Προβάδισμα η Ρόμα αλλά... (vids)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Προβάδισμα η Ρόμα αλλά... (vids)

bet365

... η Ιντερ ελπίζει! Οι Τζιαλορόσι νίκησαν τους Νερατζούρι στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia με 2-1 στο «Ολίμπικο» και όλα θα κριθούν στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ότι η Ρόμα -με τον Ταχτσίδη στη σύνθεση της- πατούσε καλύτερα και πίεσε από νωρίς για το γκολ. Δεν το έβαλε σε δύο περιπτώσεις ο Ντέστρο, το έβαλε ο Φλορέντσι στο 13' με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Πίρις, δίνοντας το προβάδισμα στους Τζιαλορόσι. Η Ιντερ απείλησε στο 17' με το σουτ του Γκουαρίν που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, για να χάσει αμέσως μετά τεράστια διπλή ευκαιρία η Ρόμα με τους Τότι και Λαμέλα!

Η ομάδα του Ζντένεκ Ζέμαν κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, ο Ρανόκια έκανε λάθη στην άμυνα της Ιντερ, ο Ντέστρο δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί κανένα αλλά στο 33' βρήκε, τελικά, δίχτυα με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Πίρις ξανά, γράφοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους. Η Ιντερ τα είχε χαμένα καθώς δεν μπορούσε να κάνει κάτι σωστό και λίγο έλειψε να ανέβει το σκορ αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι -και δεν πέρασε τη γραμμή- στην απόκρουση του Χαντάνοβιτς σε ένα γύρισμα του Ντέστρο.

Λάθος έκανε και ο Μπαλζαρέτι, στην άλλη πλευρά, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ νίκησε τον Γκουαρίν, για να γίνει τελικά ό,τι και πριν τρεις μέρες στον αγώνα πρωταθλήματος: Ξανά γκολ η Ιντερ στο τέλος του ημιχρόνου, ξανά σκόρερ ο Παλάσιο! Αυτή τη φορά με κοντινή προσπάθεια μετά την εκτέλεση φάουλ του Καμπιάσο, για να μειώσει σε 2-1, με την άμυνα των γηπεδούχων να... κοιμάται σε αυτή τη φάση και να το πληρώνει.

Με την έναρξη του δευτέρεου ημιχρόνου ο Αντρέα Στραματσιόνι έβαλε τον Ναγκατόμο αντί του Ομπι και γύρισε το σύστημα σε 4-4-1-1 για την Ιντερ, η οποία είναι αλήθεια ότι παρουσιάστηκε καλύτερη σε σχέση με το πρώτο μέρος. Οι Νερατζούρι δεν κινδύνευαν όσο στα πρώτα 45 λεπτά, ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και όσο περνούσε η ώρα θα μπορούσαν να πάρουν και καλύτερο αποτέλεσμα αν οι παίκτες τους είχαν πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή σουτ.

Κάποια μεγάλη φάση, κλασική ευκαιρία δηλαδή, δε δημιουργήθηκε παρά τις προσπάθειες του Αλβαρεζ που ήταν ορεξάτος μετά την είσοδο του ως αλλαγή, με το 2-1 να δίνει ελαφρύ προβάδισμα στη Ρόμα για τη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου.

 

SERIE A Τελευταία Νέα