Είναι το κρύο τσουχτερό (-14)... (vid)

Gazzetta team
Είναι το κρύο τσουχτερό (-14)... (vid)

bet365

Παίζει-δεν παίζει μπάλα, τα «στημένα» αποτελούν πάντα το χαρτί της λύτρωσης! Ο Κοντρέρας στο 86' έγραψε το 1-0 επί του Πανθρακικού στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο +14 από τον Αστέρα!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Πανθρακικός είχε τον Κουτσόπουλο βασικό γκολκίπερ. Την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Τζάνης, Σαρακατσάνος, Σερφά και Χρήστου. Στον άξονα ήταν οι Μουνάφο και Καστελάν, επιτελικός ο Βαϊρουά και στα άκρα της επίθεσης οι Γωνιάδης και Μίνγκας. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Παπαδόπουλος.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας και Ντιακιτέ. Οι Μοντέστο και Μανιάτης τοποθετήθηκαν στο κέντρο, δεκάρι ήταν ο Μασάντο και τα δύο ακραία χαφ οι Γκρέκο και Αμπντούν. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ.

Πιο κινητικός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε δυνατό... ποδαρικό στον αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 8' με μία καλή κεφαλιά του Μοντέστο. Στο 12ο λεπτό ο Παπαδόπουλος απάντησε στην φάση αυτή με κεφαλιά που βγήκε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο κινητικοί και πιο πιεστικοί σε σχέση με την ομάδα της Κομοτηνής, έχοντας όμως και πάλι προβλήματα σε επίπεδο οργάνωσης και κυκλοφορίας της μπάλας. Στο 20' ο Τζιμπούρ έκανε μία ωραία κίνηση με το σουτ του να περνάει λίγο έξω.

Ανεβασμένος ο Πανθρακικός και δοκάρι

Ο Πανθρακικός όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές, βελτίωνε αισθητά τον τρόπο ανάπτυξής του και έφτασε στο σημείο να κάνει την πιο κλασική φάση του πρώτου 30λεπτου. Πιο συγκεκριμένα έπειτα από πολύ καλή συνεργασία των παικτών της ομάδας της Κομοτηνής ο Μίνγκας έκανε το γύρισμα και ανενόχλητος Μουνάφο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός από την μεριά του προσπαθούσε να βρει ρυθμό και πατήματα δίχως επιτυχία. Οι Θρακιώτες ήταν καλά στημένοι πίσω και στις αντεπιθέσεις δημιουργούσαν προβλήματα στους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη. Είχε μεν κατοχή μπάλας αλλά ανούσια καθώς δεν μπορούσε να γίνει όσο απειλητικός χρειαζόταν για να σκοράρει.

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε να γίνει πειστικός, ούτε να αποδώσει τόσο καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά και ούτε και να καταφέρει να ανοίξει το σκορ στην Κομοτηνή και τον Πανθρακικό.

Πίεσε στην επανάληψη αλλά...

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αποπειράθηκαν να μπουν ακόμα πιο δυναμικά στο γήπεδο στο Β' μέρος. Πρέσαραν από την αρχή και με κυρίαρχες δημιουργικές... αιχμές τον Αμπντούν και Μασάντο προσπάθησαν να βγάλουν φάσεις και φτάσουν κοντά σε ένα γκολ.

Στο 56' όμως ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση στέλνοντας την μπάλα όμως αρκετά άουτ. Τα λεπτά κυλούσαν ο Πανθρακικός συνέχιζε να έχει πιο καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία συγκριτικά με τον Ολυμπιακό και να κυνηγά το τέρμα σε αντεπιθέσεις και όχι μόνο.

Στο 59' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Πανθρακικό. Ωραία μπαλιά από τον Μουνάφο, ο Παπαδόπουλος πέρασε τον Μανωλά με ωραία ντρίμπλα, αλλά πρόλαβε ο Μέγιερι. Στο 70' ο Μήτρογλου έκανε ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Στο 80' ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά μετά από μπαλιά του Αμπντούν δίχως όμως να βρίσκει τον επιθυμητό γι' αυτόν στόχο. Όπως φάνηκε και στο Β' μέρος ο Ολυμπιακός πάλι δεν έπιασε τα απαιτούμενα επίπεδα απόδοσης έχοντας αρκετά δυνατά χαρτιά του σε μέτρια έως κακή μέρα.

Λύση από στημένο με Κοντρέρας και 0-1!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι πήγαινε για το 0-0 μετά από ένα στημένο ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που τόσο πολύ ήθελε. Στο 86' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας ο Κοντρέρας πήδηξε σε πρώτο χρόνο για την κεφαλιά για να κάνει το 0-1. Έβαλε έτσι το 18ο φετινό τέρμα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα από στημένη φάση. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Βρέθηκε εκεί που έπρεπε και σε μία στιγμή που ο Ολυμπιακός έψαχνε εναγωνίως το γκολ. Ο Πάμπλο Κοντρέρας ήταν ο παίκτης που έκρινε με την κεφαλιά του το παιχνίδι και μόνο γι' αυτό χαρακτηρίζεται ως αυτός που “κλείδωσε” το ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο άξονας και τα άκρα του Ολυμπιακού. Είχε αρκετά προβλήματα και ως προς την δημιουργία φάσεων και σχετικά με την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πάντως ο Μασάντο λειτούργησε σαφώς πιο καλά αναφορικά με τους Μοντέστο και Γκρέκο. Δεν... τράβηξε για τον Πανθρακικό τόσο πολύ ο Βαϊρουά ενώ ο Κουτσόπουλος μαζί με την άμυνά του φέρουν σαφή ευθύνη για το γκολ που δέχθηκαν.

Στο ύψος του: Οι Χολέμπας, Μίνγκας, Μουνάφο και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο πρώτος βγάζει την ασίστ μέσω εκτέλεσης φάουλ στον σκόρερ του μοναδικού τέρματος του Ολυμπιακού. Οι άλλοι τρεις προσπάθησαν ιδιαίτερα σε δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι βγάζοντας αρκετά θετικό πρόσημο ενώ ο Μουνάφο είχε και το δοκάρι.

Η γκάφα: Στην φάση του γκολ του Κοντρέρας η άμυνα του Πανθρακικού αδράνησε και ο Κουτσόπουλος βρέθηκε εκτός θέσης. Ουσιαστικά ο Χιλιανός αξιοποίησε την κακή τοποθέτηση των αντιπάλων για να κάνει το τελικό 0-1.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Αμπάρκιολης έκανε λάθη στο παιχνίδι, όπως και οι βοηθοί του σε ένα βαρύ γήπεδο και με αρκετά δύσκολες συνθήκες. Ο Πανθρακικός έχει κυρίως παράπονα από εκείνον για φάσεις οφσάιντ και για φάουλ τόσο στο Α' όσο και στο Β' μέρος. O Ολυμπιακός από την άλλη φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε σε μαρκάρισμα του Γκρέκο.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και επηρεασμένος από την αναβολή του Σαββάτου κυμάνθηκε σε αρκετά μέτρια επίπεδα ως προς την εικόνα του. Κακά τα ψέματα ποδόσφαιρο αξιώσεων δεν έπαιξε. Έχοντας σημαντικούς πονοκεφάλους ως προς την παραγωγή φάσεων και την επιθετική του τακτική ζορίστηκε σε μεγάλο βαθμό απέναντι στον καλά στημένο, αξιόμαχο και επικίνδυνο Πανθρακικό που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί από νωρίς με τον Μουνάφο του οποίου το σουτ βρήκε στο δοκάρι. Στο τέλος όμως μίλησαν η ψυχραιμία και το καλό πόδι του Χολέμπας και το... κεφάλι του Κοντρέρας που έφεραν το τελικό 0-1. Βάσει της εικόνας των δύο αντιπάλων πάντως το πιο δίκαιο σκορ θα ήταν η ισοπαλία.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά (81' Κοντογουλίδης), Τζάνης (89' Καθάριος), Μουνάφο, Μίνγκας, Γωνιάδης, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά.

Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο (75' Φέισα), Μασάντο, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο (57' Μήτρογλου) και Αμπντούν (83' Φετφατζίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα