«Μόνη λύση οι περικοπές»

«Μόνη λύση οι περικοπές»

Θάνος Σαρρής
«Μόνη λύση οι περικοπές»

bet365

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τόνισε στο gazzetta.gr ότι ο μοναδικός τρόπος για να πέσει το μπάτζετ και να ανασάνει ο Παναθηναϊκός είναι να μειωθούν τα συμβόλαια των παικτών, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για το θέμα του επιθετικού.

Ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε το παρόν στη σύσκεψη της Πέμπτης (17/1) με αντκείμενο τον περιορισμό του μπάτζετ και την καλύτερη οργάνωση του συλλόγου. Έπεσαν στο τραπέζι κάποιες προτάσεις, αλλά, όπως τονίζει και ο ίδιος στο gazzetta.gr, ο μοναδικός τρόπος είναι η μείωση των συμβολαίων. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και οι παίκτες που έχουν «κοπεί» δεν γίνεται να μην προπονούνται και αναφέρθηκε στο θέμα του επιθετικού.

Στη σύσκεψη που είχατε ξεκαθαρίστηκε ότι πρέπει να πέσει το μπάτζετ στα 8 εκατομμύρια. Πώς αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό;
«Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο συζητάμε και η διοίκηση ήθελε να πάρει τη γνώμη και του τεχνικού επιτελείου. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι δεχθούν τη μείωση οι παίκτες που έχουν υψηλά συμβόλαια. Δεν υπάρχει άλλη λύση για να μειωθεί το μπάτζετ. Ας πούμε στο θέμα του Λέτο, σχεδόν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για να πάρει μακροπρόθεσμα και μειωμένα τα χρήματα του. Από την άλλη όμως, υπάρχουν και 4-5 παίκτες οι οποίοι έχουν υψηλά συμβόλαια και πρέπει να δεχθούν την μείωση. Δεν υπάρχει άλλη λύση».
Στο θέμα του Βύντρα βλέπουμε ότι παρότι δεν δέχθηκε τη μείωση, η συνολική στάση είναι πιθανόν να προκαλέσει αλλαγή δεδομένων, να μείνει στην ομάδα και να χρησιμοποιείται...
«Το τι είναι πιθανόν και τι δεν είναι αποτελεί θέμα διοίκησης. Το ότι συμμετέχουν πάντως στις προπονήσεις αυτοί οι παίκτες δεν σημαίνει κάτι. Είναι επαγγελματίες. Η FIFA και η UEFA τους δίνουν το δικαίωμα, έστω κι αν έχουν θέματα με το σωματείο τους, να προπονούνται. Το βασικό θέμα είναι να μειωθούν τα συμβόλαια, αλλά ό,τι και να γίνει δεν μπορείς να τους απαγορεύσεις να προπονούνται».
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπουμσόνγκ; Δεν συμφώνησε, συνεχίζει τις προπονήσεις, αλλά η στάση της διοίκησης είναι μάλλον διαφορετική...
«Ξαναλέω ότι το θέμα είναι αν δέχονται τη μείωση ή όχι. Έχουμε ζητήσει εμείς έναν άλλο τρόπο διακανονισμού και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να βρούμε τη λύση για κάθε παίκτη. Η UEFA είναι αυστηρή σε τέτοια ζητήματα και συνήθως παίρνει το μέρος των παικτών. Πρέπει να έχουν υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα για να μην τον κάνει. Επομένως δεν γίνεται να τεθεί κάποιος παίκτης εκτός προπονήσεων».
Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα των ακαδημιών. Είναι τελικά η μοναδική βιώσιμη λύση;
«Το βλέπετε και εσείς το βλέπει όλος ο κόσμος. Οι ακαδημίες είναι αυτές που μπορούν να βγάλουν από την κρίση το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν μπορείς από τη μία στιγμή στην άλλη να μπεις σε αυτό το μονοπάτι. Μίλησε και ο Γιάννης ο Σαμαράς που είναι ο πλέον εξειδικευμένος σε αυτά τα θέματα. Ήδη στις ακαδημίες έχει μπει στα παιδιά 20-12 ετών το μοντέλο δουλειάς που θέλει ο Παναθηναϊκός ώστε να ακολουθηθεί και το μοντέλο αυτό σε 4-5 χρόνια να υπάρχει και στην πρώτη ομάδα. Γιατί μια ομάδα δημιουργείται από τα κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο».
Από τη στιγμή που ο Σισέ χάθηκε, θεωρείτε ότι θα βρεθεί μια καλή εναλλακτική;
«Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μια εναλλακτική και είμαι αισιόδοξος ότι θα τη βρει. Το θέμα είναι να βρεθεί μια επιλογή που να μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να μην είναι βεβιασμένη κίνηση, έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα