«Τιμωρήστε τους κλέφτες όχι την ΑΕΚ»

«Τιμωρήστε τους κλέφτες όχι την ΑΕΚ»

Γιώργος Τσακίρης
«Τιμωρήστε τους κλέφτες όχι την ΑΕΚ»

bet365

Περισσότεροι από 300 οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στο Υπουργείο Αθλητισμού μαζί με παλαίμαχους και την Ερασιτεχνική και ζήτησαν διαχειριστικό έλεγχο. Στην ΕΕΑ παρέπεμψε ο Ιωαννίδης.

Ήταν γνωστό το προγραμματισμένο ραντεβού των οπαδών της ΑΕΚ για σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Αθλητισμού προκειμένου να τονιστεί με κάθε επισημότητα το αίτημα προς την Πολιτεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασιες διαχειριστικού ελέγχου για την περιοδο 2004-12 στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Είναι δεδομένο οτι δημιουργούνται απορείες για την ενέργεια να ζητηθεί έλεγχος για την περιοδο 2004-2008 από την στιγμή που υπάρχει τέτοιος και το αποτέλεσμα ειναι γνωστό σε όλους ωστόσο οι οπαδοί θεωρούν οτι θα πρέπει να γίνει σε όλους ώστε... να μην γκρινιάζει κανείς. Το θέμα είναι να βρεθούν ποινικές και νομικές ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα προκειμένου η Πολιτεία να κυνηγήσει τον οποιονδήποτε υπεύθυνο προκύπτει από τον έλεγχο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κιτρινόμαυρη εταιρεία.

Μια οκταμελής αντιπροσωπεία που αποτελείται από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Κώστα Παπαδημητρίου, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές (Συμιγδαλά και Σεραφείδης) και οργανωμένους οπαδούς πήγε στο γραφείο του Γιάννη Ιωαννίδη για να συζητήσουν το αίτημά τους.

Όπως ξεκαθαρίστηκε επιθυμία των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει ποινικώς κολάσιμες πράξεις στην ΑΕΚ και αν ναι, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για αυτές, χωρίς όμως επιπτώσεις για την ΠΑΕ. Ωστόσο, ο Ιωαννίδης υποστήριξε ότι το μόνο Υπουργείο που έχει ελεγκτικό μηχανισμό για να κάνει αυτόν τον έλεγχο είναι το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του ΣΔΟΕ. Τους επεσήμανε όμως ότι αν μπει το ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ και διαπιστώσει παρατυπίες, τα πρόστιμα και οι κυρώσεις θα επιβληθούν άμεσα στην ομάδα και εν συνεχεία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Ωστόσο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως αν τελικά η επιθυμία τους είναι να κινηθεί η διαδικασία μέσω της κρατικής μηχανής, είναι πρόθυμος να μεσολαβήσει για να γίνει μια συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών...

H ανακοίνωση του υφυπουργείου:

«Τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού κι Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, υπό τον πρόεδρο της Κώστα Παπαδημητρίου, συνοδεία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Στέλιου Σεραφείδη - Μιχάλη Σιμιγδαλά και παρουσία εκπροσώπων Συνδέσμων οπαδών της Ένωσης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός διαβίβασε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κ. Αθανάσιο Μπρίλη το κάτωθι αίτημα:

«Σας παρακαλώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να διενεργήσετε οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ για το χρονικό διάστημα από 30/06/2004 έως και σήμερα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 2, του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει».

Παπαδημητρίου: «Θα υπάρξει και νέα συνάντηση»

Μετά από πενήντα λεπτά η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής να ενημερώνει τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το Υπουργείο.

Μάλιστα στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τόνισε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση: «Υπήρχε καλό κλίμα. Ο υπουργός έδειξε πως ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Πρωτοκολλήσαμε την αίτηση της ερασιτεχνικής, του κόσμου, των παλαιμάχων. Είμαστε όλοι μαζί. Θα υπάρχει και μια νέα συνάντηση για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να προχωρήσει αυτή η κίνηση που θέλουμε. Έδειξε ο υπουργός την διάθεση να βοηθήσει, για να προχωρήσουν τα πράγματα».

Τέλος, ορίστηκε νέα συνάντηση για το απόγευμα στις 17.00 για να παρθεί απόφαση για τις επόμενες κινήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα