«Πάνω απ' όλα ο Παναθηναϊκός!»

«Πάνω απ' όλα ο Παναθηναϊκός!»

Gazzetta team
«Πάνω απ' όλα ο Παναθηναϊκός!»

bet365

Ο Φάμπρι μίλησε για τα όσα έχει δει μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό και ξεκαθάρισε ό,τι η ομάδα πρέπει να παλεύει για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, ακόμα κι αν χρειαστεί να «πεθάνει» στο γήπεδο!

O Ισπανός τεχνικός του τριφυλλιού μίλησε στο επίσημο match programme για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, μίλησε για τις αξίες που πρέπει να διέπουν την δουλειά της ομάδας, ανέφερε τα όσα θα ήθελε να αλλάξει και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα πρέπει πάντα να τίθεται πάνω από όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάμπρι στο match programme:
«Όχι, δεν μίλησα πολύ, εκτός βέβαια από τον Ούγκο Βαρέλα που είναι φίλος μου. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιστορικό και γνωστό Club και νομίζω ότι πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είναι εδώ, στη θέση μου. Μου αρέσει που είμαι εδώ και το θέμα είναι να είσαι επαγγελματίας και να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου δίνεται. Εάν ο Παναθηναϊκός ήταν σήμερα σε καλύτερη κατάσταση και διένυε μια πιο καλή περίοδο, ενδεχομένως να μην καλούσε κανέναν προπονητή να αναλάβει την ομάδα».
Μιλώντας για επαγγελματική προσέγγιση, πως οριοθετείτε τους στόχους της ομάδας;
«Έχω ήδη αναφέρει τρία πράγματα. Προχωράμε πάντοτε βασιζόμενοι στην πολλή δουλειά, η οποία όμως πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Μπορεί να δουλεύεις πολύ αλλά χωρίς ποιότητα οπότε δεν καταφέρνεις κάτι. Χρειαζόμαστε λοιπόν πολλή και καλής ποιότητας δουλειά. Δεύτερη αξία που πρέπει να διέπει τη δουλειά μας είναι ο σεβασμός. Πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους αντιπάλους μας. Τρίτον, πρέπει να δουλεύουμε με την απαιτούμενη ταπεινότητα που αποτελεί μια αναγκαία βάση για να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η ομάδα πρέπει να τίθεται πάνω από όλα. Το πνεύμα και οι ικανότητες των ποδοσφαιριστών πρέπει να τίθενται στην υπηρεσία της ομάδας, ώστε η ομάδα να καταφέρει να έχει συνοχή και να συμπεριφέρεται σαν μια μονάδα. Αυτά είναι τα κλειδιά των καλών ομάδων».
Αν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε ένα πράγμα στην ομάδα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα επιλέγατε;
«Δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσει κανείς. Θα έλεγα ότι το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα θα είχε να κάνει με την νοοτροπία και τον τρόπο προπόνησης. Ψάχνουμε μεγαλύτερη ένταση, μεγαλύτερη ποιότητα και καλύτερο transition αμυντικό και επιθετικό. Θα έλεγα εν γένει ότι ψάχνουμε την ποιότητα και την ένταση και αυτό είναι που προσπαθούμε να αλλάξουμε στην ομάδα».
Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και με δεδομένες τις δυσκολίες που όλοι αναγνωρίζουν, στον Παναθηναϊκό καλώς ή κακώς οι προσδοκίες παραμένουν μεγάλες. Μπορεί η σημερινή ομάδα να διαχειριστεί αυτές τις προσδοκίες;
«Εμείς με την καθημερινή μας δουλειά και βιώνοντας έντονα το παρόν, την κάθε μέρα, την κάθε αγωνιστική, χωρίς να σκεφτούμε τίποτα παραπέρα, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Χρησιμοποιώ πολύ αυτή τη λέξη: πρέπει να αγωνιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε. Πρέπει να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα ακόμα κι αν μερικές φορές το παιχνίδι μας είναι μέτριο ή δεν έχουμε την εικόνα που αρέσει στον κόσμο. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Ακόμα κι αν χρειαστεί να “πεθάνουμε” στο γήπεδο, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να πει ότι δεν δώσαμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Οι ανάγκες άμεσης αλλαγής τις οποίες επισημαίνετε μπορούν να συμβιβαστούν με έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το μέλλον της ομάδας;
«Όπως έχω ήδη επισημάνει το μέλλον χτίζεται με τα αποτελέσματα του παρόντος και γι’ αυτό πρέπει να ζήσουμε πολύ έντονα το παρόν επειδή αυτό έχουμε στα χέρια μας τώρα. Είμαι πεπεισμένος πως αν καταφέρουμε να έχουμε αποτελέσματα τώρα, στο παρόν, τότε θα έχουμε και ένα μέλλον σε καλύτερο επίπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα