό που παίζουν, ποιανής ομάδας φανέλα φοράνε και τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύθηκαν το τραγικό λάθος του Γιαννούλη, πήραν κεφάλι στο σκορ στο 60' με τον Ζέκα και στην συνέχεια έδειξαν να έχουν πάρει το μάθημά τους. Δεν κλείστηκαν πίσω, δεν προσπάθησαν να ταμπουρωθούν. Αντιθέτως, κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, έβγαλαν αυτοπεποίθηση, έκαναν φάσεις και στο 78' ο... φευγάτος μέχρι πρότινος Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ «κλείδωσε» το διπλό της ομάδας του.

Στο φινάλε ο ακίνδυνος Ατρόμητος μείωσε με τον Καραμάνο αλλά δεν είχε χρόνο για κάτι παραπάνω. Οι γηπεδούχοι «πλήρωσαν» τα στιγμιαία λάθη στην άμυνα τους αλλά και το γεγονός πως όλοι οι δημιουργικοί του ποδοσφαιριστές ήταν εκτός τόπου και χρόνου.


MAN OF THE MATCH: Πάτησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Βοήθησε ανασταλτικά, δημιουργικά, ήταν σχεδόν αλάνθαστος και άνοιξε και τον δρόμο του Παναθηναϊκού για το «διπλό». Ο Κάρλος Ζέκα ήταν εξαιρετικός και μακράν από τον δεύτερο ο κορυφαίος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλο παιχνίδι από τον Πορτογάλο που ήταν άριστος τακτικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός επιβεβαίωσε σε ακόμη ένα παιχνίδι το πόσο χρήσιμος είναι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» μπορεί να μην βρήκε δίχτυα απόψε στο Περιστέρι, ωστόσο, τα δύο τέρματα της ομάδας του ξεκίνησαν από τα δικά του πόδια. Στο πρώτο κλέβει την μπάλα και το κάνει... δώρο στον Ζέκα ενώ στο δεύτερο σουτάρει δυνατά και αναγκάζει τον Ιτάνζ να αποκρούσει πάνω στον Μπουμσόνγκ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία του Ατρομήτου να... φτιάξει ευκαιρίες απέναντι στην εστία του Καρνέζη. Ο Σουμπίνιο βρισκόταν σε άλλο γήπεδο, ο Δημούτσος αναλώθηκε σε ημιτελείς προσπάθειες ενώ και ο Επστάιν ήταν απών από την αναμέτρηση. Ο Αναστόπουλος προσπάθησε με την είσοδο του Ουντότζι να αλλάξει τις ισορροπίες αλλά ούτε και εκείνος έκανε το κάτι παραπάνω.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Γιαννούλη. Ο μπακ του Ατρομήτου έκανε τραγικό λάθος, δεν είδε τον Τοτσέ που βρισκόταν στην πλάτη του και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ανοίξει το σκορ. Λάθη από αυτά που απαγορεύονται και γίνονται μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος τα έκανε μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο. Στην προσπάθεια να βγάλει χωρίς κάρτες το ματς, σου έδινε την εντύπωση πως τις είχε... ξεχάσει στα αποδυτήρια. Στο 2-0 του Παναθηναϊκού φαίνεται ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ να είναι σε οριακή θέση και ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται για την φάση αυτή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά από ενάμιση μήνα και... βάλε, ο Παναθηναϊκός γεύτηκε την χαρά της νίκης και πλησίασε στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ήταν σοβαροί και με πρωταγωνιστές τους Ζέκα και Τοτσέ κατάφεραν να αποδράσουν με το «διπλό» από το Περιστέρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα