Επιστροφή στο... παρελθόν!

Επιστροφή στο... παρελθόν!

Γιώργος Βροντάκης
Επιστροφή στο... παρελθόν!

bet365

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον τέταρτο προπονητή του σε μια σεζόν και το gazzetta.gr παρουσιάζει πως στο τριφύλλι έχει ξανά συμβεί άλλες δύο φορές.

Οι πράσινοι βρίσκονται στην θέση της Super League και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των πλέι οφ και μιας ευρωπαϊκής θέσης καθώς αποκλείστηκαν και από το Κύπελλο. Τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησαν με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του και τον αντικατέστησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ομως και ο Αργεντινός τεχνικός δεν παρέμεινε πολύ στο τιμόνι του συλλόγου με αποτέλεσμα να προσληφθεί ο Φάμπρι. Τελικά, ο Ισπανός προπονητής μετά από τέσσερα παιχνίδια είναι στην πόρτα της εξόδου από την Παιανία με το τριφύλλι να είναι έτοιμο για τον τέταρτο coach σε μια σεζόν.

Δύο φορές στο παρελθόν

Αυτό έχει συμβεί άλλες δύο φορές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Η πρώτη φορά σημειώθηκε τη σεζόν 1996-97. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μετά την εκπληκτική πορεία της ομάδας μέχρι τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε στον πράσινο πάγκο, όμως, αποχώρησε έπειτα από τέσσερα ματς (3 νίκες, 1 ήττα) και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία για ένα (νικηφόρο) παιχνίδι ο Μάικ Γαλάκος.

Τον Γαλάκο αντικατέστησε ο Βέλιμιρ Ζάετς με τον Κροάτη τεχνικό να καθοδηγεί το τριφύλλι σε 28 ματς (15 νίκες, 4 ισοπαλίες, 9 ήττες) αλλά η κακή πορεία του Παναθηναϊκού που τερμάτισε πέμπτος πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική να βρίσκεται στον πάγκο ο Νίκος Καρούλιας και να γίνεται ο τέταρτος προπονητής των πρασίνων σε μια σεζόν.

Μετά από μια σχεδόν δεκαετία, την αγωνιστική περίοδο 2004-05, ο Παναθηναϊκός σε μια σεζόν άλλαξε και πάλι τέσσερις προπονητές. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον Γιτζάκ Σουμ να καθοδηγεί τους πράσινους και παρά τις τρεις νίκες του σε ισάριθμα ματς, αντικαταστάθηκε από τον Ζντένεκ Σκάζνι.

Ο Τσέχος προπονητής παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία για 14 παιχνίδια (7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες) ώσπου να κοουτσάρει ο Τότης Φυλακούρης για ένα ματς (κόντρα στην Καλαμαριά στη Λεωφόρο) και στη συνέχεια έδωσε τα ηνία στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι μέχρι το φινάλε. Ο Ιταλός τεχνικός σε 12 ματς, μέτρησε 8 νίκες και 4 ισοπαλίες και τερμάτισε έναν πόντο πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Μια 11άδα... προπονητές!

Πάντως, το... φαινόμενο με τους τρεις προπονητές σε μια σεζόν έχει επαναληφθεί άλλες 11 φορές, αρχίζοντας από το μακρινό 1959-60. Τότε, στον πράσινο πάγκο έκατσαν οι Αντώνης Μηγιάκης, Οδυσσέας Τσούτσος και Νίκος Σίμος.

Την περίοδο 1967-68 προπονητές του Παναθηναϊκού ήταν οι Μπέλα Γκούντμαν, Λάκης Πετρόπουλος και Εντουάρντο Χόχμπεργκ, ενώ λίγο αργότερα το φαινόμενο ήταν αρκετά πιο συχνό με τους Φέρεντς Πούσκας, Στέφαν Μπόμπεκ και Βαγγέλη Πανάκη τη σεζόν 1974-75. Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησαν οι Αϊμόρε Μορέιρα, Αντώνης Μηγιάκης και Κάζιμιρ Γκόρσκι, με τον τελευταίο να ξεκινάει από τον πάγκο το 1978-79 αλλά οι πράσινοι τελείωσαν με τους Τάκη Παπουλίδη και Λάκη Πετρόπουλο.

Μια χρονιά αργότερα, ο Λάκης Πετρόπουλος έμεινε στα πρώτα έξι ματς του συλλόγου και τον αντικατέστησε ο Γαβρίλος Γαζής και αυτόν ο Μπρούνο Πεζάολο! Τη σεζόν 1980-81 ξεκίνησε στην τεχνική ηγεσία ο Ρόνι Άλεν και τον ακολούθησαν ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ και ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς.

Την περίοδο 1982-83 ο Στέφαν Κόβατς έκανε ποδαρικό και μετά από 21 ματς, έδωσε τη θέση του στον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ για να κλείσει τη χρονιά ο Κώστας Τσάκος. Το 1987-88 ο Βασίλης Δανιήλ άντεξε στα πρώτα 14 παιχνίδια και τον διαδέχτηκε ο Γιάννης Καλογεράς για δύο αναμετρήσεις και να φτάσει μέχρι το φινάλε ο Γκίντερ Μπέγκστον.

Έπρεπε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια και να μπούμε στη νέα χιλιετία για να παιχτεί το ίδιο έργο στο πράσινο στρατόπεδο. Τη σεζόν 2006-07, ο Χανς Μπάκε αποχώρησε μετά από τρεις αγώνες πρωταθλήματος, όσα δηλαδή έκατσε και ο διάδοχος του Γιάσμινκο Βέλιτς για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα ο Βίκτορ Μουνιόθ.

Πριν τη φετινή σεζόν, οι πράσινοι είχαν ξανά τρεις προπονητές σε μια χρονιά το 2010-11 με τον Νίκο Νιόπλια να κάνει την αρχή, τον Γιάτσεκ Γκμοχ να συνεχίζει και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να αντικαθιστά τον Πολωνό τεχνικό.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ

ΣΕΖΟΝ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

1959-60

Αντώνης Μηγιάκης

Οδυσσέας Τσούτσος

Νίκος Σίμος

1967-68

Μπέλα Γκούντμαν

Λάκης Πετρόπουλος

Εντουάρντο Χόχμπεργκ

1974-75

Φέρεντς Πούσκας

Στέφαν Μπόμπεκ

Βαγγέλης Πανάκης

1976-77

Αϊμόρε Μορέιρα

Αντώνης Μηγιάκης

Κάζιμιρ Γκόρσκι

1978-79

Κάζιμιρ Γκόρσκι

Τάκης Παπουλίδης

Λάκης Πετρόπουλος

1979-80

Λάκης Πετρόπουλος

Γαβρίλος Γαζής

Μπρούνο Πεζάολο

1980-81

Ρόνι Αλεν

Παπαεμμανουήλ

Χέλμουτ Σενέκοβιτς

1982-83

Στέφαν Κόβατς

Αντ.Παπαεμμανουήλ

Κώστας Τσάκος

1987-88

Βασίλης Δανιήλ

Γιάννης Καλογεράς

Γκίντερ Μπέγκστον

1996-97

Χουάν Ραμόν Ρότσα

Μάικ Γαλάκος

Βέλιμιρ Ζάετς

Νίκος Καρούλιας

2004-05

Γιτζάκ Σουμ

Ζντένεκ Σκάζνι

Τότης Φυλακούρης

Αλμπέρτο Μαλεζάνι

2006-07

Χανς Μπάκε

Γιάσμινκο Βέλιτς

Βίκτορ Μουνιόθ

2010-11

Νίκος Νιόπλιας

Γιάτσεκ Γκμοχ

Ζεσουάλδο Φερέιρα

2012-13

Ζεσουάλδο Φερέιρα

Χουάν Ραμόν Ρότσα

Φάμπρι

4ος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα