Έπεσε... αμαχητί η Λεβάντε
Εννοείται ότι κανένας δεν περίμενε ότι η Λεβάντε θα πήγαινε στο «Βιθέντε Καλδερόν» και θα έφευγε με νίκη, όμως η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Μαρτίνεθ ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αποκαρδιωτική... Η Λεβάντε δε θύμισε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών, υπέστη δεύτερη σερί ήττα με 2-0 και έχασε έδαφος στη μάχη της Ευρώπης.
Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα, με τις φάσεις στο πρώτο μέρος να είναι ελάχιστες, τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά νεύρα, καθώς πέρασαν ελάχιστες φορές το κέντρο, να παίζουν... ξύλο σε πολλές περιπτώσεις και τον Αντριάν να ανοίγει το σκορ στο 32'. Ο Φαλκάο έβγαλε εκπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Μανκίγιο και ο 18χρονος δεξιός μπακ στο ντεμπούτο έδωσε... μισό γκολ στον Αντριάν, με τον Ναβάρο να μην μπορεί να διώξει πάνω στη γραμμή. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν ούτε τελική προσπάθεια και η εικόνα άλλαξε μόνο όταν η Ατλέτικο καθάρισε το παιχνίδι.
Η επανάληψη ξεκίνησε με τους παίκτες του Σιμεόνε να ψάχνουν δεύτερο γκολ και τα κατάφεραν στο 60', όταν μετά από ωραίο 1-2 Ντιέγκο Κόστα και Κόκε ο δεύτερος με πανέμορφο πλασέ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 2-0! Αυτή, μάλιστα, ήταν η 3η μεταξύ τους συνεργασία που καταλήγει φέτος σε γκολ. Ο νεαρός μέσος και ο Κριστιάν Ροδρίγκες, που είχε δοκάρι στο 78' θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει και άλλο τον δείκτη του σκορ, με την καλύτερη ευκαιρία της Λεβάντε, της οποίας η εμφάνιση δεν επιδέχεται κριτικής, να έρχεται στο 88' με το ωραίο σου του Χουάνλου να περνάει λίγο άουτ και το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος και την Ατλέτικο να ισοφαρίζει την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της (από τις σεζόν 1939-40 και 1940-41) με 12 σερί νίκες εντός έδρας (11 φέτος, 1 πέρυσι)!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.