Τον... γκρέμισε η Ξάνθη (vid)

Απόστολος Παγώνης
Τον... γκρέμισε η Ξάνθη (vid)

bet365

Χάνει και στην Τούμπα. Η Ξάνθη πήρε μεγάλη νίκη επικρατώντας στην Θεσσαλονίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 με γκολ του Ονουάτσι, έσπασε το αήττητο του... δικεφάλου μέσα στο σπίτι του και τον «γκρέμισε» από την δεύτερη θέση.

Μεγάλο διπλό της Ξάνθη που έσπασε το αήττητο της Τούμπα γκρεμίζοντας τον ΠΑΟΚ από την 2η θέση της βαθμολογίας. Με γκολ το Ονουάτζι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Ακριτική ομάδα αποσπάστηκε από την ουρά της βαθμολογίας . Στον Δικέφαλο αυτό το αποτέλεσμα επαναφέρει την γκρίνια στην ομάδα καθώς ο κόσμος αποδοκίμασε παίκτες και προπονητή για την εμφάνιση. Η ήττα από την Ξάνθη θα φέρει ενδεχομένως εξελίξεις στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο καθώς δεν άρεσε η εμφάνιση και φυσικά το αποτέλεσμα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιβαν Σαββίδη.

Βασικός ο Σίλντεφελντ

Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Κροάτη αμυντικό και μαζί με τον Κατσικά αποτέλεσαν το αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με ρόμβο δηλαδή ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Σταφυλίδης. Στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης, Λάζαρ και Κάτσε. Ο Λόρενς σε ένα ελεύθερο ρόλο με τον Αθανασιάδη στην επίθεση και τον Σαλπιγγίδη να κινείται δεξιά, αλλά και στην μικρή περιοχή της Ξάνθης

Νέο πρόσωπο ο Πάιτο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Λόντιγκιν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κομεσίδης, αριστερά ο Παίτο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γούτας και Βάλλας. Αμυντικά χαφ οι Ντιέ και Κομεσίδης. Στην μεσαία γραμμή οι Μάνταλος, Σμιθ και Μαρίν, ενώ στην επίθεση ο Ονυάτσι.

Έδωσε χώρο, αλλά ήταν καλά διαβασμένη

Η Ξάνθη περίμενε τον ΠΑΟΚ κάτω από την μεσαία γραμμή και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει στην εστία του Γλύκου. Η ακριτική ομάδα τρεις φορές έπιασε την άμυνα του ΠΑΟΚ ανέτοιμοι χωρίς όμως να έχει την τελική προσπάθεια. Ο Δικέφαλος του Βορρά από την δική του πλευρά προσπάθησε να επαναλάβει την εμφάνιση με την Καλλιθέα δηλαδή με σέντρες από τα άκρα για το κεφάλι του Αθανασιάδη. Όμως η Ξάνθη ήταν καλά διαβασμένοι, όπως και ο Λόντιγκιν που καθάριζε τις φάσεις στον αέρα.

Κατοχή ο ΠΑΟΚ, επιθετικά μόνο η Ξάνθη

Οι Θεσσαλονικείς είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους στο πρώτο ημίχρονο με την κατοχή της μπάλας να είναι 67% έναντι 33%. Όμως αυτό δεν έδωσε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να έχει ευκαιρίες για γκολ και καλή ανάπτυξη. Η μεταφορά του Σμιθ στον άξονα έφερε πολυκοσμία στο κέντρο με την Ξάνθη ν’ ανεβάσει ρυθμό και να ισορροπεί το παιχνίδι κατά διαστήματα. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη χάθηκε στο 31ο λεπτό ο Ονουάτσι έκανε μια περιστροφή γύρω από την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου.

Με κομμένο κέντρο

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε κομμένος στο κέντρο με τους Λάζαρ και Κάτσε, αλλά και τον Λόρενς να μην έχουν την φρεσκάδα που θα ήθελε ο Γιώργος Δώνης. Οι περισσότερες κατεβασιές της Ξάνθης ήταν από τ’ αριστερά με τον ταχύ Παίτο, αλλά και από τον άξονα. Αν προσθέσει κανείς και την πίεσε που εφήρμοσε στο μισό γήπεδο η Ακριτική ομάδα μπορούσε κανείς να καταλάβει πως είε τα περισσότερα προβλήματα στον αγώνα.

Στο 40’ η πρώτη φάση του ΠΑΟΚ

Η μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ η οποία προήλθε από ατομική προσπάθεια χάθηκε στο 40λεπτό δυνατό σουτ του Λόρενς με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.

Ονουάτσι και 0-1

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω από στο σκορ με το Ονουάτσι να παίρνει την μπάλα από τον άξονα και να φτάνει μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μαρίν απέναντι από την εστία του Γλύκου. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τα ίδια προβλήματα, δηλαδή να μην έχει βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και την Ξάνθη να δείχνει με απλά πράγματα πιο ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι του Γκαρσία και Λίνο ελπίζοντας πως θα αλλάξει και η εικόνα της ομάδας του.

Ζήτησε πέναλτι

Η Ξάνθη έδωσε και πάλι μέτρα στον ΠΑΟΚ όμως ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στην Τούμπα υπήρχε γκρίνια γιατί οι φίλαθλοι έβλεπαν την ομάδα τους να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά.
Στο 74' ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι όταν ο Παΐτο μετά από κεφαλιά του Σαλπιγγίδη έδιωξε ι την μπάλα με το χέρι. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι όμως ο Γιάχος είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο τέλος δύο κλασικές ευκαιρίες

Όσο βαδίζαμε στο τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του στην εστία της Ξάνθης χάνοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη στο 78' με τον Σαλπιγγίδη να γυρίζει, η μπάλα να πηγαίνει στον Αθανασιάδη που έπιασε το σουτ, αλλά οι αμυντικοί της Ξάνθης έκοψαν σε κόρνερ και η δεύτερη στο 84ο λεπτό με την μεγάλη απόκρουση του Λοντίγκιν στην κεφαλία του Φωτάκη.

MAN OF THE MATCH: Ο Ονουάτσι με το γκολ που πέτυχε έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χωρίς διάθεση να παίξουν μπάλα εμφανίστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα με Αστέρα Τρίπολής και Ατρόμητο ο Δικέφαλος του Βορρά. Η νίκη-πρόκριση επί της Καλλιθέας ήταν μια γλυκιά ανάμνηση, η οποία γρήγορα σβήστηκε

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε την ρεβάνς απέναντι στον Δώνη. Ο τεχνικός της Ξάνθης είχε αποχωρήσει μετά την ήττα στα Πηγάδια, σήμερα με τον τρόπο που έστησε την ομάδα του, αλλά και τα νέα όπλα που έχει παρουσιάζει ένα αξιόμαχο σύνολο.

Η ΓΚΑΦΑ: Αν βγάλεις τον Κατσουράνη που ήταν φιλότιμος, αλλά μόνος του οι υπόλοιποι μπαίνουν σ’ αυτή την κατηγορία γιατί δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο παιχνίδι. Ευθύνη έχει και ο Δώνης για τον τρόπο που έπαιξε σήμερα ο ΠΑΟΚ, αλλά και το πως διαχειρίστηκε την νίκη ε[πι της Καλλιθέας, αλλά και το υλικό του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιάχος δεν έδωσε πέναλτι στο 74' σε χέρι του Παϊτο στερώντας από τον ΠΑΟΚ την ισοφάριση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ξάνθη δεν ήταν Καλλιθέα. Η Ακριτική ομάδα παίζοντας έξυπνα πήρε το τρίποντο στην μάχη που δίνει για την παραμονή της. Στον ΠΑΟΚ εκτός από τις μεταγραφές που περιμένουν οι πάντες ενδεχομένως μετά από το σημερινό αποτέλεσμα να έχουμε εξελίξεις και στο θέμα προπονητή. Για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί σε κλειστές άμυνες. Όταν ο αντίπαλος έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και ταχύς ποδοσφαιριστές πολύ εύκολα μπορεί να του κάνει την ζημιά.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σταφυλίδης(62’ Λίνο), Κατσικάς, Σίντελφελντ, Σαλπιγγίδης,Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ(80’Φωτάκης), Κάτσε(62’ Γκαρσία) , Κατσουράνης, Αθανασιάδης.

Ξάνθης: Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος(78’ Πρίττας), Φλίσκας(60’ Βασιλακάκης), Σμίθ(83’ Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα