Ετοιμος για Ιντερ ο Ζέμαν

Ετοιμος για Ιντερ ο Ζέμαν

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ετοιμος για Ιντερ ο Ζέμαν

bet365

Η Ρόμα είναι υποχρεωμένη να νικήσει την Ιντερ το βράδυ της Κυριακής για να μη μείνει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία και ο Ζντένεκ Ζέμαν περιμένει από την ομάδα του να κάνει το καθήκον της.

Ο προπονητής των Τζιαλορόσι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο και σε αυτή οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αρχικά αν θα επιμείνει στο 3-4-3, το οποίο χρησιμοποίησε στο ματς κυπέλλου με τη Φιορεντίνα πριν λίγες μέρες.

«Ημασταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γι' αυτό χρησιμοποίησαμε αυτό το σύστημα. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά, στο δεύτερο ήμασταν υπό πίεση. Πάντα έλεγα ότι οι ομάδες που γράφουν ιστορία στο ποδόσφαιρο είναι αυτές που ξεχωρίζουν για τον τρόπο παιχνιδιού τους, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ ή ο Αγιαξ στη χρυσή εποχή του. Αυτό θέλω κι εγώ για την ομάδα μου! Το θέμα είναι να καταλάβουν οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν και τι όχι μέσα στο γήπεδο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Τσέχου τεχνικού, που σε ερώτηση για το αν οι δύο σερί αγώνες (Κυριακή και Τετάρτη) με την Ιντερ για πρωτάθλημα και κύπελλο θα είναι καθοριστικοί για τη συνέχεια της σεζόν της Ρόμα, απάντησε: «Αυτό το ρωτάτε κάθε εβδομάδα. Απομένουν 18 αγωνιστικές και θα κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Στο τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ακόμη και η... πρεμιέρα»!

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη νίκη του πρώτου γύρου στο Μιλάνο ο Ζέμαν είπε πως «νικήσαμε καθαρά, με δύο γκολ διαφορά αλλά δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση μας, ελπίζω τώρα να παίξουμε ακόμη καλύτερα» και σχετικά με τον Μαρκίνιο, που είναι στην αποστολή αν και στο προηγούμενο ματς είχε μείνει εκτός για πειθαρχικούς λόγους, είπε: «Τον πήρα στην αποστολή και νομίζω πως αυτό θα τον βοηθήσει να δει την κατάσταση. Αν είναι διαθέσιμος για την ομάδα, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Ακολούθως, στον προπονητή της Ρόμα έγινε ερώτηση για τους Αντρέα Στραματσιόνι και Χαβιέ Ζανέτι, που είναι στην ηλικία των 37 και 39 ετών αντίστοιχα, για να απαντήσει ότι «όταν ήμουν στη Λάτσιο είχα σκεφτεί την περίπτωση του Ζανέτι αλλά τελικά έγινε το σύμβολο της Ιντερ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένου και του Τότι καθώς ο Αργεντίνος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Οσο για τον Στραματσιόνι, προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρόμα και όλοι εδώ λένε καλά λόγια για αυτόν. Είμαι υπέρ του να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους και ίσως τα πράγματα για την Ιντερ να ήταν καλύτερα αν είχε και πιο νέους ποδοσφαιριστές».

 

SERIE A Τελευταία Νέα