Τυφώνας ΠΑΟΚ!

Τυφώνας ΠΑΟΚ!

Απόστολος Παγώνης
Τυφώνας ΠΑΟΚ!

bet365

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Τούμπα! Ο «θυμωμένος» ΠΑΟΚ ισοπέδωσε την Καλλιθέα με 6-0 και πέρασε από το... ημίχρονο στην επόμενη φάση! Αθανασιάδης(3), Λαζάρ, Κατσουράνης και Λόρενς τα γκολ.

Ξέσπασαν στην Καλλιθέα. Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πετυχαίνοντας 5 γκολ. Οι παίκτες του Δώνη, αλλά και ο ίδιος ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν άκουσαν και λίγα μετά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα. Σήμερα έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ένας πιθανός αποκλεισμός από το Κύπελλο θα έφερνε εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι Θεσσαλονικείς βγήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι νωρίς μη αφήνοντας περιθώρια στην Καλλιθέα να αντιδράσει. Ο Δώνης είδε τις επιλογές του να βγαίνουν. Ο Κατσουράνης στο κέντρο, ο Λόρενς σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο και τους Κατσικά και Ιντζίδη να αποφεύγουν τα λάθη στις μεταβιβάσεις.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε το παιχνίδι με αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στην Τρίπολη. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κωνσταντινίδης που επέστρεψε στην 11αδα και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ιντζίδης και Κατσικάς. Στο κέντρο σε ρόλο κόφτη ο Κάτσε, ενώ πλαισιώθηκε από τους Κατσουράνη και Λάζαρ. Στην επίθεση στην κορυφή ο Αθανασιάδης και στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Λόρενς.

Ο Γιάννης Παπακώστας επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με σχήμα 4-5-1 και με τους Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Χριστοφιλέας και αριστερά ο Βιγιαρέχο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αρβανίτης και Πικόλο. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Φαγιέ και Καλτσάς στις πτέρυγες οι Ατματζίδης και Σταύρου. Στον άξονα ο Ντακόλ και στην επίθεση ο Μαρουκάκης

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με πάθος τσαμπουκά και με μια Τούμπα να ζητάει όχι την πρόκριση αλλά το Κύπελλο Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και μόλις σο 6ο λεπτό πέτυχε το γκολ με τον Αθανασιάδη. Ο Λίνο από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα για το δεύτερο δοκάρι ο Λόρενς έπιασε την κεφαλιά και ο Αθανασιάδης με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 12’ 2-0

Η Καλλιθέα που έδωσε γήπεδο προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει στην εστία του Γλύκου. Όμως ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και στο 12’ πέτυχε και πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Λάζαρ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Λόρενς από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα για τον επερχόμενο Λάζαρ και με κεφαλιά ψαράκι ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Κεντούσε ο Λόρενς

Στο 16’ άλλη μια μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Λάζαρ να βγάζει την σέντρα με τον Λόρενς να μην προλαβαίνει την μπάλα για εκατοστά για να την στείλει για τρίτη φορά στην εστία του Κατσούλη. Η απόφαση του Δώνη να βάλει τον Λόρενς σ’ έναν πιο ελεύθερο ρόλο δικαιώθηκε. Από τα πόδια του Ιρλανδού πέρασαν όλες οι φάσεις του Δικεφάλου.

Κρατούσε ο Κατσούλης

Το γεγονός ότι το σκορ μέχρι το 30’ ήταν στο 2-0 οφείλεται στον Θανάση Κατσούλη. Ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας είχε σωτήριες επεμβάσεις όπως στο 28’ με την κεφαλιά του Ιντζίδη, αλλά και στο 30’ με το ξερό σουτ του Κατσουράνη. Πάντως ο Κατσούλης είχε προβλήματα στις εξόδους.

Πέναλτι και 3-0

Στο 36ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι από μια φάση που δείχνει ξεκάθαρα ότι η μπάλα βρήκε στο Βαγιαρέχο. Ο Μήτσιου που ήταν κοντά στην φάση έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Καλλιθέας. Ο Λόρενς στο 39ο λεπτό πέτυχε το τρίτο γκολ ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πέτυχε άλλα δύο τέρματα.

Δημιουργός και εκτελεστής ο Κατσουράνης

Στο 41’ από σέντρα του Κατσουράνη ο Αθανασιάδης με κεφαλιά πέτυχε το 4-0. Ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λάζαρ έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά με τον Κατσουράνη στο ύψος του πέναλτι σε στυλ προπόνησης πέτυχε τα 5-0 με κεφαλιά.

Χατ τρικ για Αθανασιάδη

Ο ΠΑΟΚ στο 56ο λεπτό πέτυχε και 6ο γκολ με τον Αθανασιάδη. Ο Κατσουράνης με κάθετη πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη. Τελευταίος έχασε την ισορροπία του απέναντι από τον Καυτσούλη με τον επερχόμενο «Κλάους» να πετυχαίνει το 6-0.

Αποθέωση για Γκαρσία

Στο 61’ ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι το αγαπημένο παιδί της Τούμπα τον Πάμπλο Γκαρσία και έγινε το έλα να δεις. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποθέωσε τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή με το γνωστό σύνθημα να ακούγεται πάλι «…τιμή και δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία».

Κατέβασε ταχύτητα

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με ην Καλλιθέα δειλά-δειλά να βγαίνει από την περιοχή της, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Στον ΠΑΟΚ μέχρι και το τέλος του αγώνα έκαναν συντήρηση δυνάμεων καθώς ακολουθεί το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη και πάλι στην Τούμπα.

Αρνήθηκε καθαρό στην Καλλιθέα

Στο 85ο λεπτό η Καλλιθέα ζήτησε πέναλτι το οποίο αρνήθηκε να υποδείξει τόσο ο Μήτσιου, όσο και Δημητριάδης. Ο Σταύρου από τα δεξιά και σε πλάγια θέση έπιασε το σουτ και τον Κωνσταντινίδη να διώχνει καθαρά με το χέρι πάνω στην γραμμή.


MAN OF THE MATCH: Ο Στέφανος Αθανασιάδης με τρία γκολ, ο Κατσουράνης με ένα γκολ και με πολλές ασιστ διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου παίκτης της αναμέτρησης

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στην Καλλιθέα πίστευαν πως θα έχουν μια πίεση στο ξεκίνημα του αγώνα από τον ΠΑΟΚ, όμως δεν την περίμεναν να είναι τόσοι μεγάλη και σε διάρκεια. Η βοήθεια δεν ήρθε από τον πάγκο ποτέ, ενώ τα μπακ της Καλλιθέας ήταν σε τραγική ημέρα καθώς επέτρεψαν τον ΠΑΟΚ να βγάζει διαρκώς σέντρες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ πετούσες φωτιές. Κάθετες πάσες, σέντρες ακριβείας, σωστές μεταβιβάσεις, τριγωνάκια (όχι Πανοράματος) ήταν ότι καλύτερος παρουσίασε ο Δικέφαλος από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αμυντική γραμμή της Καλλιθέας παραδόθηκε στις ορέξεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Σου έδιναν την εντύπωση πως τα μαρκαρίσματα γινόντουσαν με τα μάτια, ενώ ο Κατσούλης όσο καλός στα χαμηλά είχε πολλά προβλήματα στις εξόδους του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χρήστος Μήτσιος ήταν αρκετά καλός στις υποδείξεις του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως στο τέλος ο Ηπειρώτης ρέφερι, αλλά και ο πρώτος επόπτης «έκλεισαν» τα μάτια τους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αυτός δεν ήταν αγώνας για τους «16» του Κυπέλλου, αλλά μια προπόνηση για τον ΠΑΟΚ που διεξήχθη στην Τούμπα υπό το φως των προβολέων και με την παρουσία φιλάθλων. Οι Θεσσαλονικείς μετά τα αρνητικά σερί αποτελέσματα ξέσπασαν στην Καλλιθέα στέλνοντας μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες, ότι αυτή η ομάδα δεν τελείωσε. Απλά χρειάζεται ενίσχυση σε γραμμές που φαίνεται ότι χωλαίνει. Ακόμα και σήμερα τα λαθάκια στην άμυνα δεν έλειψαν.


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης(61’ Γκαρσία), Λάζαρ(61’ Κίτσιου), Λόρενς(61’ Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθαναασιάδης

Καλλιθέα: Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Ατματζίδης (75’ Ματσούκας), Καλτσάς(68’ Κατσικογάννης), Μαρουκάκης, Ντακόλ(46’ Μουσταφίδης), Βιγιαρέχο, Σταύρου, Πίκολο, Φαγιέ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα