«Άρης και ΑΕΚ υστερούν....»

«Άρης και ΑΕΚ υστερούν....»

Θάνος Σαρρής
«Άρης και ΑΕΚ υστερούν....»

bet365

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άρη και της ΑΕΚ, Νίκος Χρηστίδης, μιλάει στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση των δύο ομάδων και αναπολεί τα ματς της εποχής του.

Ο Νίκος Χρηστίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Άρη, με τον οποίο κατέκτησε το 1970 το Κύπελλο Ελλάδας. Το 1976 πήγε στην ΑΕΚ, κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ έκλεψε την παράσταση στην πορεία της Ένωσης μέχρι τα ημιτελικά του UEFA. Στο θρυλικό επαναληπτικό ματς με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς πέρασε αλλαγή αντί του Στεργιούδα στο 117' και απέκρουσε δύο πέναλτι! Πέραν του ότι ήταν εξαιρετικός τερματοφύλακας όμως, αποτελεί έναν άνθρωπο που έχει ζήσει το ποδόσφαιρο από διαφορετικές θέσεις και έχει μεστό λόγο και άποψη. Το gazzetta.gr ζήτησε τη γνώμη του για τις πρώην ομάδες του, καθώς και για το μεταξύ τους μεγάλο ματς που διεξάγεται απόψε (19:30).

Πώς βλέπετε το μεγάλο ματς του Άρη με την ΑΕΚ;
«Θα συναντηθούν δύο ομάδες που στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν αποτελούσαν μια σχολή ποδοσφαίρου, όπου ο φίλαθλος παρακολουθούσε ένα παιχνίδι πλούσιο σε δράση, ευφυΐα και ευρηματικότητα. Πλέον, θα δούμε το αρνητικό κομμάτι, όπου όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να ορίσουν ένα μεγάλο ματς είναι είδος προς εξαφάνιση. Πρόκειται για δύο ομάδες, οι οποίες είναι πιεσμένες και από το αγωνιστικό μέρος, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν βαθμολογικά και πολύ περισσότερο κινδυνεύει η επιβίωσή τους. Για αυτό βλέπουμε να δίνουν τεράστιους αγώνες εκτός αγωνιστικού χώρου, σε γραφεία υπουργών και δικαστή για να βρουν τη λύση. Μια λύση που βρήκαν πριν από κάποια χρόνια μέσω του άρθρου 44 και οι αφιλότιμοι κατόρθωσαν μέσα σε οκτώ χρόνια να κάνουν όλο τον κύκλο και να ξαναγυρίσουν σε εκείνη την κατάσταση από την οποία σώθηκαν και τώρα κάνουν προσπάθειες να μπουν στο άρθρο 99. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».
Μέσα σε όλα αυτά καλούνται όμως να αγωνιστούν και να παλέψουν για τη σωτηρία...
«Το ματς πρέπει να γίνει και οι δύο ομάδες να πάρουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουν, δηλαδή μόνο τη νίκη ή στη χειρότερη να μη χάσουν. Ό,τι και να γίνει ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική, διότι υπάρχει διαφορά με πολλές ομάδες. Ο Άρης και η ΑΕΚ είναι λίγο πίσω. Και δεν μιλάω για ομάδες που έχουν στόχο την κορυφή, αλλά για ομάδες όπως η Ξάνθη και ο Πλατανιάς».
Θεωρείτε δηλαδή ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες για να υποβιβαστούν;
«Αν τις συγκρίνεις αγωνιστικά, οι άλλες ομάδες περισσότερες πιθανότητες, διότι το αγωνιστικό τους προφίλ είναι καλύτερο από της ΑΕΚ και του Άρη. Θα είναι λάθος αν δεν αναγνωρίσουν τη διαφορά. Αν πουν ότι "έχουμε βαριά σήματα και θα σωθούμε", κινδυνεύουν άμεσα. Πρέπει να παραδεχθούν ότι βρίσκονται πίσω. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και το κάθε παιχνίδι μετράει πολύ. Όταν οι δύο ομάδες έχουν πιτσιρικάδες, άπειρους που δεν έχουν εκπαιδευτεί να σηκώνουν το βάρος της φανέλας, έχουν πρόβλημα. Δεν γίνεται τα παιδιά να φορτώνονται τέτοιο βάρος, έχουν ελάχιστες παραστάσεις και είναι επικίνδυνο».
Υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση;
«Από εμένα που είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν έχει περάσει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο φαβορί σε αυτό το ματς. Η ομάδα που θα παρουσιαστεί πιο δυνατή και πιο πειθαρχημένη, γιατί θα παίξει ρόλο και η τακτική, θα κερδίσει. Πιο πολύ ρόλο θα παίξει η αποφασιστικότητα και η πίστη, ποιος θα θέλει περισσότερο να πάρει το παιχνίδι».
Τι πιστεύετε ότι θα γίνει τελικά όσον αφορά την επιβίωση των δύο συλλόγων;
«Όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Γιατί ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τη χώρα μας, τι θα γίνει με την νέα μορφή που ήδη έχουμε μπει στην τροχιά της. Πρέπει να προσαρμοστούμε και αυτό θα περάσει και από το ποδόσφαιρο».
Έχετε ζήσει μεγάλα παιχνίδια και με τις δύο ομάδες. Τι σας έχει μείνει στη μνήμη;
«Φοβερά παιχνίδια θυμάμαι, από τη δεκαετία του '60 μέχρι και πιο πρόσφατα το 1982, ήταν φοβερά παιχνίδια και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Εκείνο που κυριαρχούσε ήταν η ποιότητα. Παρακολουθούσε ο κόσμος ποδόσφαιρο. Τώρα που να το βρεις αυτό...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα